top of page

MAAK JE DROMEN WAAR!

Channeling februari 2016

Ik ben in Doorn en zit in smal hotelkamertje waar ik me twee dagen heb opgesloten (op wat boswandelingen na) om na te denken en te voelen, vooral wat betreft het boek dat ik wil gaan schrijven en gedeeltelijk al geschreven heb de afgelopen vijf jaar.

Heerlijk om in de stilte te zijn, zelfs de muziek heb ik uitgezet, alleen maar mijn pc en mijn vingers, die vliegensvlug over de toetsen heen gaan. Ik schrijf mijn channelings altijd met de hand, op een maagdelijk wit schrijfblok, maar vanaf nu niet meer: ik wil tijd besparen door te ‘luisteren’ en typen tegelijkertijd, en reken maar dat dat gaat lukken!

Ik voel meer en meer dat de woorden die ik opschrijf, channel via Mr. Kuthumi, eigenlijk vanuit mijzelf komen, dat er op de een of andere manier een verbinding ontstaat met een deel van mij dat heel wijs en liefdevol boodschappen doorgeeft. Sinds een tijdje zet ik daarom ook mijn eigen naam bij de channelings, naast de naam van Mr. Kuthumi, eerder voelde dat niet als ‘goed’…..

Toch ben ik in 2010 echt ’s nachts ‘geroepen’ (de woorden klonken in mijn hoofd) om te gaan schrijven, dus ik blijf de naam van Mr. Kuthumi en de I.H.R. vermelden, het voelt voor mij als een samenwerking, maar ik zet het niet meer buiten mezelf, maar voel de verbinding nu van binnen.

In mijn hoofd is het stil …. Geen gedachten …. Dan ontstaan de zinnen ineens vanzelf:

Ik: Waarom voelde ik ineens zo sterk het verlangen om nu, juist nu, een boek te schrijven, met daarin de mooiste delen van de channelings, vragen en antwoorden, mijn persoonlijke verhaal? Ineens was het verlangen dat al veel langer speelde zo groot dat ik er serieus over na ging denken om alle wijze woorden te bundelen in een boek, een prachtig boek, met een mooie cover, een boek dat ik vast wil houden, wil voelen! Al is het maar voor mijzelf, ineens was het daar, het weten dat ik ga schrijven. Vorige week vrijdag, tijdens de workshop ‘Paradijscodes’ kwamen de woorden tot mij:

Schrijf je boek! Schrijf je boek! Schrijf je boek!

Vanuit mijn bronverbinding ontstond dit weten, zo sterk dat ik nu al twee dagen helemaal ondergedompeld ben in de energie van het schrijven, heerlijk is het, ik gun het iedereen, gaan doen wat je ten diepste verlangt, voelen dat het klopt, dat het echt gaat gebeuren!

K/IHR: Zo gaat het! Ineens is dan het besef daar, dat uitstel niet langer wenselijk is, dat elke stap die je zet in een andere richting een uitvlucht zal zijn. De tijd is daar om te doen waar je hart naar uitgaat, datgene wat goed voelt voor jou, waar jouw zielsverlangen je al langere tijd op aanstuurde.

Of het nu gaat om het schrijven van een boek, het opzetten van een praktijk, het lanceren van een site, wat dan ook …. Het gaat erom dat je er je hart en ziel in kunt leggen, dat je datgene gaat doen waar je leven van gaat stromen, letterlijk en figuurlijk. Zodra je zo’n cruciale stap zet zal je bemerken dat het universum met je mee gaat stromen, dat je het gevoel krijgt gedragen te worden: ineens gaan deuren voor je open, ontmoet je mensen die je op weg kunnen helpen, krijg je meer en meer het gevoel dat je dromen waar gaan worden. Natuurlijk moet je het wel zelf doen, en is aandacht, doorzettingsvermogen en doelgerichtheid gewenst, maar het stroomt en dit gevoel geeft jou de mogelijkheid om te vertrouwen en los te laten. Los te komen van alle beperkende gedachten, van die stemmetjes in je hoofd die je juist afraden om bepaalde stappen te zetten:

‘wie zit er nu op mij te wachten?’

'waarom zou juist mijn idee iets toevoegen, tussen al die duizenden andere ideeën?'

'Het zal wel weer op niets uitlopen …'

Als je vanuit het vertrouwen dat je voelt aan de slag gaat met jouw plan, zal je meer en meer gaan merken dat het werkt, dat het moeiteloos gaat, ondanks de vele uren werk, dat het veel voldoening oplevert, dat je de hele wereld aankunt, met de energie die het werken aan jouw eigen idee je oplevert!

Ik: in november verscheen de valk in mijn droom, en de naam Horus. In het Museum van Montreal maakte ik een paar uur later heel bijzondere foto’s van Horus. Gisteren kocht ik de kaartenset:

‘De geheime boodschappen van Dieren’ en de tekst die hoort bij de beschrijving van de kaart ‘valk’ is wel heel toepasselijk:

De valk treedt uw wereld binnen met de gaven ‘directe waarneming’, ‘dynamische vlucht’ en ‘gefocuste actie’, volledig gewijd aan de taak die u voor ogen hebt. Met grote snelheid roept de valk u op om de dunne sluier van twijfel en onzekerheid door te prikken. Die kan u er immers in het verleden van weerhouden hebben om krachtig te handelen in de richting van uw dromen

K/I.H.R.: zo werkt het precies! In je dromen krijg je de aanwijzingen die je in het dagelijkse leven nodig hebt om de synchroniciteit te ontdekken in je leven. Zonder je droom had je nooit een link gelegd naar de valk in het museum, de valk achtervolgt je al een paar maanden en nu werd ineens alles duidelijk, blijf attent, blijf voelen en ervaren wat ‘toevalligheden’ in je leven voor jou betekenen.

Een droom met een betekenis weet je nog heel duidelijk ’s morgens vroeg, zo’n droom achtervolgt je de hele dag, je blijft erover nadenken, je vraagt je af waarom je deze droom had. Wij raden je aan zo’n droom altijd op te schrijven, tot in de allerkleinste details, voeg daar telkens jouw gevoelens aan toe. Waarom jij denkt dat je deze droom hebt gehad, wat jouw uitleg van de droom is. Of er in je dagelijkse leven iets gebeurt dat een verbinding legt naar je droom.

Ik: …. En om daar dan ook naar te luisteren en met de uitkomst iets te doen! Mij gaat het steeds beter af.

Als ik overdag al ergens over twijfel en over blijf nadenken of een bepaalde beslissing of actie nou wel zo verstandig is, kríjg ik me toch een idiote droom ’s nachts waarin heel erg uitvergroot duidelijk wordt hoe ik me zal voelen als ik níet naar mijn twijfels (lees Hoger Zelf) luister. Ik kan er ook de humor wel van in zien, het werkt wél voor mij op deze manier.

Iets heel anders:

Wat kunt U zeggen over de discussie die deze week is opgelaaid over het laten weghalen van kinderen met het syndroom van Down tijdens de zwangerschap. Mijn zus schreef: ‘Zijn zij het werkelijk niet waard te leven in de ogen van de maakbare wereld?’.

K/IHR: Wat veel mensen misschien niet beseffen: kinderen, volwassenen met het Syndroom van Down hebben wel degelijk een grote bijdrage die zij leveren aan de maatschappij. Kijk eens om je heen: waar vind je een mens die zo in verbinding met zijn Zijns-kwaliteit blijft gedurende heel zijn leven en daardoor een grote voorbeeldfunctie vervult voor al diegenen die zoekende zijn naar zichzelf. 

Kijk naar een kind met deze eigenschap (op Aarde noemen jullie het ‘afwijking’ of ‘beperking’) en zie de puurheid, de openheid, de blijdschap, verwondering….. de aandacht, de verbinding met andere mensen, kinderen, dieren:

de oprechte interesse in alles wat groeit en bloeit, daar kan menigeen die leeft in de Westerse maatschappij een voorbeeld aan nemen.

de onvoorwaardelijke liefde die stroomt en geen onderscheid maakt tussen rijk of arm, mooi of lelijk, dikker of dun …. Iedereen wordt begroet met eenzelfde warme groet of blik.

Besef dat iedereen die in contact komt met een kind of volwassene met Down wordt aangeraakt door een liefdesveld dat groter is dan je zou verwachten! Dit kind kan harten openen, kan mensen letterlijk ‘ontdooien’, laten lachen en laten opbloeien, alleen door het Zijn: onbewust, niet gestuurd, niet doelgericht, maar gewoon omdat het niet anders kan dan liefde Zijn.

Als je je daardoor laat raken voel je de liefde gaan stromen, voel je dankbaarheid en vrede door je lichaam vloeien, er ontstaat een werkelijke ontmoeting op hartniveau: ontwapenend, openend…

Dat weerspiegelt het gelaat van een mens met het syndroom van Down!

mijn heerlijke neef!

Mag ik tot slot woorden die ons sterken om in ons zelf te blijven geloven, om het goede te doen, om in verbinding te blijven met elkaar, ondanks alle ellende en nare gebeurtenissen die er ook zijn en die ons zo kunnen raken. Het nieuws staat er vol mee en ook in het persoonlijke leven van menigeen gaat zeker niet alles over rozen….

K/IHR: Jullie hebben niet gekozen voor de gemakkelijkste weg:

De gang naar de Aarde in deze tijden getuigt van grote moed en daadkracht, besef dat terdege:

Besef dat vanuit de Lichtwereld grote bewondering uitgaat naar de mensen op Aarde.

Op Aarde is de dualiteit te ervaren, er is donker en licht.

Op Aarde is het mogelijk om grote stappen te zetten, om innerlijk een grote groei door te maken.

Nu is de tijd waar al zo lang naar wordt uitgekeken, waar eeuwenlang naar wordt verlangd:

Er kan nu een enorme bewustzijnssprong gemaakt worden naar een wereld vol vrede, liefde en verdraagzaamheid. En daar maken jullie nu deel van uit: Van de grote groep mensen die daadwerkelijk willen bijdragen aan de creatie van deze nieuwe Aarde, die er komt, die zich met de dag duidelijker aftekent.

(ik: terwijl ik dit schrijf kijk ik verbaasd naar het witte vel papier, het licht blauw op onder mijn handen….. ja, ik schrijf toch weer, het typen komt later wel)

Soms voelen jullie misschien al wel een moment de vrede, de innerlijke rust, het stille diepe besef dat alles op Aarde en zelfs in het Universum deel uitmaakt van een groter Plan. Dat jullie niet alleen zijn, dat alles wat er is er mag zijn….

Wat wij van jullie vragen is:

Blijf in je centrum, blijf de verbinding maken met je Innerlijke Bron, daar waar vreugde is, rust en kalmte, tevredenheid, licht, zoveel liefde en wijsheid.

Blijf vanuit daar de verbinding maken met de ander, vanuit je hart, vanuit jouw Zielsverbinding en ga dan de ontmoeting aan:

Kijk de ander aan, ontmoet jeZelf in de ogen van de ander

Stel je open, nodig de ander uit via je ogen om zich te laten zien

Kwetsbaar, open, zonder sluiers of maskers

Laat jezelf zien, onverbloemd, vrij en transparant

Dan ontstaat de werkelijke ontmoeting

Dan ontstaat een verbinding van hart tot hart

Voel wat dat met je doet en lees de vreugde op het gelaat van de ander

Zie de sprankeling in de ogen en weet ….

Daar waar een ontmoeting op zielsniveau plaatsvindt, kan geen haat zijn, daar is alleen LIEFDE

Treedt zo de wereld in

Open, vrij en onbevangen

Raak mensen met je liefde en jij zult geraakt worden

Het web van licht breidt zich uit

Draden van stralende verbinding worden gesponnen

Neem je verantwoordelijkheid, voor jezelf

Jij bent ook een Drager van Licht

Voel dit en straal je licht dan uit

Wij hebben je nodig hier op Aarde

Samen weven wij een web van vrede

Zodat het Licht kan indalen in ieders hart

Wees het Licht der Wereld

Wij zijn met jullie allen.

Mr. Kuthumi en de I.H. Raad

door Marit Karssens

bottom of page