top of page

IN EVENWICHT

April 2015

Het is donderdagmorgen 16 april, ik zit in de tuin, heerlijk in de schaduw. Het is rustig, precies wat ik nodig heb om te kunnen schrijven .... het water dat een kabbelend geluid maakt in het fonteintje zorgt voor net genoeg bij-geluid om me te kunnen concentreren. Vogels fluiten, de eerste bijen zoemen om me heen, de lente zit al zo in de lucht, ik word er helemaal blij van! 

Waar zal het deze keer over gaan, er speelt zo veel, er zijn zo veel vragen, ontelbare thema’s, er komt zoveel informatie naar me toe, via internet, Facebook, via interessante artikelen in tijdschriften.

De uitnodigingen voor spirituele groei blijven maar komen. Voor mij is het essentieel om in deze overvloed aan informatie bij mezelf te blijven, en écht te blijven voelen, in verbinding met mijn wezen, wat voor mij belangrijk is. Ik denk dat dit voor heel veel mensen geldt ...

Mr. K./I.H.R.: Het zijn energetisch gezien heftige weken geweest: eerst de zonsverduistering, twee weken daarna een maansverduistering, voor veel mensen heeft dit geleid tot pieken en dalen in hun gevoelsleven. De twijfel sloeg toe: komt er nu nooit een einde aan deze roerige tijden, wanneer komt er rust, wanneer ontstaat er weer een evenwicht?

Het evenwicht is in jou.

Als je heel goed in jezelf voelt, zal je merken dat er wezenlijk iets is veranderd in jou. In de manier waarop je met problemen en onverwachte situaties omgaat. Dat wat er gebeurt in de wereld om je heen beïnvloedt jouw gemoedswisselingen minder dan ooit tevoren. Natuurlijk zijn er dagen dat het minder gaat, maar je zult kunnen beamen dat je er op de één of andere manier beter mee omgaat, dat het je minder beïnvloedt dan vroeger.

Dit stemt ons vrolijk, dit is voor jou het teken dat je meer en meer verbonden bent met je Hoger Zelf, met je grotere ‘ik’, met je Zijn. Deze verbinding is nu al zo duidelijk aanwezig en voelbaar in je dagelijks leven, dat je alles wat zich in jouw wereld, in jouw leven voordoet kunt bezien met andere ogen:

Vol compassie, vol mededogen, vol verwondering maar vooral ook vol van een rotsvast vertrouwen dat er, ondanks alles, hoop is, licht is. Dat er licht gloort aan de horizon. Dat het is zoals het is en dat het aan jou is hoe je er mee omgaat. Nu je steeds meer op aarde landt, je lichaam helemaal kunt vullen met jouw aanwezigheid, komt ook het besef dat je het hier op aarde wilt neerzetten: jouw liefdevolle aanwezigheid, jouw kracht, jouw licht en dat JIJ het verschil maakt:

door je ZIJN op AARDE, in volkomen verbinding met je lichtkracht, verbonden met de Bron.

Door deze verbinding dagelijks te voelen en te ervaren, zal je merken dat je leven een andere wending neemt, een wending ten goede. Jij belichaamt nu wie je werkelijk bent ... je hebt je herinnerd of je bent op weg om je te herinneren wie je werkelijk bent en dit voelt goed! Dit geeft een rotsvast vertrouwen en stevigheid, voelbaar diep van binnen.

Je geeft dit door, ongemerkt, in je Zijn. Je hoeft er niets voor te doen: jij bént het licht, en door licht te zijn straal je dit uit naar andere mensen die op hun beurt gaan voelen en ervaren wat het betekent om jezelf volledig te accepteren in al je facetten: donker en licht, groots en tegelijkertijd kwetsbaar, krachtig en teder, vol energie en vol rust, vol warmte en compassie.

Herinner je eigen licht, je grootsheid. Besef dat ook jij deze grootsheid in je draagt: verbind je met je Ik Ben en voel wat dit met je doet, alleen al de intentie zet de stroming in gang.

Ik: Kunt U ons hierin begeleiden? Met een soort meditatie?

Mr. K/I.H.R.: Jazek

Zorg ervoor dat je in rust bent en gedurende ongeveer 20 minuten niet gestoord kunt worden. Ga zitten en sluit je ogen.

Voel je lichaam, helemaal, van je kruin tot aan je tenen.

Concentreer je op je buik-ademhaling en voel hoe je lichaam de zuurstof ontvangt. Verspreidt deze stroming van levenskracht in gedachten naar alle delen van je lichaam. Neem hier even rustig de tijd voor. Misschien voel je nu al een lichte zindering, een tinteling, een aangename stroming door je lichaam trekken.

Zeg dan: “Ik Ben”

In gedachten of hardop en concentreer je daarbij op je kruinchakra, op het chakra bovenop je hoofd.

Blijf met je gedachten bij dit zevende chakra tot je daar een beweging voelt, een opening, een streling. Vouw rustig in gedachten de denkbeeldige bloembladeren van je kruinchakra open, zover als het goed voelt voor jou, en kijk dan naar jezelf.

Zie je lichaam verbonden via een lichtstraal vanuit je kruin naar je Ik Ben, je grotere JIJ, en voel dan dat deze verbinding heel vertrouwd is. Misschien ben je er al mee bekend, maar maakt het nu sterker. Laat de Ik Ben aanwezigheid via de lichtstraal je lichaam in stromen en vul je helemaal op met de lichte, gouden stralen van jouw Wezen.

Het kan zijn dat jij je Ik Ben aanwezigheid al belichaamt, dan kun je vanuit je buik waar jouw Licht voelbaar is, je licht door je hele lichaam visualiseren en laten stromen ....

Nu wordt je lichaam lichter .... transparanter .... ontvankelijker voor deze prachtige aanwezigheid van jouw Zijn. Belichaam deze hoge trilling helemaal, van je kruin tot aan je tenen en voel wat dit met je doet.

Voel je je licht, vrolijk, blij, vervuld? Ontroert het je? Besef je nu dat dit er altijd al was? Dat jij dit bént! ‘Ik Ben’ en jij zijn één en dezelfde. Jij bent dit licht, dit leven, deze energie, deze trilling op zielsniveau!

Geniet van wat het met je lichaam doet, blijf voelen, blijf ervaren en neem ook hier weer rustig de tijd voor.

Ga dan weer terug met je aandacht naar je rustige buikademhaling.

Sluit de bloembladeren van je kruinchakra zover als goed voelt voor jou en weet dat je verbonden bent, dat je altijd al verbonden was: Jij Bent!

 .... Ik Ben .... I am that I am .... Eyer Asher Eyer

Zeg dit verschillende keren per dag tegen jezelf, en ga als je zo bent opgestaan eens even voor een spiegel staan en zeg tegen jezelf, terwijl je jezelf diep in je ogen kijkt:

Ik Ben      Ik Ben     Ik Ben

Ik: Dit is heel mooi! Ik zal deze meditatie inspreken en op mijn site zetten als geluidsfragment!

https://www.facebook.com/Dewegvanhetlicht/?fref=ts

Ik heb een vraag: ik merk dat het moeilijk is om uit te leggen dat alles in jou is, dat je het niet buiten jezelf hoeft te zoeken terwijl er tegelijkertijd een verbinding met een Herrezen Meester kan zijn, of contact met engelen, met lichtwezens of buitenaardsen.

Natuurlijk is in essentie alles één, maar toch richt ik me in een vraaggesprek tot U , ik channel met U, of met mezelf? Ik laat Ezekiel Bashar door mij heen spreken, ik verbind me met hem. Zoek ik het dan buiten mezelf? Zo voelt het niet, maar het lijkt zo tegenstrijdig!

Mr. K./I.H.R.: Ik begrijp je dilemma, en wat je zegt klopt ook: je channelt je zelf, één van je Zelven, verbonden met jouw Hoger Zelf. Iedere lichtwerker die doorgevingen binnen krijgt is in wezen een deelaspect van degene die hij/zij channelt. 

Ook jij en ik zijn verbonden, door de eeuwen heen, en in jouw leven op aarde mag jij de wijsheid en liefde uitdragen die ik ooit belichaamde. Een deelaspect van jou draagt mijn energie en heeft dit weer in jouw bewustzijn gebracht omdat je er in dit leven klaar voor bent om deze energie uit te dragen. Eerder was dit voor jou niet mogelijk. Een mens mag eerst ervaringen opdoen en groeien, leven na leven, totdat het moment gekomen is dat de boodschap mag worden uitgedragen: zonder vrees, zonder angst voor represailles, zonder aarzeling.

Ik: En als je engelen om hulp vraagt, daar zijn rijen vol boeken over geschreven, zoek je dan hulp buiten jezelf, of zijn we allemaal engelen :-) ?

Mr. K/I.H.R.: jouw laatste zin mag je serieus nemen: als een mens aan engelen hulp vraagt, zal er hulp komen, de hulp is altijd liefdevol en vertrouwd, bemoedigend, sterkend en voelt als zeer bekend, ontroerend:

Je herkent jezelf, een deelaspect van jezelf, een energie van zeer hoge trilling uit een dimensie waar jij misschien nog geen bewustzijn op hebt, maar die verbonden is met jou, die je er graag van bewust maakt dat ook jij een engel bent en dit deelaspect in jou draagt.    

Ik: Ik geloof dat het zo iets duidelijker is, maar het blijft een vaag schemergebied, deze ‘ontmoetingen’.

Mr. K./I.H.R.: zo vaag als jij dat wilt ....

Met de groei in bewustzijn, met jouw wil om te zien, te schouwen achter de sluiers van het ongeziene, het onbekende, zal je beeld zich verbreden, zal je zicht helderder worden.

Stap voor stap, dit is geen proces van dagen maar duurt een spirituele ontwikkeling lang.

Wie het zaad van verwondering zaait,

zal het ongelofelijke oogsten ...

SLOTBOODSCHAP:

Blijf dan open

Vol verwondering

Vol verwachting

Vol levensvreugde

Voel je licht binnenstromen

Telkens als je beseft:

Ik Ben

Ik ben licht, Ik ben liefde

Ik ben groots

Grootser dan ik ooit dacht te zijn

Lichter dan ik ooit had gehoopt

Voel diep van binnen jouw verbondenheid

met Al dat Is, via jouw wezen.

Zo puur .... zo zuiver .... zo krachtig.

Laat het leven jou niet knakken,

blijf geloven in je kracht

Het is in jou, het blijft in jou.

Verbind je zonder schroom

en voel wat dit blijvend met je doet:

Wij zijn bij jou, in jou, met jou

Wij zijn één ... gelijk aan jou 

Straal je licht uit naar de wereld.

Raak zo de kern in een medemens

opdat er groei is in licht op aarde.

Uit je gedachten, blijf niet stil.

Laat zien aan de ander hoe het werkt

en werk zo mee aan een betere wereld

vol mensen die omzien naar elkaar,

die hun licht verspreiden,

hun bewustzijn verhogen.

Samen werken aan een toekomstig zijn

van vrede, compassie, verbinding en overvloed

Ga op zoek naar wie je wérkelijk bent

Je hoeft niet ver te zoeken: het ís er al

Dit besef zal je doen groeien

... Ik Ben ... I am that I am ... Eye Asher Eyer 

Channeling door Marit Karssens

bottom of page