top of page

JIJ MAAKT HET VERSCHIL!        OKTOBER 2014

Ik zit in mijn behandelkamer, zoals altijd als ik aan het channelen ben, wordt er dwingend aan de deur gekrabt: kater Jopie moet en zal naar binnen!

Hij ligt nu hard snorrend dicht tegen me aan op het bed, wilde eigenlijk het liefste óp mijn schrijfblok liggen. Ik ben net klaar met een persoonlijke channeling voor iemand en ik wil nu graag een boodschap voor de wereld opschrijven:

Mr. K/I.H.R.:

Boodschap voor de mensheid, voor hen die ervoor openstaan:

Wat is het moeilijk om te blijven geloven in de kracht van het Licht,

Wat is het moeilijk om niet mee te gaan in de berichtenstroom over de ellende in de wereld!

Het lijkt een bijna onmogelijke taak om in een wereld die lijkt te bestaan uit oorlogen, ziektes, dood en rampen gecentered te blijven, te blijven geloven in en te vertrouwen op de kracht, in een ieder van ons aanwezig.

En toch is dit de enige manier om een verandering ten goede in gang te zetten.

Velen zijn hier al jaren mee bezig. Zij geloven in de kracht van het Licht, in het belang van hun persoonlijke bijdrage hier op aarde. Zij weten dat zij op aarde gekomen zijn om juist nú, in deze tijd waarin alles op zijn kop lijkt te staan, hun bijdrage te leveren.

En ieder mens doet dit op zijn eigen manier: de één groots en velen met zich meenemend in de zoektocht naar het Licht, naar bevrijding. De ander kleinschaliger, binnen een bedrijfje, binnen het gezin, maar daarom niet minder waardevol!

Zij maken het verschil. Zij zijn bereid om niet alleen naar de soms zo ‘boze’ buitenwereld te kijken, maar zij gaan ook de tocht ‘naar binnen’ aan, met zichzelf, vol overgave, zonder angst.

De tocht ‘naar binnen’ is niet altijd leuk, prettig of ontspannen: deze weg zorgt voor inzichten, diepgaande processen, bijzondere ervaringen, door het donker heen, over bergen en obstakels heen, dwars door innerlijke blokkades en vastzittende overtuigingen heen, op weg naar de Bron. Op weg naar hun verbinding met hun ziel. Hun zielsverlangen zorgt ervoor dat zij niet stil zitten, maar in beweging komen, niet bang zijn voor de veranderingen die een innerlijk proces met zich meebrengt.

Deze mensen stralen, zij weten, voelen wat de waarheid is, zij schuwen hun eigen waarheid niet, zijn keer op keer bereid om hun eigen schaduwkanten te bezien, te doorvoelen, te doorleven en te erkennen dat zij dit óók zijn: lichtwezens met even zovele donkere aspecten, doorleefd in even zovele levens en parallelle werkelijkheden.

Zonder het donker zou het licht niet bestaan. Als mensen hun schaduwkant zouden kunnen omarmen, zouden zij groeien, groeien in weten, in compassie:

wat jij zelf ook bent, zal je nooit en te nimmer meer in een ander veroordelen. Zij groeien in lichtkracht, in zuiverheid: hun verbinding met hun grotere Zelf zal doorstralen in hun hele wezen en anderen raken, spiegelen en in beweging zetten.

Velen weten dit, zij zijn aangeraakt door hun zielsverlangen en zijn de processen ingegaan. Keer op keer beseffen zij dat er weer een diepere laag van bewustzijn aangeraakt mag worden. Zij gaan vol vertrouwen dit proces in. Zij voelen wat bij hen past aan intervisie, co-creatie. Het in stilte zijn, of juist samen met anderen, elkaar spiegelend, aanrakend, dieper en dieper tot de essentie komend.

Dit geeft hen zo veel bevrediging, dat zij graag anderen hierin laten delen.

Maak je omgeving hiervan bewust, deel je innerlijke ervaringen, vanuit je hart, zonder opsmuk. Vertel in alle eerlijkheid wat jouw vertrouwen in de weg die je gaat, in dat wat op je pad komt, jou gebracht heeft aan verrijking, aan gedragen zijn, aan liefdevolle ontmoetingen, samensmelting met je Zelven waardoor jij weer gegroeid bent, in weten, in lichtkracht, in vertrouwen, in blijdschap.

Geef de boodschap door, blijf bij jezelf als je je ervaringen deelt, dit is jouw weg. In het delen zal je de ander weten te raken, als deze zijn hart voor je openstelt. En weet: dit proces ligt bij de ander: of deze zijn weg wil gaan, de stappen gaat zetten is aan hem. Wees onvoorwaardelijk in het verspreiden van je liefde, in het oordeelloos zijn. Daarin ligt jullie groei besloten.

Ik: Wat nu in de wereld gaande is, is voor een mens niet te bevatten.... Het is zo groots, zo veelomvattend, zo intens, niet beangstigend, maar wel ontzagwekkend.

K./I.H.R.: Wees vol vertrouwen: in de turbulentie die heerst, is het voor een mens van grote waarde om vol vertrouwen te zijn, wetend dat het gaat zoals het gaat, dat de overgang naar een nieuwe wereld, naar een andere dimensie, voor ieder persoonlijk beleefd, geleefd wordt. En hoe meer je bij jezelf kunt blijven, met een open blik, het donkere ziet en je compassie toont, naar de donkere én lichte aspecten, des te meer je in je eigen centrum kunt blijven en je verbinding met je hogere Zelf kunt voelen. Daar is rust, daar is kalmte, stilte, daar ben JIJ, onvoorwaardelijk, volledig verbonden met de Bron. Daar is compassie voor de wereld, daar is het vertrouwen zo voelbaar dat het bijna pijn doet van geluk, weten, hoop, verwachting op het moois dat zo grijpbaar is, dat daar al aanwezig is!

Ik: En het begint allemaal met houden van jezelf.

Ik merk in mijn praktijk dat vooral vrouwen momenteel zo bezig zijn om hun vernietigende innerlijke stem tot rust te brengen, te doorgronden. Het dwingende stemmetje dat maar blijft roepen: je bent niets waard, wie denk je wel niet dat je bent, je bent niet belangrijk!

K./I.H.R.: JE BENT WEL BELANGRIJK! JE BENT HEEL BELANGRIJK!

Het is van het grootste belang dat ieder mens, man of vrouw, gaat luisteren naar de innerlijke alarmbel. Je zielsverlangen spoort je aan om je stappen te gaan zetten: de alarmbellen gaan af, manen je aan tot actie! Blijf niet besluiteloos op de bank zitten, afwachtend, luisterend naar de door jezelf opgelegde begrenzing, maar sta op, kom tot actie! Luister niet langer naar deze dwingende gedachten.

Wil jij dit nog langer?

Ben je werkelijk zo onbeduidend als je zelf zegt?

Of weet je diep van binnen dat kleine sprankje hoop te vinden dat je aanspoort om op zoek te gaan:

Op zoek naar je kwaliteiten, naar de reden waarom je jezelf zo klein maakt?

Jij doet dit zelf!

Jij begrenst jezelf!

Laat je jezelf nog langer kleineren, opsluiten, in een hokje duwen, of breek je los ... ongeacht de gevolgen?

Ga praten, ga voelen, leren, ervaren, ga op zoek naar wie je wérkelijk bent! Er is zoveel hulp aanwezig om je dat te doen herinneren:

Wie ben jij? Hoe groots ben jij? Mag je dat van jezelf laten zien? Durf jij jezelf te laten zien? Met je donkere én je lichte kanten?

Zet je stappen, nu, voordat je innerlijke vonk zo zwak geworden is, dat je hem bijna niet meer kunt voelen!

Ik: Als iemand dit écht kan voelen en er de bereidheid is om naar zichzelf te kijken, is mijn ervaring dat er dan zó snel verandering optreedt, dat het bijna niet te geloven is. Dit is zo mooi om te zien en mee te maken ...

Dan iets heel anders, ik wilde nog even iets vragen over de relatie tussen dolfijnen en kinderen met het Syndroom van Down:

Ik had laatst zo’n bijzondere ontmoeting met een meisje met het Down Syndroom. Er was zoveel veranderd in haar houding, haar blik: ik ken haar al langer en voor het eerst maakte ze echt oogcontact met me, het voelde als contact op zielsniveau. Ze bleek gezwommen te hebben met dolfijnen. Kunt U hier een mooie uitleg over geven?

Mr. K./I.H.R.: Zoals je weet, vertegenwoordigen dolfijnen een prachtig veld vol liefde, speelsheid, lichtheid en vrolijkheid. Energetisch gezien zijn zij verbonden met Sirius. Zij zijn op aarde om de beschadigingen in het Lichtgrid te herstellen, wereldwijd. Als je je verbindt met deze energie, met dit veld vol informatie, zal dit een gevoel van thuiskomen geven. Een warme, liefdevolle bedding zal voelbaar zijn. Kinderen met het Syndroom van Down versterken met hun grote onvoorwaardelijke liefdesveld dit Lichtgrid op aarde. Zij werken energetisch samen met de dolfijnen. Dit is de reden dat er bij een directe, persoonlijke ontmoeting zoveel herkenning is, er zoveel ‘gespiegeld’ wordt, dat dit kind zich direct herinnert wie hij is, dit beter in zijn lichaam kan aarden en zo direct meer aanwezig is in zijn aardse lichaam. Dit is zeer bevorderlijk voor het contact met mensen om hem heen. Er is meer aanwezigheid voelbaar en dit voelt als een groot geschenk voor familie en verzorgers. Er is ineens zo veel meer contact mogelijk.

Voor het kind is de vreugde van de hereniging met/de herkenning van een zo groot liefdesveld voelbaar in het dagelijkse leven. In de droomwereld werken deze kinderen, samen met vele andere lichtwezens, al samen met deze wonderlijke dieren met zo’n groot potentieel.

Ik: Mooi! Dank U wel!

Slotboodschap:

Voel je thuis op aarde. Belichaam je kwaliteiten

Zet jezelf neer: Met twee voeten op deze prachtige aarde.

Door je met haar te verbinden zal je jouw potentieel kunnen neerzetten,

Kunnen ‘aarden’, kunnen leven.

In jouw Zijn hier op de wereld ligt een wereld aan mogelijkheden besloten.

Geloof in jezelf

Geef om jezelf

Houd van jezelf zoals niemand van jou kan houden.

Wees jezelf, jij alleen kunt zijn wie JIJ bent.

Je bent uniek, enig in soort

Leef jouw leven, ga jouw weg!

Jij bent van belang, voor jezelf, voor anderen, voor de wereld en daarbuiten

Leef! Zing! Dans! En ervaar

Sta jezelf toe te groeien

Breek los uit de beperkingen die je jezelf hebt opgelegd.

Dit is niet meer nodig. Jij mag jouw vrijheid opeisen

En je leven gaan leven zoals jij dat wilt

Zoals jij dat ten diepste voelt: jouw weg, jouw leven

Ga dan op weg, met ons aan je zijde, wees niet bang

Vertrouw op de stroom van het leven en laat je drijven zonder angst

Jij hebt het roer in handen, jij bepaalt jouw richting

Ga je weg, naar vrede,

Jouw weg van het Licht

Wees gegroet,

Mr. Kuthumi en de Intergalactische Hoge Raad

Door Marit Karssens

bottom of page