top of page

LICHT EN DONKER           APRIL 2013

Het is vrijdag 19 april, ik zit beneden op de bank, mijn benen lekker languit op de poef, een fleece dekentje eromheen geslagen. Kater Jopie is er meteen bovenop gesprongen en ligt op mijn onderbenen, met zijn kop op de rand van de schrijfmap heel hard te snorren … ter inspiratie?

Ik krijg net een smsje van zoonlief Michiel die een maand in Boston is, opnieuw komt de harde werkelijkheid voor hem wel heel dichtbij: een paar dagen geleden was hij op weg naar de tribune om de finale van de Boston Marathon te bekijken. Op 100 m. van de finish besloten hij en twee meisjes om toch maar even een pub in te duiken om iets te drinken ….enkele minuten later waren er de bomaanslagen. Nu, een paar dagen later, onderweg in Boston zit hij midden in de naweeën van een schietpartij, een klopjacht op de vermoede daders, waar een trambestuurder en politieman bij om het leven zijn gekomen.

Wat komt het geweld ineens dichtbij ....

Ik trok net een kaart (Gaia Orakelkaarten van Toni Salerno): 'Juwelen van tranen'

Wel bijzonder nu: ‘het is een diepe emotionele tijd waarin tranen van verdriet zullen veranderen in tranen van vreugde. Overal om je heen is liefde, het is een bijzondere magische tijd, liefde is het enige dat er echt toe doet’.

Wat mag ik deze keer schrijven? Het donker en het licht zijn op dit moment zó sterk!

Mr. Kuthumi/ I.H.R.:

Het donker en het licht zijn zeer sterk aanwezig op het wereldtoneel:

Prachtige initiatieven, hoopvol, bemoedigend, uitdagend, grensverleggend en vol optimisme…

En donkere aspecten als strijd, geweld, crisis, pessimisme, haat, onderdrukking en terrorisme …

Het lijkt een titanenstrijd: de strijd om macht, bezit, weelde, genot tegenover de zachte kant van gelijkheid, eerlijk delen, respectvol en onbevooroordeeld met elkaar en met het milieu omgaan, van liefde en saamhorigheid.

Laat je niet meevoeren in deze neerwaartse spiraal van negativiteit en doemdenken … daar is nog nooit iemand beter van geworden. Richt je aandacht daarentegen op de positieve initiatieven die meer en meer zichtbaar zijn in de samenleving.

Veel lichtwerkers die momenteel op aarde zijn, ontwaken en beseffen wat zij komen brengen hier op aarde. Voor velen wordt nu pas echt duidelijk wat hun persoonlijke missie is. Soms voelt het als een te grote taak, als een nooit in te lossen belofte aan jezelf, gemaakt voordat je op aarde kwam. Luister naar de aanwijzingen die je krijgt, naar de ingevingen vanuit je hart, zij zullen je bevestigen in je weten. 

Twijfel dan niet langer aan je kunnen, maar ga jouw eigen bijdrage leveren, soms alleen, soms in co-creatie met anderen. Weet ook dat elke taak belangrijk is, hoe groot of hoe klein ook, bezien door de ogen van een mens. Vanuit het gezichtspunt van de lichtwereld zijn jullie allen dappere strijders, geheel en al opgewassen tegen de taken waar je voor staat.

Jezelf klein maken is niet moeilijk, dat is een zeer menselijke eigenschap waarbij het ego een belangrijke rol speelt. Jezelf zien in je grootsheid, voelen hoe stralend en vol moed je bent, accepteren dat deze uitstraling ook deel uitmaakt van wie jij denkt te zijn, is een grote stap op weg naar het realiseren van jouw dromen, jouw plannen, jouw zelfgekozen taak.

Het opnemen van je Meesterschap is de uitdaging van elk bewust levend mens, in deze turbulente tijd. Kijk eens om je heen: zijn er mensen met wie je je zou willen verbinden? Die jou bezien met ogen vol compassie, die je bevestigen in je Zijn, in je Wezen?

In het samenzijn met gelijkgestemden ontstaat altijd iets moois, iets krachtigs, iets bijzonders. Als lichtwerkers samenkomen zal hun uitstraling van liefde, van licht, niet onopgemerkt blijven. De lichtwereld zal zich verheugen en zal haar bijdrage willen leveren ten behoeve van het grotere geheel. 'Daar waar twee of drie mensen samen zijn in mijn naam, ben ik in hun midden'. 

Deze woorden zijn zo waar en ook zo voelbaar.

Denk hier maar eens aan bij een toekomstige bijeenkomst van lichtwerkers, van positief gezinde mensen, je zult voelen dat er steun aanwezig is, dat het liefdesveld nog voelbaarder en tastbaarder wordt. Maak hier dan ook gebruik van, verspreidt het licht, deze onvoorwaardelijke liefde naar allen die het kunnen gebruiken.

Ik: Blijft bij mij toch de vraag (naar de bekende weg misschien) hoe dan om te gaan met het donker, de duistere aspecten die ook zo duidelijk aanwezig zijn en die lijkt wel meer dan ooit de aandacht vragen….

K/I.H.R.:

Ga deze niet uit de weg: dat wat genegeerd wordt, zal juist meer en meer de aandacht vragen.

Zie de worsteling, zie het wanhopig spartelen om toch boven te blijven, zie het verlangen achter de haat, zie het miskend zijn, het niet gezien zijn. Hoor de fluisterende stemmetjes in je oor die je klein proberen te maken, luister en besef dat ook zij deel uitmaken van jouw Zijn. Zonder hen was jij niet zo ver gekomen, had jij niet zo gevochten om vrij te worden, om jezelf te zijn!

In het grotere verband:

Het duister kan niet zonder het licht en omgekeerd.

In deze wereld van dualiteit, van keuzes voor het goede of voor het minder goede is het heel eenvoudig om het donkere te veroordelen, niet te willen zien. Maar ook dit wil je iets zeggen, iets duidelijk maken. Probeer vanuit je hart het grotere geheel te bezien en vertrouw erop dat het grotere Plan de Aarde dient, ook al is het naar menselijke maatstaven vaak niet te bevatten. Blijf bij jezelf, sta in je kracht. Vanuit jouw persoonlijke verbinding met het grotere geheel zul je de zuiverheid van wat zich aandient in je leven kunnen voelen en begrijpen.

Leef meer en meer vanuit je gevoel en vraag als je twijfelt om hulp, het antwoord zal komen, misschien op een manier die je niet verwacht. Sta open voor wat je voelt, denkt, ziet of ervaart. … later of op het moment zelf al zul je beseffen dat je het antwoord hebt gekregen.

Ik: Mooi! Ik vroeg deze week om een bevestiging, om een anwoord op iets wat mij bezig hield en ineens voelde ik mijn hartchakra wagenwijd opengaan. Ik had dit nooit eerder zo ervaren, het leek wel alsof er achter de leuning van de stoel waar ik op zat een verwarmingselement opgloeide, bijzonder was dat!

Heeft U voor ons een slotboodschap?

Voor mij voelen deze woorden

altijd als een gebed:

Lieve mensen, lichtwerkers van alle tijden

Verbaas je over wat er gaande is

Zie met verwondering het schouwspel

dat zich voor je ogen ontvouwt

Een schouwspel met schaduwen, met licht,

stralend licht, en met donkere stukken

Weet dat dit het toneel van het leven is

Het leven en de dood, samen zij aan zij

De dood als overgang, soms vanuit het donker

maar altijd naar het Licht ...

het Licht dat er altijd is.

Vanuit verdriet, gemis, is dit licht soms ver te zoeken

Maar voel het in je hart, als een ster die schijnt

aan het nachtelijk firmament

Een ster die soms flauw schijnt, nauwelijks zichtbaar, voelbaar is

Maar die gevoed door aandacht opvlamt in de nacht

Gaat stralen om zich heen, het duister mag verwarmen

Verlichten met haar kracht

Weet dat licht in jou nu voor altijd te vinden

Weet dat dit Licht met Al dat Is, verbonden is

De vonk die gloeit van binnen

is jouw baken in de nacht

Daar ligt je missie, je toekomst, daar ontstaat je kracht

Wees niet bang voor het duister, als dit zich aan je toont

Zet het in jouw licht, bezie en doorvoel de pijn

Als het donkere is gezien, versmelt de pijn, de onmacht

En als jouw licht mag stralen

Mag verlichten heel jouw Zijn

Wat zul je dan een voorbeeld van liefde voor de ander zijn

Vol wijsheid, licht, compassie, onvoorwaardelijk en vrij

Wees jezelf vol vreugde en maak je vrij van angsten

Wees vol vertrouwen in jezelf, in de toekomst

Laat de invulling van verwachtingen los

En kom bij jezelf tot rust

Wij zijn er steeds voor jou

Trots, op wie jullie zijn, op jullie moed en vastberadenheid

Met onze hulp kun je je angsten onder ogen zien

En beseffen wat ze zijn: illusies van de geest

Straal je licht, vertrouw

Schitter als nooit tevoren

De weg naar het licht ligt open

Betreed het pad onbevangen

Met ons aan je zijde

Ga in vrede je weg

Naar een stralende toekomst

Wees gegroet, mensen van Licht,

Mr. Kuthumi en de Intergalactische Hoge Raad

door Marit Karssens

bottom of page