top of page

LEVEN VANUIT VERTROUWEN

APRIL 2019

Sta je er wel eens bij stil dat je de grootste momenten van groei in je persoonlijke leven beleeft als je de regie volledig uit handen geeft en je je laat leiden door de stroom van het leven?

Besef je dan dat juist op die momenten waarop je het even niet meer weet, waarop je denkt: Wat nu? Wat is nu de bedoeling? Ik laat alle uitkomsten los, want ik weet het even niet meer! Dat juist op zo’n moment de omslag komt, dat dan de eerste stap wordt gezet op weg naar iets nieuws.

Marit: ‘Loslaten’, een woord dat momenteel in mijn leven een grote rol speelt. Loslaten van herinneringen aan …, loslaten van dierbare relaties, loslaten van uitkomsten, van verwachtingen.

K./I.H.R.: Vaak duurt het enige tijd totdat iemand zover is dat loslaten als de enige uitkomst voelt, als de enige uitweg naar een nieuwe stroming.

Marit: Om het vertrouwen te hebben dat die nieuwe stroming er ook zal komen, om dáár dan weer de verwachting van en het verlangen naar bij los te laten.

K./I.H.R.: Het is ook niet gemakkelijk om te vertrouwen op de stroom van het leven. Juist in de vaste patronen, in de afgebakende levenssituaties, voelt een mens zich veilig, voelt het vertrouwd. Zo is het altijd al gegaan, zo hoort het, zo wordt het doorgegeven van generatie op generatie maar:

het leven in een keurslijf gaat soms benauwen, er gaat van binnen iets borrelen, iets gloeien, iets sprankelen dat zijn uitweg zoekt. Langzaamaan ontstaan er barstjes in de zorgvuldig opgebouwde (schijn)zekerheid, begint het leven dat je tot nu toe leefde te voelen als te klein, te vast, te verstikkend.

Er ontstaat een verlangen naar groei, naar ontplooiing, naar vrijheid. Dit verlangen komt van binnenuit. De deuren van het kooitje gaan open op een kier en je verlangt ernaar om je vleugels uit te slaan en je te laten dragen door de opwaartse wind die je daar zal brengen waar je nog nooit geweest bent.

Misschien ben je al jaren bezig met de zoektocht naar jezelf, heb je je vleugels al uit mogen slaan en ben je geland in een nieuw gebied. Misschien heb je al mogen proeven van de vrijheid, van het zijn in een ruimte vol onbegrensde mogelijkheden. Maar ook dan houden de mechanismes die je van oudsher met je meedraagt je soms nog vast, weerhouden ze je om je werkelijk te ontplooien. Iets in jezelf houd je nog tegen om je volle licht te mogen stralen.

Voel je verlangen, voel het innerlijk vuur dat in je gloeit en dat zich zo graag wil verspreiden. Maak contact met dat deel van jou dat in vertrouwen ís, dat deel van jou dat weet, dat IS, dat jou zal begeleiden op jouw reis door dit leven. Weet dat je het niet alleen hoeft te doen. Je wordt vanaf het moment dat je afdaalde naar de Aarde gedragen, gesteund op jouw weg.

En ja, vallen hoort erbij, struikelen en weer opstaan. Ja, het soms even niet meer weten hoort erbij. Alles maakt deel uit van het grotere Plan, van jouw levensweg, van jouw missie hier op Aarde. Jouw Zijn hier in de wereld van de dualiteit stelt jou keer op keer voor dilemma’s, voor uitdagingen. 

Ga je het spel aan dat leven heet?

Vertrouw je erop dat jouw levensweg een groter doel dient? Jouw leven is het zo waard om voluit geleefd te worden.

Jij bent het waard, jij bent waardevol.

Jouw bijdrage aan deze Aarde, op weg naar de Nieuwe Aarde is belangrijk.

Voel waar jij jezelf nog klein houdt, voel waar jij meer mag vertrouwen op de stroom van het leven. Voel of jij diep van binnen, daar waar jouw lichtvonk gloeit, het vertrouwen in het leven kunt vinden.

Wij wachten op jou, wij wachten op jouw zichtbaarheid.

Word eens stil, echt stil en luister dan naar de wijsheid van je hart.

Mag je het even niet weten?

Mag je erop vertrouwen dat, als jij je durft over te geven aan het Zijn …

Als jij als je projecties en verwachtingen even laat voor wat ze zijn:

een poging om te sturen, om te kaderen, om verwachtingen uit te laten komen.

Als jij durf te vertrouwen op het leven, dan ontstaat vanuit het grote niets een opening.

Een opening naar Weten, naar Rust, naar Zijn.

Vanuit daar mag het gaan stromen, gaan tintelen en bruisen:

de levensstroom vol nieuwe ideeën, vol enthousiasme, vol bevlogenheid.

Terwijl jij zonder verwachting, zonder invulling bent, vult het leven zich in,

Maakt jouw stroming onverwachte wendingen die leiden naar groei,

naar ontmoeten en verbinden,

naar het uitstralen van jouw lichtvonk, open en vrij.

Dat is wat wij jullie allen toewensen:

Leef je leven in vertrouwen en verwacht het onverwachte,

Juist dáár waar alles lijkt stil te staan.

Ga in liefde,

Mr. Kutumi en de I. H. Raad

bottom of page