top of page

CHANNELING KERST DECEMBER 2021

                       LICHTPUNTJES


VOOR HET LUISTERBESTAND VAN DE MEDITATIE: KLIK HIER

Zoals altijd ga ik in gedachten 'in gesprek' met Mr. Kuthumi, de herrezen Meester waar ik sinds 2010 mee in contact ben:


Ik: Ik heb eergisteren een kerstmeditatie ingesproken, maar toch heb ik het idee dat ik nog iets extra’s door mag krijgen, klopt dit?

K./I.H.R.: Ga er nog maar even voor zitten.

Ik: Deze keer schrijf ik ‘de boodschap’ op, tegenwoordig spreek ik de channeling meteen in.

K./I.H.R.: Verandering van spijs doet eten.


Ik: Ik wilde U een bijzondere droom voorleggen, ik heb het gevoel dat het belangrijk is:

Ik droomde een week of 3 geleden dat ik in een auto op de snelweg reed. Het was een bijzondere situatie, want ik zat voorin, in het midden, tussen twee (mij onbekende) mannen. De man rechts van mij zat in stilte, als passagier.

De man links van mij reed. Ik staarde een beetje voor me uit en zag ineens dat de auto van baan leek te veranderen, we dreven steeds meer af naar rechts, waar de vluchtstrook en de berm waren! Ik keek verschrikt naar links en zag toen dat de chauffeur achterover in de stoel lag, de auto niet meer bestuurde, maar nog wel zijn voet zwaar op het gaspedaal had rusten. In een reflex nam ik het stuur in mijn beide handen en probeerde ik heel rustig naar links te sturen, zodat de auto weer op de weg terecht zou komen. Intussen riep ik naar de man rechts van mij: ‘help me even, haal zijn been van de gaspedaal, ik heb mijn handen nodig aan het stuur!’ Er komt geen reactie, helemaal niets!

Ik wist met één hand het zware been van de chauffeur van het gaspedaal af te halen en toen de auto weer keurig op de weg reed en ik opgelucht adem haalde, kwam de chauffeur ineens weer ‘tot leven’. ‘Dat heb je goed gedaan!’ zei hij, glimlachend, alsof hij me zoeven had uitgetest.


Vervolgens rijd ik in een ander deel van de droom in een auto, zelf achter het stuur langs een baai, een ronde inham, omringd door wat hoger gelegen land. De weg loopt er in een grote bocht langs, ook wat hoger gelegen. Ik rijd heel langzaam en geniet van het uitzicht: het meer, het strand, de mensen die er zitten te genieten. Ze zitten op grote grijze zitzakken, die als grote keien op het strand verdeeld liggen. Ze drinken wijn, picknicken en maken plezier. Het is echt een vakantie-tafereel. Ineens zie ik dat het water begint te stijgen. Mensen staan op, pakken hun boeltje bijeen en vertrekken naar hoger gelegen gebied. Het strand loopt langzaam onder, de zitzakken verdwijnen onder het opkomende water. Dan zie ik een grote, forse man, hij ligt languit achterover op een zitzak, diep in slaap verzonken. Het water bereikt nu ook hem, maar hij komt niet overeind, hij blijft liggen. Samen met de zitzak verdwijnt hij langzamerhand onder water. Ik ben te ver weg om hulp te bieden, maar na wat een eeuwigheid lijkt te duren, rent er vanaf het hoger gelegen stuk strand rechts iemand op hem af.

De man is inmiddels helemaal onder water verdwenen en de helper begint aan hem begint te trekken en flink door elkaar te schudden. Het duurt nog even maar dan, pas bij de derde poging, komt er leven in de man. Opgelucht zie ik dat hij naar een hoger stuk land wordt gesleept, hij leeft! Dan word ik wakker. Ik denk er al weken over na, wat wil deze droom mij zeggen? Het was geen nare droom, maar het blijft me bezig houden, daarom nu mijn vraag.


K./I.H.R.: Ik weet waarom je even hebt gewacht om mij deze droom voor te leggen. Je bent een beetje ongerust over de uitkomst, maar ik kan je angst meteen wegnemen, deze is ongegrond.


Het eerste deel van de droom is als een proeve van inwijding. In een extreme situatie houd je het hoofd kalm en blijf je, ondanks dat hulp uitblijft, rustig handelen om de situatie weer onder controle te krijgen. Dit is een compliment waard. Als je, in welke situatie dan ook, de rust en kalmte weet te bewaren, zal je omgeving daar troost en kracht uit kunnen putten. Dit is van belang, nu en in de tijd die voor jullie ligt. Houd moed, alles maakt deel uit van het Hogere Goddelijke plan. Voel dit in je hart en blijf vol vertrouwen, je licht en wijsheid uitstralend naar de wereld.

In het tweede deel van je droom ben je getuige van iets wat lijkt op een filmscenario: een lieflijk tafereel, een onverwachte gebeurtenis, actie, een bijna-drama en een onverwachte ontknoping.


En dit alles speelt zich af voor je ogen, als in een film, maar wel een film waarin jij, op afstand, invloed hebt op de ontknoping.


Ik: ik hoopte wel dat de man gered zou worden, maar ik kon hem zelf niet tijdig bereiken.


K./I.H.R.: de actie kwam vanuit onverwachte hoek, jouw gedachten stuurden de verhaallijn zó dat er hulp kwam, precies zoals jij het je voorstelde.


Ik: Dat klopt. Hoe moet ik dit dan duiden, voor de situatie nu in de wereld?


K./I.H.R.: Jullie zijn allen zó krachtig, zó sterk, jullie gedachtenkracht kan een wonderlijke uitkomst manifesteren. Focus je op het positieve. Voel en weet vanuit je diepste innerlijke licht, dat de hoop op verandering ten goede en het vertrouwen in de toekomst nooit verloren mogen gaan.


Jullie brengen het Licht op Aarde, daar zijn jullie voor geboren. Houd een rotsvast vertrouwen door te Zijn wie jij bedoeld bent te zijn, door jouw bijdrage te leveren aan het goede, aan het grotere Geheel.


Ieder mens die de positiviteit, de liefde, het Licht in zichzelf voedt, zal deze bijdrage leveren, maakt deel uit van de Nieuwe Aarde, die in jullie hart al volop leeft en voelbaar is.


Vaak is deze energie al voelbaar tot in de materie, in jullie leven, jullie omgeving, bij jullie thuis.

Koester dit gevoel, benoem het, geef het aarding, zodat steeds meer mensen zich vol verwondering zullen afvragen waar jouw licht vandaan komt. Jouw vrede en vertrouwen zullen gevoeld worden.


Wederom zeg ik jullie:

Als je het Licht vanuit je hart uitstraalt naar de wereld, zal je anderen raken, zal verharding breken, zal onbegrip verdwijnen, zal er hoop en licht worden gevoeld. Het schijnsel van al jullie lichtpuntjes samen wordt sterker en sterker en verspreidt zich over de Aarde. Zelfs waar het nog angstig is en donker, begint een lichtschijnsel te gloeien.

Voed dit licht, vertrouw op het Goede en stel je open voor alles wat bijdraagt aan positiviteit,

aan verbinding, liefdevol samenzijn en hoop.


Wij wensen jullie een prachtig Kerstfeest, vol licht, hoop en liefde.

Ga dan in vrede en vertrouwen,


Wij zijn en blijven met jullie allen, Mr. Kuthumi, de Intergalactische Hoge Raad,


door Marit Karssens 
Op14 december 2021 had ik al de volgende tekst ingesproken:


Ik: ik keer naar binnen en ik word stil, de poezen liggen bij me te slapen, hopelijk houden ze zich rustig. Sinds de geboorte van mijn eerste kleinkind, mijn kleinzoom Sem heb ik zo’n gevoel van licht. Ondanks de moeilijke tijd voor velen, met alle emoties die daarbij vrij komen en alles wat je leest en hoort voel ik me licht.


Ik heb ook al de titel van deze channeling doorgekregen, het wordt de titel ‘Lichtpuntjes.


Lichtpuntjes die toch overal te vinden zijn:


Hoe donkerder het wordt hoe beter je ze ziet. 


Zo’n klein, onschuldig kind brengt zoveel licht met zich mee, zo’n basis vertrouwen en het gevoel van: het komt allemaal goed.


Het is belangrijk in vrede te blijven, in het Gouden Midden waar ik al meermalen over heb geschreven/gesproken te blijven.


Ik hoop op woorden van liefde, van wijsheid, woorden die ons vertrouwen geven en die ons ook doen glimlachen, ons misschien mee op reis nemen met een mooie meditatie.

Mr. Kuthumi, Jezus, de engelen, laat het maar komen, die stroom van licht, wij zijn er klaar voor, ik ben er klaar voor.K./I.H.R.: Lieve mensen,


Dit is de elfde keer dat wij jullie een kerstboodschap doorgeven en elk jaar is het weer anders, is de energie anders, is de sfeer anders. Dit jaar zitten jullie weer in een situatie die niet is zoals het gebruikelijk was en velen van jullie zullen zich moeten aanpassen. 


Wij hopen dat deze kerstboodschap jullie mag begeleiden naar een Kerst vol vrede en licht, vooral voelbaar diep binnen in jullie zelf. Als je vanuit je binnenwereld, waar het vredig is, waar een diep gevoel van warmte gloeit, van blijdschap, als je vanuit die plek de wereld tegemoet treedt deze kerst, dan zal het een prachtige kerst worden. Misschien anders dan gebruikelijk maar mooi en goed, met een hoge trilling.


Want dat is zo belangrijk: dat jullie je niet laten wegzakken in de donkerte, maar je innerlijk Licht hoog houden en je licht durven te laten schijnen naar de buitenwereld, erop vertrouwen dat wat jullie doen, dat wat jullie zeggen Licht brengt, lichtpuntjes verspreidt.


Wij willen jullie graag bij staan, jullie hoeven het absoluut niet alleen te doen. Misschien voelt het soms wel zo, maar zo is het niet. Wij zijn met jullie en wij zijn trots op ieder mens die op dit moment op Aarde is en die dit jaar weer kerst viert vanuit zijn innerlijk licht, begeleid door ons.MEDITATIE

Dit is de link naar de eerder ingesproken meditatie 'Lichtpuntjes'.


bottom of page