top of page

ZUIVERE WAARNEMING       1 oktober 2017

Mr. Kuthumi, ik word in verwarring gebracht en dit voelt niet goed, ik word er verdrietig van. Wat is er nu waar? Ik ervaar en voel zoveel onrecht, in zoveel tegenstrijdige berichten. Het gaat vooral om onrecht tegen dieren op dit moment, het lijkt wel of ze me roepen. Ik heb ook het gevoel dat ik wagenwijd open sta, zo open als nooit eerder tevoren. Ik voel de emoties van dieren rechtstreeks bij me binnenkomen. Zelfs kristallen komen op mijn pad en verbinden zich met mij. Berichten op Facebook van mensen die grote groepen volgers hebben schrikken mij af. Wat is er gaande? Wat is Waarheid? Is mijn waarheid niet langer mijn toetsing van de werkelijkheid? Ik kom in verwarring. Ik weiger om mee te gaan met de massa. Als alle neuzen 1 kant dreigen op te gaan wordt er in mij zoiets opstandigs voelbaar. Ik wil niet! Ik wil roepen, schreeuwen:

'Denk na! Denk zélf na! Vóel! Ervaar! Neem de Waarheid van een ander niet klakkeloos aan!'

Ik wil een tegengeluid laten horen, in alles waar ik voor sta, in wie ik ben.

Kunt U uw wijsheid met ons delen?

Mr. K/I.H.R.: Het is niet voor niets dat je ineens zo opstandig bent. De afgelopen dagen, weken hebben er op allerlei vlakken in je leven gebeurtenissen plaatsgevonden die je uit je comfortzone haalden. Dit heeft ervoor gezorgd dat je nóg meer naar jezelf bent gaan kijken: naar jouw emoties, naar je gevoelens, naar wie jij wérkelijk bent. Als er van alles op zijn grondvesten staat te schudden heeft een mens één houvast: de verbinding met zijn Hogere Zelf.

Soms is het even nodig om die verbinding weer héél duidelijk te krijgen, zodat je in het leven op Aarde, toekomstige gebeurtenissen nóg zekerder en gecentered in je Zijn tegemoet kunt treden.

Dit is wat er gebeurde. Twijfel je nu nog aan je intuïtie of heb je de aanwijzingen die je kreeg op waarde geschat? Zie je hoe snel je kunt herstellen na een heftige emotionele gebeurtenis? Voel je je innerlijke kracht? Ervaar je jouw Waarheid die was - is - blijft, ongeacht wat er ook gebeurt?

Voel je je vastberadenheid als het gaat om het opkomen voor mens en dier? Er is nog maar één weg en dat is de weg van jouw overtuiging, van jouw visie op gerechtigheid. Soms zijn er mensen nodig die op barricaden springen en hun compassie betuigen ongeacht de consequenties.

Ik: Maar soms is iets zo anders dan het lijkt!

K/I.H.R.: Dat zijn leer-momenten. Als je niet getest, geprikkeld zou worden om voor jouw Waarheid te gaan staan, zou je dan groeien in bewustzijn? De wereld verandert, niets blijft bij het oude. Je mag elke dag opnieuw de uitdaging met het leven aangaan.

Blijf je bij jezelf?

Waar ga je bij jezelf weg?

In welke situaties is het nog moeilijk om helemaal jezelf te zijn?

Waar ben je bang voor?

Als jij uit wat jou bezig houdt, zou je dan vriendschappen verliezen?

Zouden mensen je dan minder lief, minder leuk vinden?

Of zouden ze je juist als krachtig en authentiek ervaren?

Als jij helemaal kunt zijn wie jij bent, zou je dan juist misschien in die ander zijn/haar pijnpunt raken? Datgene aanraken waar die ander nog in kan groeien? Waar die ander nog meer bewustzijn op mag krijgen?

Weet dat de ander, of het nu een persoon is of een situatie in je leven altijd een spiegel is voor jezelf. Niet alleen de ander mag met de onrustgevoelens aan de gang, naar eigen vrije keuze, maar ook jij kunt weer dieper voelen en ervaren wat er in jou in gang is gezet, wat er in jou wordt aangeraakt.

Als je dan eerlijk en oprecht bent naar jezelf en niet schuwt om ook de minder leuke kanten van je reactie op de ontstane situatie te onderzoeken, dan komt er ruimte, dan komen er inzichten, dan ontstaat er groei.

Soms zullen de inzichten een verdere verdieping brengen, iets aan het licht brengen waar je weer verder mee kunt. Soms ook is een inzicht een bevestiging van wat je al wist, en ook dat is goed. Niet altijd is een moeilijke situatie voor jou een punt van kritiek. Juist als je open en eerlijk bent naar jezelf zul je weten of je inzichten zuiver en puur zijn. Daar mag je dan ook op vertrouwen. Ook daarin ligt jouw groei besloten.

Ik: Okee, en als ik iets lees waar mijn nekharen bij wijze van spreken overeind van gaan staan?

K/I.H.R.: dan is dat voor jou níet van belang. Jouw weg loopt dan anders, dan heb jij deze ervaring niet nodig op jouw weg naar Heelheid. Anderen die zich wel aangetrokken voelen tot deze berichten gaan hun eigen weg en hebben voor zichzelf bepaald dat zij dit nodig hebben om uiteindelijk hun eigen waarheid te kunnen voelen en als waarheid te kunnen ervaren. Ook zij zijn op weg naar innerlijke groei op een andere wijze.

Alles mag er zijn. Op Aarde is de dualiteit te ervaren en nog steeds worden alle aspecten van het donker én het licht volledig uitgespeeld op het wereldtoneel.

Weet wel dat als je twijfels ervaart, als je donkere dromen krijgt, als je voelt dat je door het lezen van berichten in trilling 'zakt' (dit is zeer goed voelbaar en waarneembaar als je hebt geleerd om naar je lichaam te luisteren) dat je dan altijd de beslissing voor jezelf kunt nemen:

Dit is niet (langer) dienstbaar voor mij. Ook al gaan veel mensen hierin mee, ik voel dat mijn weg een andere weg is.

Je laat dan niemand in de steek. Je laat jezelf in de steek als je blijft luisteren naar anderen in plaats van naar de stem van je hart. Deze innerlijke stem weet wat goed is voor jou en wat voor jou de bedoeling is.

Loopt jouw weg naar het licht nog via velerlei omwegen of ga je na al je levens vol ervaringen in de dualiteit nu recht op je doel af: zonder twijfels, vastberaden, vol energie en vervuld van een innerlijke lichtkracht die onmiskenbaar als zuiver voelbaar is voor jou?

Twijfel dan niet langer maar ga verder, zet je stappen vastberaden en stevig en wees zo een bron van inspiratie, een zuil van licht, gegrond licht, in werkelijke verbinding met je Zijn, met de Bron.

Ga je weg, jouw weg

zonder twijfels, zonder dralen

wees vervuld van jouw innerlijk licht

en laat niets of niemand jou van je pad afbrengen

voel onze steun, wérkelijke steun

voel de bedding van vreugde en kracht

kracht om je stappen te zetten

naar een wereld vol liefde

naar een wereld vol waarheid

daar waar jij mag stralen

en zijn wie je werkelijk bent

Wees het lichtbaken in dit leven

op deze Aarde, straal je liefde uit

en nodig anderen uit om zich te verbinden

om te groeien in licht, in warmte, in liefde

verbonden met de Bron, daar waar geen angst is

daar waar de Waarheid zo voelbaar is

als een Weten diep in jezelf

wij vergezellen je op je weg

in vrede en liefde

Mr. Kuthumi en de Intergalactische Hoge Raad

door Marit Karssens

bottom of page