top of page

VOL VERWACHTING OP WEG!       APRIL 2014

K./IHR: Lieve mensen,

Waarschijnlijk wordt alle informatie jullie soms bijna teveel! Momenteel worden er zoveel kanalen geopend dat er zeer veel boodschappen doorkomen. Wij kunnen ons voorstellen dat jullie soms door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Maar wees gerust, dit is van alle tijden, hier zal ook weer een evenwicht in ontstaan. Blijf bij jezelf en focus je op datgene wat voor JOU belangrijk is. Neem niet alles klakkeloos aan wat er geschreven wordt, maar voel wat de gegeven informatie met je doet en of je er iets mee wilt.

Als een boodschap je raakt of intrigeert, wees er dan zeker van dat je Hoger Zelf je erop attent maakt dat je je aandacht mag geven aan de geschreven woorden, dat het in jouw belang is, voor je ontwikkeling, voor je Zijn, om kennis te nemen van het geschreven of gesproken woord.

Soms intrigeert een tekst je wel, maar voel je tegelijkertijd een onderhuidse boosheid of irritatie opkomen. Ook dan is het belangrijk om te gaan voelen waar dit mee te maken heeft. Raakt de boodschap in jou een diepere laag aan, waar nog weerstand zit? Of raakt het zelfs iets aan waar je je tot dan toe niet van bewust bent geweest?

Misschien nodigt de tekst, de boodschap je nu uit om hier eens veel dieper op in te gaan. Juist in de situaties die irritatie of een onderbuik-gevoel oproepen, ligt een mogelijkheid tot innerlijke groei, tot groei in wijsheid en weten. 

Weet dat je dit niet alleen hoeft te doen. Juist als je je gevoelens uit naar anderen, kan dit hen aanzetten tot meedenken, meevoelen en in co-creatie is het mogelijk om antwoorden te krijgen of om ingangen te vinden waar je alleen niet op gekomen was.

Zo velen zijn in deze tijd aan het stoeien met hun gevoelens, hun verlangens, hun situatie. Denk niet dat je de enige bent die zoekende is....

Ik: Ik hoor de mensen vaak verzuchten: ‘Maar er is al zo veel werk gedaan, houdt het proces van zelf-ontwikkeling dan nooit op? Wanneer komt er zicht op betere tijden?’

K/IHR: Het proces van jezelf ontwikkelen, van leren, van groeien in bewustzijn en weten gaat door. Elke nieuwe situatie plaatst een mens op aarde weer voor een nieuwe uitdaging, een mogelijkheid tot groei, tot verandering, tot inzicht en het zetten van grote stappen op de levensweg.

Zie elk zogenaamd ‘probleem’ als een uitdaging, niet als een niet te bedwingen hindernis, als een voldongen feit, maar als een wandeling in bergachtig gebied: Voor elke bocht op de steile weg vraag je je af, wat zal er voor me liggen, hoe zal het pad lopen, zal het nóg steiler zijn? Liggen er rotsblokken, wordt het pad smaller?

Gaandeweg blijken de obstakels steeds beter te bedwingen, groeit het vertrouwen in jezelf, groeit je moed en vastberadenheid en dan is er ineens dat prachtige uitzichtpunt, adembenemend........zo veel voldoening gevend, dat je volledig opgeladen weer verder kunt en zelfs nieuwsgierig en positief gespannen bent naar wat er op je zal wachten bij de volgende bocht in het pad.

Als je zo je weg kunt bewandelen, zal het leven lichter voelen, dan zullen de positieve ervaringen de bovenhand voeren omdat je zelfs de moeilijkheden niet langer als negatieve ervaringen maar als leermomenten zult beleven.

Ik: Mooi!

Mag ik U iets vragen over al het dierenleed, dat momenteel zo via de sociale media over ons heen wordt gestort? Ik kan er niet meer naar kijken, haak al af bij het lezen van de gruwelverhalen over wat dieren wordt aangedaan, overal ter wereld: of het nu om dolfijnen, walvissen, angora-konijnen, ganzen, paarden, honden, katten of pelsdieren gaat .... Wat is de mens wreed, het lijkt wel steeds erger te worden. Ik gruwel hiervan, dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen, wij moeten hen juist beschermen en liefhebben, niet pijnigen en doden ... kunt U hier iets over zeggen?

K/IHR: Ik voel je verdriet, en met mij de dieren, en dat helpt hen al. Laat het collectieve gevoel van verontwaardiging en afkeuring de bovenhand voeren (precies op dit moment springt poes Kiki luid mauwend uit het niets op het bed waar ik zit te schrijven).

Dit oprechte gevoel van diepe liefde voor al wat leeft zal het veld van liefde voor de dieren versterken. De mensheid zal nog een tijd nodig hebben om wereldwijd in te zien dat het pijnigen van dieren het verlagen van je eigen trillingsniveau betekent en je daardoor de kans op spirituele groei en daarmee op een leven in liefde en harmonie ontneemt.

Op momenten van diepe nood zal een dier kunnen putten uit dit veld vol liefde, zal het voelen dat er op een dieper niveau van hem gehouden wordt, zal het weten dat het er toe doet, dat het zich gezien en geliefd weet en dat is zo belangrijk! De liefde overwint, wat er ook gebeurt. Geef dus je compassie, bekrachtig dit liefdesveld en steun hen op deze manier, energetisch, maar zo waardevol en van belang.

Ik: Kunnen we dit doen in een meditatie?

K/IHR: Het gebeurt al als je oprecht medeleven voelt, als je vol liefde denkt aan deze onschuldige wezens, dan al bouwt het veld zich op en versterkt zich. Ik weet wat je nu denkt: niet alleen de dieren gaan je aan het hart, maar ook de mensen, nu de moord op deze bijzondere man,

Pater Frans van der Lugt in Syrië!

Ik: Ja! Ik vind het zo erg dat hij, juist hij vermoord is! Moord is altijd vreselijk maar ... stiekem denk ik ... had er nou geen engel een schild om hem heen kunnen maken om hem te beschermen? Hij deed daar zoveel goeds ...

K/IHR: En weer is de compassie zo voelbaar, en dit doet hem goed, het sterkt hem en vervult hem met blijdschap. Het weten dat er zo om je gegeven wordt, helpt om de overgang naar een andere fase te vergemakkelijken.

Soms lijken de keuzes van een ziel ondoorgrondelijk, onvoorspelbaar, absurd. Zelfs de persoon in kwestie zal tijd nodig hebben om de ziele-opdracht volledig te begrijpen en te doorgronden. Hierbij is zeer veel begeleiding en steun aanwezig.

Het werk van Pater Frans gaat door, ook vanuit de Lichtwereld, juist vanuit de Lichtwereld zal zijn bijdrage aan het grotere Plan zichtbaar en voelbaar zijn. Soms is het einde van een leven op aarde een raadsel, verwarrend en onbegrijpelijk.

Laat je weerstand varen en stuur onverminderd je liefde naar hen die voor je gevoel ‘te vroeg’ gingen, ooit zal ook jij het waarom begrijpen. 

Mag ik U mijn droom voorleggen? Ik zou graag uitleg krijgen. Misschien kan ik het antwoord in deze channeling gebruiken.

Mijn droom die ik had tijdens de laatste nacht van een vakantie in Oostenrijk, met volle maan, heb ik beschreven op een aparte pagina: klik hier als je het wilt lezen:

K/IHR: Je bent getest:

In je droom ontmoette je voor jouw gevoel de opa en oma van het kindje dat je onder je hoede had genomen: dit was een ontmoeting met buitenaardse wezens. Je accepteerde hun bijzondere uiterlijke verschijning en oordeelde niet, werd niet angstig maar nodigde hen uit je te volgen. 

In de daaropvolgende ontmoeting werden vele gevoelslagen aangeraakt, bij hen maar ook bij jou: de vrouw en het kind huilden, jij bleef in je kracht en bood troost, gaf hulp. Het kindje hoorde bij jou, je voelde je er ook sterk verantwoordelijk voor. De buitenaardse vrouw verzorgt het kindje omdat jij dat niet kunt en het raakte haar dat jij nu fysiek aanwezig was en je liefde voor het kind liet blijken: je speelde ermee, hield het vast, ontfermde je erover.

Ineens was ze weg: het was ook de bedoeling dat jij het kind onder je hoede zou nemen, zij trok zich terug, vol emotie: haar gevoelsvelden zijn hoger ontwikkeld door de zorg voor dit hybride kindje, en de man wees je op jouw ‘weten’ ook al begreep je op dat moment niet waar hij je op wees.

Ik: Nu nog niet hoor!

K/IHR: jouw weten is groot, vertrouw er maar op dat als het moment ‘daar’ is, jij precies zult weten wat te doen, als in een natuurlijke staat van zijn.

Ik: en dat rare ‘adres’?

K/IHR: dat was een codering, er is weer een puzzelstukje op zijn plaats gevallen, ook al begrijp jij het belang ervan nog niet.

Ik: Nee! En dan die poging tot moord, die aanval?

K/IHR: jij liep daar met een buitenaards baby’tje op je arm, je voelde je beschermd en bleek dat ook te zijn... Je mag er ten diepste op vertrouwen dat je in je missie gesteund wordt. 

Al zijn er tegenkrachten aan het werk, jouw pad zal begaanbaar blijven en obstakels zullen uit de weg worden geruimd voordat ze je voortgang kunnen belemmeren. Jouw kracht is in deze erg belangrijk.

Staan voor wie je bent en geloven in je kunnen is van onschatbare waarde...

Slotboodschap voor allen:

Wandel de weg van je leven over begaanbare paden

Obstakels onderweg zal je overwinnen,

ravijnen zullen bedwongen worden,

bruggen worden gebouwd...

Tijdens een steile klim reikt de ander je de hand

Je hoeft het niet alleen te doen,

sta open voor hulp van anderen jou bekend of onbekend...

Vertrouw op de loop van je leven:

Je ziel koos voor deze weg

Zie een uitdaging in elk probleem,

blijf positief en straal dit uit

ongeacht de weg die je gaat...

Als je zo in het leven kunt staan

wordt het pad meer begaanbaar, wordt de weg lichter,

sta je steeds vaker te genieten van het uitzicht:

Je bent niet alleen:

Weet de ander naast je

Weet de Lichtwereld aan je zijde

Ga samen op weg naar een nieuwe wereld, een wereld met liefde voor mens en dier...

Straal je liefde onverminderd uit

en voel hoe ook jij geraakt wordt door de liefde...

Houd moed en zie het mooie dat er is:

Een wereld vol kansen, wachtend op jou!

Grijp je kans en ga ervoor, word wie je in diepste wezen bent:

Een wezen vol licht, overvloeiend van liefde

Liefde voor het Al

Word je Zelf

Ga in vrede, lief mens op aarde

Wij gaan met je ....de Weg van het Licht

Wees gegroet,

Mr. Kuthumi en de Intergalactische Hoge Raad

door Marit Karssens  

bottom of page