top of page
fabrice-villard-7__6lSyuYeA-unsplash.jpg

KERST CHANNELING

LICHT IN DE DUISTERNIS
15 DECEMBER 2020

Het is zo stil in huis, tijd om er echt even voor te gaan zitten: de jaarlijkse kerst-channeling, deze keer op een wel heel bijzondere dag: de dag van de volledige lock-down.

Wat heb ik behoefte aan licht, aan hoop, aan liefdevolle woorden. De energie drukt zo zwaar op ons allemaal, er is zoveel verdriet en teleurstelling voelbaar. Ik hoop een bijdrage te mogen leveren aan het ware kerstgevoel, ondanks alles. Een bericht van hoop, van liefde, in deze voor velen zo moeilijke tijd.

Even rust, terug naar jezelf, opladen met lichtkracht.

Terwijl ik dit schrijf voel ik de energie al lichter worden, ja, dit wordt een ware boodschap vol liefde, licht en hoop. Ik sluit mijn ogen en keer naar binnen, diep in mijzelf.

Lieve mensen,

Wat zijn wij blij dat jullie hier naar luisteren. Dit geeft ons de kans om jullie te laten voelen dat er hoop is en dat er licht is. En dat er zelfs in deze donkere dagen voor de kersttijd zoveel moois te ontdekken valt wanneer je naar binnen keert.

Velen van jullie zijn verdrietig en teleurgesteld. Er hangt een zwaarte over Nederland, over de wereld. En het zou zo mooi zijn als jullie, na het luisteren van deze woorden, weer het lichtje in jezelf kunnen ontsteken en er weer op vertrouwen dat het goed komt, dat jullie een weg lopen, een weg die soms door donkere tijden gaat maar altijd weer wordt verlicht. Er is altijd wel een lichtpuntje om naar uit te kijken en dat licht waar jullie zo op hopen, waar jullie zo naar verlangen, dat licht bevindt zich in een ieder van jullie zelf. En het is niet zo moeilijk om daar contact mee te maken.

 

Met alles wat er bij jullie binnen komt aan nieuws, aan krantenberichten, aan berichten op de social media. De één zegt dat, de ander zegt dit en het voelt zwaarder en zwaarder en op een gegeven moment weten jullie niet meer wat nu de waarheid is en wat niet. En ieder heeft zijn eigen waarheid.

Voel dat maar eens van binnen. Jij hebt jouw waarheid en je beste vriendin kan een hele andere waarheid hebben. En toch hoeft dat niet te botsen. Het zou mooi zijn als jullie erover zouden kunnen praten. Dat je je gevoelens van onrust kunt duiden aan de ander. En als je ergens boos of verdrietig over bent, dat je dat kunt vertellen. En vanuit dat gevoel in je hart zul je ook zien en voelen wat voor jou klopt en wat niet. Dan zal je mogen voelen dat in ieder mens licht is, zelfs in de mensen die het meest donkere moeten verkondigen op dit moment. Ook daar straalt hoop en licht doorheen, hoop op betere tijden.

 

Het is zo gemakkelijk om iedereen te veroordelen en om maar één waarheid als je juiste waarheid te willen bezien. Er zijn even zovele waarheden als dat er mensen zijn op Aarde, en dat zijn er veel. Dus blijf bij jezelf en probeer in je hart te voelen waar het hier werkelijk om gaat, welke lessen er geleerd worden. Welke oude wijsheiden er naar boven komen, ook in jou.

Welke verbindingen er worden gemaakt, op welk gebied. Welke veranderingen er nu al gaande zijn, dat er meer aandacht komt voor het milieu, voor een groener leven, voor meer delen.

Het zou zo mooi zijn als jullie hier samen uitkomen, uit deze crisis. Als degenen die er rijker van worden zouden delen met diegenen die het niet meer zien zitten omdat alles is weggevallen.

.

Er ontstaan al mooie initiatieven die hoop geven, hoop in de donkere dagen. Kijk eens in jouw kleine wereldje, bij de mensen om je heen, of daar misschien iemand is die jouw steun kan gebruiken, die jouw bemoedigende woorden kan ontvangen, die jouw licht kan ontvangen.

Misschien letterlijk: een kerstlichtje brengen, of misschien figuurlijk in de vorm van een gift, een maaltijd, een cadeau. Het delen vanuit jouw weelde, vanuit jouw hart, vanuit jouw overvloed, dat zou toch zo prachtig zijn als dat uit deze crisis voortvloeit:  het besef dat jullie het samen mogen doen, dat het Ik tijdperk werkelijk voorbij zal gaan.

Voel dan eens in jezelf waar jouw twijfels zitten, waar jouw angsten verscholen zijn. Laat ze maar even naar boven komen: waar ben jij bang voor? Wat raakt jou nu het meest?

Is er dan misschien een klein stapje dat je kunt zetten om daar wat licht in te brengen. Het hoeft niet in een keer opgelost maar, vanuit jouw liefde, vanuit jouw licht: Is er een stapje te zetten op weg naar heling, op weg naar een betere toekomst?

Wij willen jullie vragen om in deze kersttijd waarin heel veel niet mogelijk is, juist het positieve te zien, de rust die er ontstaat. De rust waardoor je beter bij je zelf kunt komen, waardoor je misschien eens wat vaker kunt luisteren naar een meditatie, of een lang telefoongesprek kunt voeren met een vriend of vriendin die je een beetje uit het oog was verloren.

20171210_134826.jpg

Werkelijk samenzijn met mensen die je dierbaar zijn, die je wel in je huis kunt ontvangen. Een werkelijk diepgaand gesprek over het leven nu, over de waarde van het nu zijn op Aarde: Wat kom jij nu brengen? Wat draag jij nu bij in deze tijd?

Het hoeft niet iets heel groots te zijn. Misschien kun jij bijdragen met iets kleins, met iets waar jij blij van wordt. Het delen van een maaltijd, het brengen van een pan soep aan iemand die alleen is. Het sturen van een kaart waar nu eens iets meer op staat dan: Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.

In de kleine dingen schuilt het grootste geluk voor de ander. En dat wat jij als heel normaal beschouwt wordt voor een ander die misschien eenzaam is, het lichtpunt je van de dag, datgene waardoor de hele dag een glimlach op het gezicht verschijnt als hij/zij daaraan terug denkt. Die kaart van jou krijgt een prominente plek en elke keer weer zal het licht vanuit die kaart, vanuit die woorden naar de ontvanger stralen.

Die pan met soep zorgt voor twee avonden heerlijk eten en een warm gevoel: er heeft iemand aan mij gedacht, ik ben niet alleen,  iemand wil zijn eten met mij delen, wat lief, wat fijn!

 

Dat telefoontje zorgt ook voor: ik ben gehoord, er was iemand die naar mij luisterde, er was iemand die mij de moeite waard vond om op te bellen, om tijd in mij te steken: warempel: ik ben het waard.

En dit zijn nog maar kleine dingen. Jij weet zelf waar jij goed in bent, waar jij blij van wordt, waar jij tijd voor hebt, of tijd voor wilt vrijmaken.

 

thumbnail_IMG_20201123_145810.jpg

Ga in de weken die voor je liggen zo vaak als je kunt naar buiten, met je voeten op de Aarde, voer de vogels in de tuin, loop in het bos op de paden waar nooit iemand loopt. Ga zitten bij een boom en ga luisteren, voelen, de energie, verbind je met de wereld om je heen. Verbind je met mensen, in een blik, vriendelijke ogen die lachen, al is het boven zo’n mondkapje. Vriendelijke ogen verraden een mond die lacht. En ook dat komt aan, jouw lachrimpeltjes zijn voelbaar: als je lacht vanuit je hart zullen je ogen dat uitstralen naar de ander en zo weer zorgen van een moment van contact,  een moment van warmte in een koude wereld.

Hoe meer jij kunt delen, kunt geven, deste meer jij zult ontvangen. Het is zo’n wisselwerking, het is zo’n spiegel:

Als jij geeft aan de ander en deze ontvangt het met open hart, zal het in hem/haar iets aanraken, waardoor ook hij/zij gaat geven. Zo wordt de kring van licht groter en groter. En je mag je herinneren aan wie je werkelijk bent, aan je grootsheid. Aan het licht dat jij bent, waar jij rechtstreeks mee verbonden bent, vanwaar jij komt.

Dat licht is er, dat licht is ook in jou.

En misschien is het fijn om dit licht samen met jullie een warme bedding te geven, je even goed te herinneren, je ermee te vullen zodat je kunt gaan stralen, als een kerstlichtje aan de kerstboom, als een kaars in een lantaarn voor het raam.

Meditatie:

Zorg dan dat je even rustig zit met je voeten voor je op de vloer.  En als je het al niet deed: adem rustig in, en weer uit in de richting van je buik. De buikademhaling  zorgt voor ontspanning, zorgt voor het dieper zakken in je lijf. Het lijf dat jij helemaal mag bewonen. Jij en alle lichtdelen van jou die ook mogen aarden, hier op deze Aarde. Jij mag jouw licht hier gaan uitstralen. Leg je handen in je schoot en ontspan je gezicht, ontspan je ogen, je wangen. Laat je kaken maar los, je hoeft je nu niet te verbijten. Ontspan je handen, je vingers, je polsen en kijk eens of je je schouders nog iets kunt laten zakken. Laat alles wat je op je schouders meedraagt aan zorgen, aan ellende, aan stress … laat het maar van je afvloeien. Je mag even helemaal zijn zonder zorgen, zijn wie jij in essentie bent.

En dan vraag ik je om je blik naar binnen te keren. Je hebt je ogen gesloten en je dwaalt naar binnen, je zakt af naar je binnenwereld. En ga dan naar die plek van waaruit jij deze meditatie met mij gaat doen.

LUISTER NAAR DE MEDITATIE VIA YOUTUBE

IMG_5121.jpg

Dan volgt hier de slotboodschap voor jullie allen:

 

We houden van jullie en we weten dat jullie het moeilijk hebben

Weet dat wij met jullie zijn en dat jullie het niet alleen hoeven te doen.

Blijf het licht voelen in je hart, blijf de liefde voelen

Voel waar jij nodig bent, op Aarde, nu juist nu.

Weet voor wie jij dat kaarsje kunt zijn, brandend in de nacht.

Weet voor wie jij die engel kunt zijn, die engel van aandacht, juist nu.

Straal je licht uit en deel je licht met de anderen om je heen,

Juist ook met hen die nu zo in het donker verkeren.

Zend ook hen een sprankje hoop, een lichtstraal.

Het is zo de tijd om te verbinden,

Op welke manier dan ook

Geniet van de dagen die voor jullie liggen

En blijf je dag na dag verbinden met het licht in jezelf,

Het licht in je hart

En zoek gelijkgestemden die dit ook zo voelen.

Als jullie samen jullie lichtkracht bundelen

wordt jullie licht sterker en sterker

En dat is zo nodig in deze tijd

Anderen kunnen zich dan laven aan jullie licht

Anderen kunnen dan genieten van jullie positiviteit

Wij wensen jullie een fijn en sfeervol kerstfeest toe

Laat het gevuld zijn met licht en liefde

en weet dat jij mag stralen dit jaar als nooit tevoren

In vrede,

 

Mr. Kuthumi, de Intergalactische hoge Raad

Door  Marit Karssens van

De weg  van het Licht

bottom of page