top of page

                                      

                              LIEFDEVOL LUISTEREN                                               

                                                   channeling juni 2021


Ik zit heerlijk rustig alleen in de tuin. We hebben vanmiddag een heel fijne mantrazang-middag gehad, wat was er een heerlijk liefdesveld voelbaar van de mensen om ons heen, van onszelf. Ik ben blij en voel me vrij. In de media lees ik veel tegenstrijdige berichten maar ik wil niet in die negativiteit meegaan. Binnen in mij overheerst nu echt het gevoel: De wereld ligt weer voor ons open, iedereen doet zijn best om ons meer vrijheden te gunnen, de meeste ellende lijkt nu voorbij, laten we hopen dat het zo blijft.

Ik wil u vragen om met mij in verbinding te gaan. De merel fluit zijn hoogste lied, het watertje kabbelt en ik geniet!  


Avond aan avond heb ik een heerlijke ontmoeting met een egeltje in de tuin, zo bijzonder! Gisteren kon ik met mijn camera tot op 20 cm afstand komen, toen vond hij het wel genoeg. Ik voel mijn hart dan overstromen van vreugde. Ook als de wilde duif, die elke keer aangeeft dat hij door mij gevoerd wil worden, uit mijn hand komt eten, voel ik zo’n liefdesveld, dan breekt mijn hart gewoon helemaal open. Het doet soms bijna pijn, ik raak erdoor ontroerd.

Op zo’n moment is alleen maar die verbinding daar, die heerlijkheid hier in de tuin. Met mijzelf, met de dieren, met de Aarde. Ik gun het andere mensen zo dat ze het ook kunnen voelen. Want vanuit daar ontstaat weer de verbinding naar mensen om je heen. Als je de liefde zo voelt stromen in je hart, voelt dat het open is, open gaat en gaat stromen, dan moet het toch wel voelbaar zijn voor mensen om je heen. Van daaruit kun je andere mensen raken.

Heeft u wijze woorden voor ons, voor mij?

K./I.H.R.: De zomertijd is aangebroken, een tijd die voor velen van jullie voelt als een opluchting. Na een lange winter, een koud voorjaar dan eindelijk de zon, de warmte, het buiten zijn. En buiten is het zo voelbaar: het nieuwe, het ontluikende, het liefdevolle. Zoals jijzelf keer op keer ervaart voelen de dieren een liefdesveld. Dieren voelen een goede inte​ntie.


Marit: Ja, ik was gisteren bij iemand, binnen liep een prachtig klein springspinnetje op de muur, maar het moest weg. Ik zei nog: “dat kun je doen, met een glas en een kaart”. Maar nee, het beestje moest dood. Er kwam een prop papier en na tien ontsnappingspogingen lukte het uiteindelijk om het beestje te vangen en te vermorzelen. En dan denk ik: Waarom? Op dat moment kan ik het even laten zijn, maar eigenlijk kan ik er zo boos om worden, als mensen niet goed met dieren omgaan. Al is het maar een spin. Ik ben ooit vreselijk verdrietig geweest om een huisdier wat naar mijn idee niet goed behandeld werd. Ik kan daar niet mee dealen, ik kan daar zo níet bij. Dat mensen dat niet voelen, niet snappen. Een spinnetje is tot daar aan toe, maar elk leven is het toch waard om geleefd te worden! (diepe zucht).


K./I.H.R.: Je hebt gelijk: elk dier, alles maakt deel uit van de kringloop van het leven. Zoals je misschien wel hebt geconstateerd en zelf vanmiddag ook zei:

doordat de mens zich daarboven plaatst en denkt dat hij meer waard is dan dat wat om hem heen leeft, wordt de kringloop van het leven verstoord.


Marit: Ik heb hier dit jaar nog maar 4 vlinders gezien! Toevallig vanmiddag eentje in de tuin. Ik zie ze niet. Ik zie gelukkig wel veel bijen, hommels in de tuin, insecten, pissebedden, torretjes, meikevers, maar het is toch niet te geloven hoe weinig insecten er nog zijn. Ik heb nog maar zelden een spin in huis, het baart me zorgen. Ik liep van de week voor iemand wat blaadjes te bezorgen in de buurt en ik kwam door straten waar ik normaal niet kom. Elke voortuin is van cement, is vol stenen. Er is geen aarde meer te bekennen. Af en toe staat er een makkelijk te onderhouden struik. Die nauwelijks gesnoeid hoeft te worden, niets wat bloeit, niets wat groeit, geen bloem te zien.

Jongens, waar zijn we mee bezig! Ik voel het echt, ik voel het dan zo in mijn hart.

Als ik dan hier buiten om me heen kijk, alles is groen, alles bloeit, alles groeit. Okee, misschien is het wat meer werk, ik ben ook vaak buiten bezig tot in de late avonduren als ik overdag druk ben geweest. Maar hoe voller de tuin is beplant, des te minder werk!

(Een paar dagen ga ik verder)


Ik heb een heerlijke energiebehandeling gehad en ik voel me zo in verbinding met alles wat er is. Als je die verbinding voelt weet je dat het niet alleen gaat om jou als mens, maar dat het om veel meer gaat: je bent verbonden met alles om je heen. Dan voel je dat er trillingsvelden zijn waarin alles doortrilt wat jij in trilling brengt en waarin jij ontvangt wat er vanuit om je heen uitgezonden wordt. Dan besef je hoe belangrijk het is dat het in harmonie gebeurt.


Dat is toch een fantastisch idee. Dat jij je kunt verbinden op alle lagen met alles wat er is op fysiek niveau maar ook op emotioneel, mentaal, astraal, spiritueel niveau.

Het is heerlijk als je jezelf voelt wegzinken in zo’n zee van energie dat je je lichaam niet of nauwelijks voelt. Er is alleen maar een gevoel van geluk, een heerlijke gelukzaligheid, dit zou ik iedereen zo gunnen. Het besef dat je zoveel meer bent dan diegene die je denkt te zijn.


K./I.H.R.: De wereld waar jullie allen zo naar verlangen is daar waar verbinding is, waar harmonie is, daar waar mensen elkaar het licht in de ogen gunnen, ondanks meningsverschillen, ondanks andere verschillen. Juist daar waar de dialoog is, waar gepraat wordt zonder oordeel. Waar een liefdevol luisteren naar elkaar bestaat.(Zien jullie het natuurwezentje in het licht ook?)

Het is heel goed mogelijk. Het vraagt een houding van nieuwsgierigheid, soms ook van neutraliteit. Een houding in het gouden midden waar jij al vaker over geschreven hebt (channeling Het gouden midden), van waaruit je een soort overzichtsblik hebt, waarin de emoties er mogen zijn maar ook even snel weer afvloeien. Waar misschien even een oordeel gevoeld wordt en dan meteen die compassie voelbaar is. Waarin nieuwsgierigheid voelbaar is: waarom heeft de ander een mening gevormd die zo tegenstrijdig is met de mijne. Laten we daar eens over praten, laten we naar elkaar luisteren.

Hoe fijn zou het zijn als de ander ook vanuit zijn gouden middenpositie dit veld betreedt. Dan zou de wereld niet opgedeeld worden in kampen van goed of kwaad, dom en slim.


Marit: Ja, dat zou fijn zijn!!

K./I.H.R.: De wijsheid zit al in jou, in een ieder van jullie die dit leest. Diep van binnen in ieder van jullie ligt de wijsheid besloten, de wijsheid van je hart. De wijsheid die altijd bereikbaar is en in elk gesprek, in elke situatie, bij elke vraag naar boven kan komen als je je er maar voor openstelt. Die wijsheid zorgt ervoor dat je de juiste woorden zult spreken vanuit je hart. Dat je weloverwogen zult zeggen dat wat er op je hart ligt. Dat wat wel moet delen, dat wat je niet langer voor je kunt houden.


Het mooie is dat als de wijsheid van je hart doorklinkt in je woorden, dat deze op een andere manier aan zullen komen dan wanneer je je zonder deze voorbereiding zou uiten.


Woorden met lading, lading vol compassie maar ook vol eigenliefde, zelfliefde klinken door en zetten iets in beweging, in ieder geval in jou:


datgene wat vastzat in jou wordt geuit en kan gaan stromen, kan iets in gang zetten en het is aan de ander hoe het wordt opgepakt.


Als je je uit vanuit deze compassie-laag zal je altijd een snaar weten te raken bij de ander, ook al is de boodschap soms afwijkend van wat de tegenpartij graag zou horen. Oefen dit, bij elk gesprek wat je aangaat: wees af en toe even stil en denk: ben ik nu aan het praten vanuit mijn hoofd of heb ik die verbinding met de harts-laag gemaakt? Is datgene wat ik deel werkelijk wat ik wil zeggen? Ben ik nu echt eerlijk en oprecht? Vol compassie, vol liefde?

Klinkt het Licht door in mijn woorden?

Als het Licht doorklinkt in je woorden zullen ze niet vernietigen, zullen ze niet snijden en pijn doen.

Als het licht vanuit je hart, vanuit je Ziel doorklinkt zal dit voelbaar zijn.


Volg dan de wijsheid van je hart.

Word blij van alles wat in jou besloten ligt: al die liefde, al die compassie, al dat licht.

Voel hoe het jou voedt.

Voel dat jij die liefde, dat licht bent.

Dat er vanuit een onuitputtelijke bron door jou heen een constante stroom is en dat jij dit in de wereld mag gaan zetten:


Jouw licht, jouw liefde, jouw compassie. Jouw Zijn.

Jouw woorden die kunnen veranderen.

Jouw woorden die nooit zullen veroordelen.

Jouw blik die het goede in de mensen zal zoeken.

Jouw liefde die zal stromen naar je medemens, naar de dieren om je heen, naar de natuur.

Diezelfde liefde zal jou regelmatig raken, zo raken dat je er ontroerd door wordt.

Op zo’n moment weet je dat je verbinding helemaal zuiver 

Lief mens,


Wij zijn zo blij met jullie, met al jullie stappen op deze wereld die zo aan verandering onderhevig is.

Met jullie trots, met jullie positiviteit, met de voelbare liefde voor jezelf.

Wees blij met wie je bent, je bent het zo waard om hier te zijn.


Je bent onmisbaar.

Jij zet jouw unieke stap hier in de wereld en laat jouw unieke voetafdruk achter.

Elke stap in deze wereld is een stap in de richting van iets moois, iets nieuws, iets waardevols.


Voel dat jij jouw bijdrage mag leveren op welke manier dan ook.

De één zet grote stappen en zet veel in beweging,

de ander blijft bijna onzichtbaar, bijna onopgemerkt.


Maar weet dat elke rimpeling op het wateroppervlak het hele water in beweging zet.

Het kleinste steentje dat wordt gegooid zorgt ook voor golven.


Het gaat niet om de hoeveelheid, de indrukwekkendheid,

om het resultaat wat je ermee boekt.

Het gaat om JOU en het gaat erom dat jij mensen weet te raken met wie jij bent, dan heb je de grootste impact.

Geloof daarin, geloof in jezelf zoals wij geloven in jou, prachtig mens op Aarde.

Voel ons maar, voel onze steun vanuit de Lichtwereld.

We zijn met jou, we zijn in jou, we werken door je heen.


Soms ben jij onze handen.

Soms spreek jij onze woorden,

als je dat voelt, voel dan hoe we verbonden zijn, hoe alles één is

en hoe geweldig dat is.

Zo ontstaat een nieuwe wereld via jou.


Wij zijn met jullie. Zijn jullie met ons?


Mr. Kuthumi en de Intergalactische Hoge Raad.

bottom of page