top of page

VERTROUWEN

4 OKTOBER 2020

Het is zondagmiddag, ik zit aan de eetkamertafel te schrijven. Voor me brandt een kaarsje, eromheen mooie kristallen engelen en mijn lievelingskristallen. Ik zet voor de zekerheid even een glazen open stolp over het waxinelichtje. Meestal komt één van de poezen bij me zitten om me gezelschap te houden en … poezenstaarten en brandende kaarsen zijn geen goede combi, dat is ooit bijna misgegaan toen Kiki nog een kitten was. Ja, daar komt ze al aan, gedurende een groot deel van de voorafgaande meditatie zal ze bij mij liggen.

Ik heb om inzichten gevraagd, om vertrouwen op mijn eigen waarheid, op rust in mijn hoofd in deze tijd waarin alles wat ooit gewoon was, nu anders is.

Ik heb ook behoefte aan opnieuw (zie ook channeling van maart 2020) een helende meditatie voor de vele zieken, voor mensen die angstig zijn, voor iedereen die de rust in zichzelf wil vinden. Een meditatie die ons zuivert, het trillingsniveau een boost geeft, kortom: een verwen-meditatie.

Net als ik wil gaan channelen, zie ik dat poes Kiki rechts voor me op de hoek van de tafel is gaan liggen, Jopie de kater zit links aan andere kant. Net of ze bij mij zijn en het veld overzien en bewaken. Wat zijn dieren toch bijzonder en lief, dat besef ik telkens weer (niet alleen op dierendag).

Ik: Mr. Kuthumi, ik zou heel graag tools krijgen om de rust in mijzelf, in onszelf te kunnen bewaren. Ik denk dat ook voor een grote groep mensen juist dát de bedoeling is, om een stevig veld te vormen waarin het donker wordt gezien en het licht wordt gevoeld en de gulden middenweg bewandeld wordt.

Ik wil me niet uitlaten over meningen en verschillen, over allerlei theorieën die de ronde gaan. Ik zie vooral ook veel mooie initiatieven, hoop op betere tijden, krachtsinspanningen die verricht worden om het hoofd boven water te houden. Laat ons vertrouwen niet afbrokkelen, laat er weer positiviteit komen in ons leven. Zicht op een betere toekomst waarin ons vroegere normaal weer grotendeels normaal kan zijn. Wat kunt U daarop zeggen?

Mr. K./I.H.R.: Toen je deze channeling begon wilde je al als titel ‘Vertrouwen’ opschrijven. En toen dacht je: heb ik al niet eerder een channeling doorgekregen met die titel? En misschien is dat zo. Maar dat is wel het woord dat omvat wat nu door wil komen. Daal af in je diepste kern, in jezelf.

Keer naar binnen naar die plek waar jij in de stilte kunt zijn en kijk eens hoe het daar voelt. Daar is vertrouwen. Bij alle turbulentie van de wereld om jullie heen is in ieder mens die plek te vinden, die plek waar het rustig is, waar het kalm is, waar het stil is. Waar niet al die stemmen klinken, alle meningen te horen zijn, alle discussies gevoerd worden. Daar is geen boosheid, daar zijn geen verwijten, daar is geen negativiteit, daar is geen welles-nietes.

Daar is rust. Serene kalmte, stilte en daar is het licht. Licht dat straalt in jou, licht dat jou van binnen uit kan verlichten, dat jou van binnen uit het vertrouwen kan geven in het leven. Het vertrouwen in de Mensheid, het vertrouwen dat de dingen gaan zoals ze gaan, dat er altijd weer een evenwicht bereikt zal worden. Er is altijd donker geweest én licht. In de wereld van de dualiteit is het niet anders. En dat het nu ook door jullie zo gevoeld wordt komt mede door de crisis die nu ook dít deel van de wereld in zijn greep heeft. En het maakt mensen wakker, er wordt nu wel nagedacht.

De Aarde, Moeder Aarde heeft jullie hulp nodig. Zoals het al jaren ging kan het niet langer. De toekomst ligt in jullie handen, een toekomst waarin zoveel meer aandacht mag zijn voor het milieu, voor de dieren, voor de zeeën, de continenten, voor het klimaat. Want dit alles is jullie toekomst.

Voel dan vanuit die ruimte in je hart wat goed voelt voor jou. Wat jij kunt bijdragen aan die betere wereld. En ja, er zijn mensen die de donkerte aan het licht brengen, en er zijn ook lichtbrengers die het licht uit mogen stralen om dit alles weer in evenwicht te brengen. Ieder loopt daarin zijn eigen pad. Soms is het heel moeilijk om elkaar te begrijpen.

Ik geef jullie de volgende raad: Als jouw pad een ander pad is, wanneer jij die lichtbrenger bent die positieve berichten wil delen. Wanneer jij het donker ziet en actie daarop onderneemt maar vooral de houder van het veld van licht bent. Dan mag jij daar jouw focus op leggen. Op deze manier houd je je trilling hoog.

Zodra je voelt dat je emoties de overhand nemen, dat je boos wordt of teleurgesteld of verdrietig om alles wat je ziet, wat je hoort, wat je ervaart. Wanneer jij voelt dat je daardoor ook de put ingaat, voel dan of dit misschien voor jou nu niét de bedoeling is, dat jij aan de andere kant van de weegschaal mag vertoeven. Dit wil niet zeggen dat je je ogen sluit, maar het wil zeggen dat juist jij, zoals je bent, licht uit mag stralen, mag Zijn, Zijn in alle turbulentie.

Zoals ik al eerder zei: wees een baken van licht te midden van woelige baren, als een vuurtoren op zee. Mijlenver straalt jouw licht, schepen kunnen navigeren om jouw lichtbron heen, zodat ze ongelukken kunnen voorkomen, zodat zij ook hun eigen weg kunnen vinden, welke weg dit ook is. Wees een brenger van licht. Je bent zo nodig, de Aarde heeft je zo nodig.

Ik: Het voelt soms zo of ik mijn ogen dan dicht doe voor dat wat er ook is. En dan voel ik me daar een beetje schuldig over, dat ik daar niet helemaal niet in mee ga omdat ik zo voel dat het me naar beneden trekt, dat ik er naar van wordt. En ook heel vaak klopt het niet voor mij

K./I.H.R.: Jij loopt jouw pad, zij lopen hun pad en het mag er allemaal zijn. Je steekt je kop niet in het zand. Probeer oordeelloos te zijn. Probeer elkaar te zien.

Ik: Ik moet nu denken aan Diederik Gommers die zo mooi in zijn eigen verbinding bleef in het gesprek, het beruchte gesprek met de influencer. Hoe hij daarna met haar in gesprek gaat en met de jeugd in gesprek gaat, om zijn verhaal te delen: Hoe het bij hem is, op de ic. Dat vind ik mooi, ik kan dan gewoon zijn oprechte bedoelingen voelen.

K./I.H.R. En er zullen ook mensen zijn die dat niet voelen. En ook die mensen mogen er zijn.

Probeer daar geen oordeel aan te verbinden maar geniet van wat jij voelt van dat wat jij als waarheid ziet en waarmee jij jouw weg op Aarde mag gaan.

Jij bent hier gekomen om licht te brengen. In een donkere kamer hoeft er maar één klein kiertje te ontstaan naar licht, en de donkerte verdwijnt. Er is maar zo weinig licht nodig om meer te zien, om weer wat blijer te worden.

Zie de lichtpuntjes en leef met de dag. Benoem elke dag dat waar je blij van wordt. Zo verhoog je jezelf in trilling. Je mág genieten van de kleine dingen, van een kaarsje op een donkere dag, van een poes die op schoot komt zitten. Je mag genieten van een wandeling in een herfststorm.

Weet dat wij met jullie zijn en dat wij velen van jullie kunnen bereiken, omdat jullie je voor ons open stellen en daar zijn wij jullie dankbaar voor. Met onze voelbare steun wordt het leven weer een stukje lichter, een stukje gemakkelijker. Jullie zijn zo sterk, zoveel sterker dan jullie denken. Vanuit die onuitputtelijke bron van licht is er een verbinding naar heel veel mensen en samen vormen jullie een veld dat groter en groter wordt. Het veld van vertrouwen, van compassie. Het veld van omzien naar elkaar. Het veld van niet oordelen. Het veld van er Zijn.

Wilt U ons dan een meditatie geven? Het licht in ons wordt dan gemakkelijker toegankelijk, het is zo heerlijk om te kunnen luisteren naar een fijne ingesproken meditatie.

MEDITATIE: 

DEZE MEDITATIE HEB IK ZOALS IK DEZE DOORKREEG, ZONDER AANPASSINGEN VERWERKT EN IS TE BELUISTEREN VIA MIJN YOUTUBE KANAAL. JE VOELT DE LICHTWERELD IN DE WOORDEN DIE IK OP DAT MOMENT SPRAK. IK RAAD JE AAN OM EERST DE MEDITATIE TE LUISTEREN.

Ga dan rustig zitten of liggen. Als je zit zet je voeten voor je op de vloer en leg je handen in je schoot. Als je ligt, zorg dan dat je warm ligt, dat je lichaam goed ondersteund wordt. En geef je dan over aan het moment. Aan dit moment helemaal voor jou, voor jou alleen. Een moment van rust in een moeilijke tijd, een tijd die voor de één moeilijker is dan voor de ander, het raakt iedereen. Adem dan een paar keer heel rustig en diep in, in de richting van je buik en adem weer langzaam uit en doe dat een paar keer. Ga een beetje in de vertraging en kom thuis bij jezelf. Gun jezelf deze momenten van rust, van even opladen.

Dan ga je op pad. Je loopt op een weg en hoe het er uit ziet is aan jou, de weg wordt omringd door prachtige begroeiing. De wind waait, waait alle gedachten uit je hoofd. En bij elke inademing land je wat verder. Voel je de aarding, de grond onder je voeten. Bij elke stap die je zet voel je je zwaarder worden. Je voelt hoe je verbinding maakt met de Aarde. Het pad gaat rustig verder en je komt bij de ingang van een bos. Een bos met prachtige bomen, beginnende herfstkleuren en de zon schijnt. Door de bladeren die nog aan de boom hangen in de tinten oranje en bruin bereiken prachtige zonnestralen de grond waar je loopt. Hier in het bos is de grond mossig, dat prachtige, felgroene mos als kussentjes onder je voeten. Zacht verend vervolg je je weg. Je hebt het gevoel dat je bij elke stap die je zet wat zwaarte achter je kunt laten, wat gedachten uit je hoofd kunt laten gaan, kunt laten afvloeien naar de Aarde. Zo loop je verder, rustig, stap voor stap, totdat je komt bij een open plek in het bos, hier staat een kapelletje. Een schattig kapelletje met houten wanden, met een sierlijke dakrand en een puntige spits, met kleine raampjes met glas-in-lood. En het kapelletje voelt zo fijn en warm aan dat je besluit om er naartoe te lopen. Als je bij de ingang bent doe je, toch met een beetje een eerbiedig gevoel, je schoenen uit en je gaat door de, voor jou openstaande deur naar binnen. Als je binnen komt lijkt het ineens veel groter en lichter te zijn, lichter dan je ooit verwachtte. Door de gebrandschilderde ramen straalt de zon naar binnen en het fonkelt op de grond in prachtige kleurpatronen. Alle gebrandschilderde glazen ramen weerspiegelen zich op de grond.

In het midden van de ruimte komt licht vanuit de spits die open blijkt te zijn. Helemaal bovenin is een soort glazen plaat, met daarop een - je kunt het niet goed zien maar het schittert in de zon - het lijkt wel een kristal. En ook daardoor schijnt de zon naar binnen en dat zorgt voor een hele mooie plek van gouden licht midden op de vloer. Daaromheen zijn alle patronen van het glas-in-lood te zien, alle kleuren van de regenboog maar in het midden is het licht, zachtgouden licht.

Je besluit om eerst door al die kleuren te lopen die aan de zijkant zichtbaar zijn. Je loopt door alle kleuren van de regenboog, door het rood, door het oranje, en dan is er geel, en groen, en turkooisblauw, donkerblauw en paars. Je loopt zo een paar keer de hele kerk rond die van binnen zoveel groter is dan hij van buiten leek. Je geniet daar bij elke stap. Je voelt hoe je goed gegrond bent en je voelt hoe al jouw chakra’s zich opladen met de kleuren waardoor je loopt:

Elke stap weer een andere kleur, de kleuren herhalen zich en zo voel je dat de stroming in je lijf langzaam op gang komt.

Van je eerste chakra, je stuitchakra, waar de kleur rood je een weldadig aardend gevoel geeft via het oranje en het geel naar het groen van je hartchakra. En het lijkt wel alsof je voelt dat je hartchakra zich opent, zich een stukje verder opent. En dat je blijer wordt, blijer dan dat je al was, opgeruimder. Als het turkooisblauw je keelchakra raakt krijg je het gevoel dat je mag zingen. Misschien komt er een toon in je op:

Laat je klank maar horen, of zing een lied, maak een geluidje!

Bij elke stap die je zet voel je dat je verlicht wordt, dat je meer ruimte krijgt binnen in jezelf. Je voorhoofdchakra opent zich en de kleuren die je al zag lijken nog mooier en nog helderder, nog meer bijzonder te zijn. Dan sta je stil.

De plek in het midden straalt precies op een tekst in de vloer. Nu pas zie je dat daar iets geschreven staat, speciaal voor jou. Misschien is het een woord, of is het een zin? Misschien zie jij een symbool, een teken?

Terwijl je daar staat en kijkt krijg je de sterke aandrang om nu in het midden te gaan staan, in het midden van deze prachtige plek. Je richt je blik naar boven en daar zie je dat het inderdaad een kristal is boven in de torenspits van de kapel, dat het zonlicht zo prachtig doorlaat naar beneden. Terwijl je daar staat begin het licht om je heen langzaam te draaien, zachtjes om je heen te stralen, te wervelen, in een prachtige, liefdevolle stroom. En je voelt dat het wat met je doet, dat het je verlicht, dat het je blij maakt en je voelt ook de helende werking.

Je voelt en je ziet dat het méér is dan zomaar licht. Symbolen, sterren, van alles dwarrelt om je heen in een stroom die jou meeneemt, die je zuivert en je trilling verhoogt. Je voelt dat je lichaam zachtjes begint te stromen, te tintelen. Je wordt er blij van en er verschijnt een glimlach om je lippen. Je staat daar en geniet met je voeten stevig op de tekst die daar onder je staat geschreven. De tekst die speciaal voor jou daar op de vloer is opgetekend. Zeg dan nu maar je naam, hardop. Om deze stroming in jou nog meer te bekrachtigen. Dit is voor jou, speciaal voor jou. Open je hart vol vertrouwen. En laat dat wat nodig is, wat jij nu nodig hebt aan informatie, aan licht, aan coderingen maar in je binnen komen. Vertrouw erop dat jij precies datgene ontvangt dat jij nu nodig hebt, waar jij mee verder kunt, waar jij blij van wordt. Geniet maar van dit heerlijke gevoel.

De stroming gaat door, door je heen, door je kruinchakra, van boven naar beneden. En de trilling onder je voeten van de boodschap voor jou trekt van beneden naar boven door je heen. Alles mengt zich en je laadt je op met deze lichtkracht, met deze zuivere heling, met alle lichtcoderingen die speciaal voor jou bedoeld zijn. 

Als je dan je blik naar voren richt zie je dat daar in al die prachtige kleuren van de reflectie van de glas-in-lood-ramen iemand staat, iemand is, speciaal voor jou. Misschien is hij of zij niet alleen, zijn er meer maar er is één wezen dat nu naar jou toekomt en in zijn of haar handen houd hij/zij iets vast, iets voor jou, speciaal voor jou. Nu op dit heilige moment in deze prachtige kapel in het bos. Kijk maar vanuit de liefde vanuit je hart en met je ogen vol waarheid en liefde of jij eraan toe bent om dit geschenk aan te nemen. Misschien zie je het, misschien voel je het, voel je de liefdevolle boodschap die daarin voor jou verscholen ligt. Misschien weet je al: ja natuurlijk, ik krijg …. Neem het aan, dit geschenk voor jou. Zij, de helpers uit de Lichtwereld zijn zo blij met jou, zijn zo trots op jou, Je doet het maar hier op de aarde, in de verdichte sfeer van de dualiteit. Zij herinneren je er nu aan dat je zoveel grootser bent dan wie je meestal denkt te zijn.

Daarom word je nu helemaal opgeladen en herinnerd aan je eigen lichtkracht, aan je eigen grootsheid en aan jouw missie hier op Aarde. Je bent hier niet voor niets lief mens. Je mag gaan stralen, gaan schijnen. Je mag jouw voetstappen op de Aarde zetten, in een lichtend spoor, stap voor stap, in jouw tempo, vol vertrouwen. 

Geniet dan nog even heerlijk hier. De brenger van licht, jouw helper, jouw gids, jouw engel, wie het ook is, trekt zich nu weer terug en versmelt weer met de kleuren aan de rand van de kapel. Jij neemt het geschenk, het gevoel in je op en geef het een plekje in je hart. Blijf daar dan zolang als het voor jou nodig is om deze boodschap helemaal te bekrachtigen in jouw fysieke zijn. Het licht neem je nu met je mee. Deze woorden, deze lichtcoderingen waren voor jou, speciaal voor jou.

Als je dan zover bent, stap je weer uit de lichtcirkel in het midden. En je kijkt nog heel even naar het symbool op de grond, en naar boven: wat was het prachtig. Dan schuift een wolk voor de zon waardoor de reflectie op de vloer minder zichtbaar wordt en verdwijnt. Het is tijd, het is weer tijd om terug te keren, terug te keren naar de wereld van alledag, naar het hier en nu.

Je kunt het aan, vol vertrouwen. Helemaal opgeladen, hoog in trilling loop je weer terug door de toegangsdeur, over het pad door het bos. Terug naar daar waar jouw reis begon. Als je zover bent kom je weer terug in het hier en nu. Voel je hoe je zit op de stoel, hoe je ligt in je bed en dan sluiten we deze meditatie nu af.

Dank jullie wel voor je aandacht.

Dank jullie wel dat jullie de tijd en de moeite nemen om terug te keren bij jezelf, om af te spoelen wat je niet dient.

Om los te laten dat wat jou tegenhoudt om jouw persoonlijke weg te gaan.

Dank jullie wel dat jullie telkens weer terug keren naar jezelf om je op te laden met lichtkracht.

Om ons te vragen je daarbij te begeleiden.

Diep binnen in jou zijn wij te vinden.

Wij zijn één met jou, jij bent één met ons,

met de engelen, de lichtwezens, de Herrezen Meesters.

Wij zijn zo trots op JOU, lief mens op Aarde.

Loop dan je weg in het licht,

vol compassie en deel jouw licht met de wereld.

Het is zo nodig, juist nu.

Ga dan in vrede,

Mr. Kuthumi, de Intergalactische Hoge Raad

Door Marit Karssens

bottom of page