top of page
thumbnail_IMG_20220417_153908 (1)_edited.jpg

INNERLIJKE RUST ERVAREN

Channeling 23 maart 2023

live gechanneld op de SamenZijn avond

Ik zoek verbinding met de Lichtwereld en kijk of er woorden willen stromen:

 

Lieve mensen hier aanwezig,

Welkom, welkom op deze fijne avond. Wij heten jullie welkom. Wat fijn dat jullie allemaal de moeite hebben genomen om hier naartoe te komen en je hart voor ons te openen.

De woorden die jullie gaan horen, worden doorgegeven door Jeshua Ben Joseph, Jezus en ook Moeder Aarde is hier aanwezig. Wij verheugen ons erover dat de sfeer al zo mooi getroffen is in het kristalgrid dat op tafel aanwezig is. Eigenlijk alles wat gezegd wil worden is daar al in beelden verwoord. Onbewust, maar er gaat een grote kracht van uit en die is voelbaar, niet alleen in deze kamer. Een krachtig  kristalgrid draagt veel verder, zet iets in gang, brengt hoop, doet leven en dat in deze dagen van de lente-equinox. De lente is weer begonnen. Het jonge groen ontluikt aan de bomen, je ziet de vogels al af en aan vliegen met takjes, nesten worden gebouwd. De frisse, sprankelende lente-energie is voelbaar.

20230216_160806_edited.jpg

Ik hoop dat jullie het ook in je hart kunnen voelen. Dat de tijd van de lange winter, de donkerte, de rust, de slaap nu bijna tot het einde is gekomen en dat er weer een periode van bloei en groei aanbreekt. Niet alleen in de natuur buiten jou, maar ook in je eigen natuur, in jouw binnen wereld.

 

Kun je voelen dat het ook daar langzaam gaat ontwaken? Dat je wat meer vreugde en blijdschap ervaart als je buiten bent? Dat de zonnestralen weer meer kracht krijgen en ook het licht in jouw hart weer wat feller laten schijnen?

 

Het is zo belangrijk dat jullie je innerlijke vonk blijven opladen blijven voeden met lichtkracht.

In de lente is niets gemakkelijker dan de natuur in te trekken, een plek te zoeken in de zon en gewoon te zitten en te ervaren. Je hart te openen voor alles wat er is. En misschien heb je dan de wonderbaarlijke ervaring dat je voelt dat wij allen één zijn. Jij, de natuur, de bomen, de planten, de bloemen, de vogels, de dieren in het veld, maar ook de sterren, de planeten, Moeder Aarde: in essentie zijn wij allen één en zijn wij allen ook afhankelijk van elkaar.

Geef jezelf regelmatig de ruimte om op die manier even stil te worden, om gewoon even te Zijn, misschien met je blote voeten op de grond en dan alleen maar te voelen wat er is, rustig te ademen, de energie van de Aarde onder je voeten te voelen als het ware op te zuigen, in te ademen en dan direct te voelen wat dat met je doet. Wat dat van binnen met je doet, welke rust dat brengt in jou.

En weet dat wanneer jij regelmatig die innerlijke rust kunt ervaren, dat je dan steviger zult staan. In verbinding met de grond onder je voeten. En dat daardoor alles wat er om je heen gebeurt wat gemakkelijker te handlen zal zijn. Dat je diep van binnenuit een rotsvast vertrouwen zult ervaren:

stevige grond onder je voeten en een warme plek van licht in je hart van waaruit jij kunt zijn en kunt beschouwen. Van waaruit jij zult voelen dat de wereld van alledag met alle hectiek minder vat op je heeft. Je ziet wat er gebeurt, je ervaart het, je voelt het maar je laat je er niet meer door terneerslaan, je kunt in je centrum blijven.

De gedachten die soms zo kunnen rondmalen in je hoofd verdwijnen zodra jij de ruimte in je hart opzoekt. En als je in de natuur de verbinding met de Aarde maakt zul je voelen dat ook je buikgebied mee gaat doen, van waaruit jij de stevigheid, de wilskracht en het vertrouwen zult voelen waardoor jij steviger zult staan.

Er zijn mensen nodig zoals jullie, zoals jij, die de tijd en de ruimte nemen voor zichzelf. Die weten dat de aandacht voor henzelf zo nodig is, om er daarna voor een ander te kunnen zijn.

Weet dat als jij die eenheid voelt in de natuur, dat je die ook heel gemakkelijk kunt herinneren. Als je een keer ergens bent waar je niet deze mogelijkheid hebt, dan hoef je in je gedachten maar terug te keren naar die plaats van rust. En dan zul je toch ervaren dat er vanaf binnenuit een vertrouwen door jou heen straalt. Een weten dat het goed is zoals het is, een weten dat alles een reden heeft en dat je niet alles hoeft te begrijpen. Maar dat jij het vertrouwen mag hebben en houden dat het goede voor jou gebeurt.


 

thumbnail_IMG_20220919_110657_edited.jpg

Weet dat je ook nooit alleen bent, dat wij met jullie zijn, waar je ook bent. Hier in deze kring: misschien kun je voelen dat wij nu achter je staan. Misschien voel je onze handen op je schouders, of voel je hoe een liefdevolle energie jou omringt.

Je mag erop vertrouwen dat wij er zijn voor jou, voor jullie en dat wij jullie uit alle macht willen steunen hier in jullie Zijn op Aarde, in deze wereld van de dualiteit, waar het leven zeker niet altijd gemakkelijk is.

Omring je als het kan met gelijkgestemden en laad je op aan elkaar, geef elkaar vreugde en lichtkracht en maak samen plezier. Vergeet vooral niet nu de lente weer in de lucht is om plezier te maken, om te genieten van het leven, om te dansen met je blote voeten op het gras.

Jullie vreugde wordt weerspiegeld in de natuur. Weet dat als jij een bloem ziet en deze bloem vanuit jouw hart liefde kunt geven, jouw bewondering kunt sturen, dat deze bloem deze energie zal voelen. De bloem zal daarop groeien in bewustzijn, zal nog mooier bloeien, zal sterker zijn en krachtiger. Deze bloem weerspiegelt jou dan weer: jullie herkennen elkaar dan in schoonheid.

Zo gaat het met alles wat bezielt is, waar jij liefdevolle energie en aandacht aan geeft: wat jij uitzendt keert weer bij je terug en zal ook jou bemoedigen en sterken, doen bloeien.

thumbnail_IMG_20200807_134428_edited.jpg

Wees dan als een bloem in de wind,

groeiend naar de zon, bloeiend in de mooiste kleuren.

Een bloem die mee wiegt in de wind, die niet omwaait als het een keer stormt.

Die mee wiegt, heen en weer zonder enig probleem,

nat van de regen, weer opdrogend in de zon,

met bladeren vol dauwdruppels het zonlicht weerkaatsend.

 

Wees als een bloem en geniet van het leven, van alles wat het leven jou biedt.

Er is zoveel moois en er zijn mensen nodig die het moois zien,

die de tijd nemen om dit moois te ervaren.

Die het zichzelf gunnen om zo’n geluksmoment te koesteren.

 

Wij hopen dat jullie kracht op deze manier in de wereld zal worden gezet.

Jullie kracht, jullie licht, jullie liefde, want het is zo nodig in deze tijd.

 

Jeshua Ben Joseph door Marit Karssens – De weg van het Licht

MEDITATIE

 

Dan wil ik jullie nu vragen om mee te  gaan in een meditatie. Een meditatie die ons mee zal nemen op een wonderlijke reis. Een reis naar de binnenwereld: Zo binnen zo buiten, zo boven zo beneden.

 

Ik heb deze meditatie al mogen ervaren, mogen ‘zien’, voelen toen ik vorige week in Oostenrijk was. Zorg dat je lekker zit met je benen voor je op de grond, in een comfortabele houding en adem een paar keer rustig in, in de richting van je buik, langzaam weer uit. Adem een keer diep in door je neus en weer uit door je mond.

Zodat je nog wat dieper wegzakt in de stoel waarop je zit, in het bed waar je misschien ligt als je deze meditatie terug luistert.

LUISTER HIER NAAR DE MEDITATIE

IMG_20190609_183428.jpg
bottom of page