top of page

PUUR ZIJN 

CHANNELING 18 SEPTEMBER 2021


JE KUNT DEZE CHANNELING OOK BELUISTEREN:

KLIK HIER VOOR HET 'PUUR ZIJN' LUISTERBESTAND


Het is een rustige zaterdagmiddag en ik wil graag de tijd nemen om me tot de Lichtwereld te richten. Ik zou graag een channeling inspreken en hoop op waardevolle woorden.

Het wordt steeds moeilijker voor mij om te gaan met alles wat er op het moment gebeurt in ons land, met alles wat er speelt op dit moment. Ik voel dat het me echt naar beneden trekt als ik me erop focus. Eigenlijk wil ik alles, alle informatie die er is lezen, bekijken en beluisteren maar ik voel steeds meer dat het mij geen goed doet. Daarom heb ik besloten het e.e.a. wat meer te doseren, maar ik sluit zeker niet mijn ogen voor wat gaande is.

Aan de andere kant voel ik me ook soms een beetje schuldig als ik een post plaats met een tegengeluid, ik krijg dan soms felle reacties die ook waarheid in zich dragen. Tja, jullie hebben ook gelijk denk ik dan, ik begrijp jullie standpunt ook, bekeken vanuit jullie ervaringen. 


Wat zou het mooi zijn als we naar elkaar zouden kunnen luisteren en als niet meteen met een betweterig vingertje naar elkaar wordt gewezen. Ik vind het een moeilijke tijd! Eerlijk gezegd heb ik er tot nu toe aardig vrolijk, als een vlindertje in de zon doorheen kunnen fladderen, met genoeg donkere momenten, maar ik heb er niet echt onder geleden.


Geef ons woorden ter bemoediging woorden van hoop, ter bevestiging dat een ieder voelt wat nou eigenlijk de bedoeling is.

Ik word stil …

(Ik ben zo gewend om de wijsheid van Mr. Kuthumi te delen, dat het voor mij best moeilijk is om onderscheid te maken maar ik kan allen maar denken aan Jeshua. maar deze keer komt Jeshua Ben Joseph, Jezus door vanuit de Christusenergie.).

Jeshua: Deze woorden zijn ter bemoediging van jullie allen.

Ik maak bewust geen onderscheid tussen groeperingen voor of groeperingen tegen. Waarvoor? Waartegen?

Ik doe een appèl op ieders licht, op ieders verbinding met de Bron.

Ieder mens die op dit moment op Aarde het pad bewandelt, een ieder die nu leeft heeft daar een reden voor. Een reden waarvoor diegene zelf heeft gekozen. Waarom ben jij nu hier op Aarde?


Dat kan om allerlei redenen zijn, maar voel eens diep in jezelf wat jij denkt daarover, welk gevoel er bij jou naar boven komt als ik je deze vraag stel. 

Waarom ben jij nu op Aarde in deze tijd?


Ik was destijds op Aarde om de mensen te laten voelen wat het Christusbewustzijn is. Om hen daarmee kennis te laten maken, met die vonk van liefde in henzelf, hen te laten voelen dat er altijd zoveel steun aanwezig is.


Wat is jullie beweegreden nu hier op Aarde?

Word je daar onrustig van, van die vraag? Of weet je het meteen te vertellen? Wacht even voordat je in een paar zinnen jouw missie duidelijk maakt: voel eens diep van binnen werkelijk wat jij hier komt doen?


Is het om te genieten? Om de Aarde te eren? Om in de natuur te zijn? Is het om met mensen te zijn?Je kennis te delen? Is het om licht te zijn? om licht te verspreiden? Is het om liefde te zijn, om liefde te tonen, te laten voelen? Is het om een boodschap te brengen? Om wakker te maken, om wakker te schudden? Wat is jouw missie en vooral: word je blij, van wie je bent, van wat je doet op dit moment?

Als je heel eerlijk bent: haal je positieve energie uit jouw Zijn hier op Aarde of doet het soms pijn, wringt, het twijfel je soms? Voel je je schuldig omdat je voor je gevoel nog niet toekomt aan dat wat je hier komt brengen?

En is dat wel zo? 


Sommige mensen leggen de lat zo hoog, hebben zo’n hoge verwachting van zichzelf dat ze daardoor eigenlijk alleen maar ongelukkig gaan worden en dat is nou juist niet de bedoeling. Voel eens diep in je hart. Waar word jij blij van? Waar krijg jij energie van? Waarvoor spring jij ‘s morgens uit bed met een brede glimlach op je gezicht?


Je doet het niet zo snel fout of heel goed. Als je de lat, die meetlat eens weghaalt en gewoon voelt nu, in je Zijn, wie je nu bent:

Wie zie je dan? Kijk eens met milde ogen naar de persoon die jij nu bent in deze tijd. Kun je zien dat je je best doet? Kun je zien dat er mensen zijn die blij worden, gewoon omdat jij er bent? Kun je zien dat zelfs in je Zijn zonder mensen om je heen de omgeving blij wordt van jou? De natuur, de dieren…


Wanneer was jij voor het laatst zo blij dat je hart overstroomde van vreugde? Wanneer was dat? Als je daar heel diep over nadenkt dan zul je misschien beseffen dat dat vaak is op momenten waarin er eigenlijk niets groots gebeurt. Misschien is het in contact met een ander, misschien is het in je werk. Misschien is het tijdens een gesprek waarin jij helemaal gezien werd in wie jij bent. Het overkomt mensen ook vaak in contact met de natuur, met een prachtige bloem, met een dier dat toenadering zoekt. 

Gewoon puur Zijn en genieten van wat er is. In het moment Zijn. En dat moment is zo waardevol. In dat moment ligt alles open, is er geen verleden, is er geen toekomst. Is er de trilling van dat moment en dat moment waarin jij zo’n innige blijdschap ervaart zorgt voor een gigantische toename van jouw trilling. 


Een hoog trillingsniveau trekt mooie ervaringen aan, nieuwe momenten van vreugde, nieuwe mensen op je pad die ook blij worden van jou, van jouw energie in een nieuw moment.


Voed de velden van geluk, van eenvoud. Voed de velden van positiviteit, van kracht, van optimisme, van levenslust. Elk moment opnieuw heb jij de kans om een positieve insteek te maken, te geven aan een situatie.


Misschien heb je wel eens ervaren dat, als je wat langer omringd wordt door gedachten die niet bij jou horen, door meningen waar jij verdrietig van wordt 

(die meningen kunnen er zijn voor een ander, maar waar jíj verdrietig van wordt) dan voel je soms dat je alleen maar somberder en negatiever wordt en je minder lekker in je vel gaat voelen.


Weet dan dat jouw trillingsniveau daalt. Als dat te lang duurt wordt het steeds moeilijker om je positiviteit weer te vinden. Dat wil niet zeggen dat er geen negatieve meningen en ervaringen meer kunnen zijn, natuurlijk zijn die daar. Ieder mensenleven speelt zich af in de dualiteit op Aarde. En daarin zal alles er zijn: positieve en negatieve ervaringen, donker en licht. En juist nu is het voor jou, voor een ieder die leest/luistert belangrijk om je trilling hoog te houden. Dus blijf niet hangen in negatieve energie maar sluit het af met iets positiefs, met mildheid, met oordeelloosheid, met compassie, met liefde. 

Kijk in liefde, met liefde, vol liefde naar alles wat zich op dit moment manifesteert in jouw wereld, alles wat zich toont, alles waar discussie over is: er is altijd een andere kant aan het verhaal. Er is altijd een andere blik mogelijk. Een mildere blik, een blik vol compassie. Kijk eens of dit jou mag helpen in jouw Zijn op Aarde op dit moment.


Ga vooral de natuur in. Als jouw trillingsniveau blijvend op een hoger level is zullen dieren zich aan jou tonen, zal je bijzondere ontmoetingen hebben, zal je tekenen krijgen vanuit de dierenwereld, dan zal Moeder Aarde zich nog bewuster over jou ontfermen zodat je voelbaar met twee voeten landt op deze prachtige Aarde waar het nu te doen is, waar jij voor gekozen hebt. De Aarde die jou draagt, die jou voedt en die heel graag negatieve energie omzet in positieve energie voor jou zodat jij kunt groeien en bloeien en jouw licht en kracht kunt uitdelen aan de wereld, aan de mensen, de dieren om je heen.


Het is een moeilijke tijd. Kun je ook voelen dat wij er voor jullie zijn? Als er twijfels zijn, stel je dan voor ons open: de Lichtwereld, de Herrezen Meesters, de Engelen, wij staan allen voor jullie klaar om jullie te begeleiden, om jullie te steunen en kracht te geven als het even niet zo licht en niet zo fijn is.

Laat de moeilijke momenten wat korter duren dan je gewend bent. Breek los, breek eruit en leef je mooiste leven, nu is de kans. Verbind je met anderen en wees ook nieuwsgierig naar de ander, naar het waarom van zijn of haar mening en vooral oordeel niet: in een oordeel zit zoveel negativiteit besloten, dat kan alleen maar trillingsverlagend werken.


Weet dat wij trots op jullie zijn, zijn, hoe jullie het doen, op jullie wakker worden, het besef dat er meer is dan het Aardse bestaan, het besef dat de Gouden toekomst, een Nieuwe Wereld voor jullie open ligt. 


Als een ieder in zich zelf het licht vindt, de lamp aansteekt en brandend houdt dan zal het lichtbaken dat jij bent het licht gaan delen, het donkerte verlichten. En ook het donker heeft behoefte aan licht, wil gevoed worden, wil proeven aan de hogere trilling.


Zorg dat dat veld aanwezig is, zonder oordeel, zonder boosheid. Zonder elkaar kleiner te maken, af te keuren, neer te sabelen. Wees in vrede. Wees in liefde, want weet, de liefde overwint alles. Liefde is het enige dat telt.


Voel de liefde, voed de liefde en deel je liefde met een ieder die daarvoor open staat en zelfs met hen die het nog niet kunnen zien of voelen. 

Wees in vrede, voel je licht, wij zijn met jullie allen.


Jeshua Ben Joseph


JE KUNT DEZE CHANNELING OOK BELUISTEREN: KLIK HIER VOOR 'PUUR ZIJN' LUISTERBESTAND

bottom of page