top of page

'WAT IS GELUK?'

CHANNELING 18 AUGUSTUS 2022 

of luister naar het

GELUIDSBESTAND opgenomen op de SamenZijn avond van 6 september 2022 


via YOUTUBE 

of

via SOUNDCLOUD

Ik zit heerlijk in de tuin, ben net een paar dagen geleden teruggekomen van een heerlijke vakantie in Oostenrijk. Het geluid van het kabbelende water van het fonteintje dempt de geluiden uit de nabij geleden tuinen. Vogels kwetteren, de lucht is inmiddels weer meer betrokken, maar de temperatuur is aangenaam na een dag vol heerlijk stromende regen! Wat een zegen na alle droogte!


De afgelopen maanden heb ik op mijn SamenZijn avonden bij mij thuis ‘live’ gechanneld, er zijn prachtige meditaties doorgekomen die allemaal te beluisteren zijn op mijn YouTube kanaal en via Soundcloud.


Maar nu wil ik graag weer de wijsheid delen die doorklinkt in de woorden die door mij heen stromen vanuit de onuitputtelijke bron van liefde als ik in contact ben met Mr. Kuthumi, een Herrezen Meester, met de Lichtwereld.

Tijdens de zomervakantie kunnen we zo de vrijheid, blijheid, de zorgeloosheid voelen, als we op reis zijn in nieuwe gebieden, als de plicht niet roept, maar we volop mogen genieten van nieuwe ervaringen.


Hoe kan dit gevoel ons ook voeden als we weer thuis zijn en het leven van alledag, vol verplichtingen, afspraken, werk enz. ons weer in de ban dreigt te krijgen. De lichtheid van het bestaan, voelbaar tijdens de vakantie wordt zo snel weer overschaduwd door de relatieve ‘zwaarte’ van alles wat op ons afkomt via nieuws, social media enz.Net als ik mijn ogen sluit om in verbinding te gaan breekt de zon volop door en word ik heerlijk warm in de stralen van de zon. Even genieten, is dit een voorbode van wat komt?


(en als ik begin te schrijven zie ik dat zich om de schaduw van mijn hand op het papier een felle lichtstroom aftekent. Net alsof de schaduw vanaf onderen beschenen wordt door een helder wit licht, mooi om te zien, bijna oogverblindend. 


Ik schrijf verder terwijl het licht feller wordt en de witte rand breder, dit heb ik nog nooit zo ervaren, het ontroert me … ) 

Mr. K./I.H.R.: Lieve mensen,


Wat is geluk?


Geluk is een staat van welbevinden, waarin je moeiteloos verkeert. Een staat van diepe ontspanning, vol vreugde. De vreugde is niet door jou afgedwongen, gecreëerd, maar is je overkomen, toegevallen. Je Bent. Je voelt dat alles goed is zoals het is. Even ben je verlost van al je zorgen en aardse beslommeringen. Je hart stroomt over van een allesomvattend liefdesgevoel. Je houdt van het leven, van jezelf, van de Aarde, de mensen, de dieren. Zelfs de aanblik van iets simpels als een bloem wuivend in de wind, kan je raken en tot tranen ontroeren.


Wat is dit toch, deze onverwachte gelukservaring? 


Je bent op dit moment helemaal in voelbare verbinding met jouw grotere Zijn, met jouw Hogere Zelf. De Bron is voelbaar diep in jou en doorstroomt je in je Zijn op Aarde, omdat je er helemaal voor open staat. Je wordt geraakt. Je laat je raken. Niet afgeleid door alles wat jou normaal gesproken bezig houdt.


Deze moeiteloze staat van Zijn kun je soms gemakkelijker ervaren tijdens een vakantie. Als al het normale even wegvalt omdat je erop uit trekt en je buiten de begane paden begeeft, uit je comfort-zone stapt, ga je de wereld van de wonderlijke gebeurtenissen binnen.


Ver hoef je hiervoor niet te reizen. Tijdens een diepe meditatie of een wandeling in het bos zou je een soortgelijk gevoel kunnen ervaren, maar juist tijdens een verblijf weg van het normale bestaan, daar waar de plicht niet roept, waar je de vrijheid zo kunt voelen, daar opent zich een wereld vol nieuwe ontdekkingen en ervaringen.

Juist wanneer de tijdsdruk wegvalt, er geen deadlines te behalen zijn en het begrip tijd relatief geworden is, juist dan opent zich het veld van onbegrensde mogelijkheden. Je hebt de tijd en je néémt de tijd om te genieten van een prachtig uitzicht, van een onverwachte ontmoeting met een vreemde. Je wandelt zonder doel, genietend van elke stap in het onbekende. En dan kan ook jou dit geluksgevoel ineens overkomen: onverwacht, niet gepland.


Vol verwondering onderga je de momenten vol ontroering, met kippenvel, misschien stroomt er wel voelbaar een heerlijke energie door je lichaam. Wat het betekent? Blijf maar lekker in je lijf, laat het denken los en geniet van alles wat het moment je biedt. Zonder verplichtingen, zonder invulling, zonder doel.


Weet dat het je zo goed zal doen, weet dat zo’n kostbaar moment je oplaadt voor langere tijd. Ook al duurt het maar kort, het effect is nog lang voelbaar.


Ga in gedachten maar even terug naar jouw ultieme geluksmoment. Maak het maar voelbaar, als het ware tastbaar. Ruik je de geuren nog? Zie je het uitzicht! Voel je de aangename stroming door je lichaam? 


Ook nu laad je je weer op en draag je deze hoge lichttrilling met je mee.

Wij wensen je veel geluksmomenten toe. Op zo’n moment zijn wij heel dicht verbonden met jou, kunnen wij je nog beter voelen en voeden. Voeden met licht, voeden met kracht en energie uit de bron die ons allen voedt en verbindt.


Als je weer thuis bent gekomen en het leven vol dagelijkse beslommeringen jou weer overvalt, neem dan dagelijks even de tijd om terug te gaan naar jouw momenten waarin het geluk zó voelbaar was. Wij zullen je dan verwelkomen. Wij zullen ons licht zo graag met je delen. Je zult jezelf herinneren dat je het Licht in je draagt en deze wetenschap zal jou voeden, zal je leven verlichten, lichter maken.


De zwaarte van het bestaan vraagt om een veld vol liefde, stromend door jou heen, dagelijks gevoed met jouw lichtkracht. Samen maken we de wereld elke dag een stukje mooier.


Laat je raken door al het moois wat het leven je biedt, wat de natuur je toont, zodat je vol goede moed het leven tegemoet treedt. Met een hart vervuld van liefde, toont de wereld zich mooier aan jou, ondanks de zwaarte die er ook is. Voed jezelf en voed zo de Aarde. Jouw positiviteit is zo nodig in deze bijzondere overgangstijd.


Opgeladen en blij, het licht dragend en belichamend tot in al je cellen, lever jij een positieve bijdrage aan al wat leeft en bezield is.

Ga dan in vreugde,

Herinner je al het moois wat je hebt beleefd,

De mooie uitzichten, ontmoetingen,

Krachtplaatsen, sfeervolle kerkjes.

Overal waar jij jouw innerlijk Licht voelde opgloeien,

Daar waren wij ook, bij jou,

Genietend van jouw vreugde, ontroerd door jou tranen.

Onze verbinding voelend,

draden van Licht wevend,

tussen de Aarde en de wereld van Licht.


Weet dat jij het verschil mag maken

door jouw Licht te belichamen in jouw Zijn.

Wij voelen je intentie,

wij voeden je met vreugde en Lichtheid

zodat je de zwaarte kunt doorstaan,

zodat je blijft geloven in de Nieuwe Aarde.


Jullie zijn op weg.

Wij zijn één,

één met jou, één met de Mensheid.

Geloof in je kracht.

Geloof in je kunnen.

Laat jouw liefde het verschil maken.Geloof in de vrede, blijf in gesprek,

omring je met mensen die jou zien,

wérkelijk zien, in jouw Zijn.


Wij zijn met jullie allen,

Ga dan in vrede je weg in het Licht.


Mr. Kuthumi en de Intergalactische Hoge Raad

Door Marit Karssens

bottom of page