top of page

POSITIVITEIT

27 mei 2019

Ik wil heel graag een mooie, nieuwe boodschap in verbinding met de lichtwereld schrijven, met mooie inzichten en informatie. Ik laat me inspireren tot het stellen van de goede vragen zodat een mooie boodschap zichtbaar wordt. Als ik hier zo zit, in de prachtige tuin, met het geluid van het kabbelende water van het fonteintje op de achtergrond, ben ik weer bezig met de Nieuwe Aarde. De vogels tsjilpen, jonge tortelduiven pikken de zaadjes die ik net heb gestrooid uit het gras waar de boterbloemen volop bloeien volop en waar er meer onkruid dan gras te bekennen is, maar ik kan me er niet druk om maken!

De natuur is hier zo dichtbij, de rust, de wind en af en toe zon. De lente is losgebarsten, mijn tuin is ‘ontploft’. Elk plekje grond waar ’s winters niets lijkt te groeien is nu gevuld met groen in diverse kleurschakeringen. Ik geniet met volle teugen: van het jonge roodborstje dat rond hipt vlakbij de tuintafel, van de jonge lijsters groot zijn gebracht met bijna alle slakken uit de tuin! Geen gif hier, alleen maar de natuur. Hier voel ik de vrede diep in mijzelf, zo diep, dat het me soms ineens ontroert. Juist in het simpele tuinleven voel ik zó de nieuwe Aarde, de harmonie … ik kom tot rust en mijn rond malende gedachten verstillen.

Maar zodra de buitenwereld zijn intrede doet, in de vorm van berichten op Facebook, het nieuws, kranten enz. wordt het onrustig in mij, voel ik dat ik afdwaal van mijn kern. Ik wil mijn ogen niet sluiten voor alles wat er gaande is in de wereld, maar zodra ik me verbind met mijn innerlijke rust lijkt de ‘boze buitenwereld’ weer ver en minder belangrijk. Hoe kunnen wij hiermee omgaan, wat voor inzichten kunt U ons geven?

K./I.H.R.: Ten eerste zijn we dankbaar dat je zo kunt genieten van de natuur, van dat wat de Aarde je geeft. Een hartverbonden-genieten draagt bij aan een veld, een bewustzijnsveld van liefde: alles overstijgende liefde. Dat veld mag groeien. Het groeit in kracht met elke positieve intentie van een mens. Dit veld is zo nodig! Hoe sterker het gevoed wordt, des te krachtiger het zijn werk kan doen als tegenwicht voor de verharding in de wereld. Het licht mag gaan groeien in kracht, het donker is gezien, doorvoeld, het hoeft niet langer gevoed.

Ik: Hoe kunnen wij ertoe bijdragen dat datgene dat wij ervaren als ‘niet goed’, als ‘donker’, ‘zwaar, naar’, ‘verkeerd’ aan kracht mag verliezen? Dat ook daar een beweging naar positieve vernieuwing, naar een hart-gedragen bewustzijn mag groeien?

K./I.H.R.: Jullie dragen er al toe bij in jullie Zijn op Aarde: liefdevol, levend vol compassie, vol mededogen, strevend naar een hart dat vol is van onvoorwaardelijke liefde. Alles mag er zijn. Iedereen mag er zijn. Een ieder doorloopt zijn eigen proces, soms door het donker, op zoek naar het licht in zichzelf. Als jij in je gedragingen liefde bent, liefde belichaamt, zal je liefde ontmoeten. Het licht in jou zal mogen stralen, vanuit een onuitputtelijke bron. Je zult je verbonden voelen vanuit deze Bron met Al dat Is. Dan valt het oordeel weg, dan mag alles er zijn, dan maakt de dualiteit in de wereld deel uit van één groot bewustzijn, waarin jij jouw rol speelt. De rol van een mens, die door zijn proces te doorlopen, door het donker én het licht in zichzelf te omarmen, uitkomt bij de diepe vrede in zichzelf en daarnaar gaat leven.

Ik: En als iedereen op Aarde dit proces zou doorlopen, bewust zou aangaan, dan zou de vrede op Aarde voelbaar worden, dan zou het leven vanuit een hart-gedragen bewustzijn dé manier van leven zijn. Ik verlang ernaar: naar positieve berichten, naar nog veel meer mooie initiatieven. Naar mensen die voelen dat vlees eten op de manier waarop het nú gaat, met alle consequenties voor het milieu en voor de dieren écht niet meer kan. Naar weer respectvol omgaan met elkaar, ongeacht rassen, standen, grenzen, godsdiensten enz. Deze verschillen, deze afscheidingen hebben wij toch allemaal zelf bedacht!

K./I.H.R.: Er is al zoveel positiviteit: Hoe meer jullie je focus leggen op positieve berichtgeving … hoe meer jullie voelen in je hart of iets wel klopt of niet, des te lichter zal de berichtgeving over het leven op Aarde aanvoelen.

Positiviteit heeft zoveel kracht, zoveel meer dan je zou denken. Een positief bericht zorgt voor een glimlach, voor een hart dat zich opent, voor een warm gevoel van binnen, voor een verhoging van je trillingsveld.

Een negatief bericht geeft stress, frustratie, onmacht, het bedrukt je en laat je somber voelen. Je zakt als het ware in trilling.

Kies voor positiviteit: draai negatieve zaken eens om en zoek de positieve tegenhanger:

Word er een bos gekapt? Elders wordt door kinderen van een vrije school een prachtig bos vol vlinder- en bijenvriendelijke bomen en struiken aangeplant.

Laat je stem horen, spreek je uit, zit niet stil, maar laat je uitingen een boodschap van positiviteit uitstralen. Benadruk het mooie dat ermee bereikt kan worden. Zo groeit het veld, zo draagt een ieder van jullie bij aan de Nieuwe Aarde, die vaak al zo voelbaar en tastbaar is in het hier en nu, in jou!

Ga je weg.

Jouw weg, voelend, toetsend, mild en open.

Jouw weg die bijdraagt aan het grotere Geheel.

Jouw weg die zó waardevol is.

Jij bent zo belangrijk in dit grote proces,

het proces van het Zijn op Aarde in liefde.

Vanuit jouw persoonlijke beleving

straal jij het hart-gedragen bewustzijn uit,

raak jij anderen aan, door te zijn.

Jouw liefdesveld groeit en dijt uit.

Maakt dat voelbaar wat in de ander

misschien nog mag ontluiken.

Jullie zijn als een bloem in de knop,

laat je warmen door de zon en open je hart.

Straal je innerlijke licht uit naar buiten.

ontvouw je bloembladeren, bloei open in al je pracht.

Wij genieten van het uitzicht:

zoveel licht op Aarde,

zoveel kleuren en geuren!

Jij mag er zijn!

Straal, deel en wees liefde,

In vrede,

Mr. Kuthumi en de Intergalactische Hoge Raad.

bottom of page