top of page

HOEDERS VAN DE AARDE         JUNI 2016

Lieve Mr. Kuthumi,

Heel graag uw boodschap, uw wijsheid ...

Ik zit in de tuin, heerlijk rustig. Een kabbelend fonteintje op de achtergrond, vogels fluiten, het waait zachtjes en het is droog! Wat is het heerlijk nu! Ik heb net met mijn blote voeten over het gras gelopen en voelde de rust, de aarding, zo fijn om te doen ...

Nu wacht ik op een ingeving, op woorden die zomaar komen, gedachten die ik voor mijn gevoel zelf niet denk .... Ergens in mij ligt een verbinding met wijsheid verborgen ...

Mr. Kuthumi, mag ik uw woorden:

K/I.H.R.: Lieve mensen op deze Aarde,

Wat zou het heerlijk zijn om op een dag te ontwaken en te beseffen dat alles goed is, dat er geen oorlogen meer zijn, geen haat en nijd, geen afgunst, geen verdriet .... geen honger of ziektes ... dat alles goed zou zijn ... voor iedereen.

Wat zou je dan doen? Zou je een ander leven leiden dan je nu doet? Of zou er eigenlijk voor jou persoonlijk niet zo heel veel veranderen? Het vage gevoel van onrust in je lijf, het gevoel van zwaarte, dat je nog iets móet doen, zou dat zijn afgenomen?

Veel mensen op Aarde zijn bewust of onbewust sterk verbonden met de grote velden van onderdrukking en verdriet, en door de zwaarte van hun gedachten wordt dit veld nog extra gevoed.

Zou je je kunnen focussen op het mooie, het positieve dat er óók is, op de hogere trilling van vrede, vreugde, van delen en saamhorigheid, van samenwerking, dan zou dít veld meer gevoed worden.

Het is moeilijk om te beseffen dat juist het mee-lijden met de mensen in gebieden waar oorlog en onderdrukking is, ervoor zorgt dat de zwaarte van dit veld toeneemt.

Ik: Wat raad U dan aan? Ik wil mijn ogen ook niet sluiten voor dat wat moeilijk is, zwaar is, en velen met mij worstelen hiermee.

K/IHR: Dat hoeft ook niet, mee-leven is iets anders dan mee-lijden. In mee-leven zit compassie, liefde: de ander wordt gezien en mag er zijn. In het mee-lijden ga je zelf de zwaarte zo ervaren dat jouw trilling zakt en daar voed je niemand mee, ook jezelf niet.

Zie wat er gaande is, de Aarde roert zich, de onderste stenen komen boven, er zijn grote verschuivingen gaande en het grotere geheel is nog niet duidelijk zichtbaar voor velen.

Niet zichtbaar ... maar wel voelbaar ...

Diep in je hart is de kiem van de verandering ten goede voelbaar, soms bijna tastbaar, wanneer vreugde naar boven borrelt, ondanks alles.

Vreugde, een diep vertrouwen, een innerlijk weten dat het gaat zoals het gaat en dat je ten diepste mag ervaren dat jouw bijdrage in positieve energie aan het grotere geheel belangrijk is, onmisbaar is.

Ieder mens die vanuit dat diepe vertrouwen de wereld beziet en dit in zijn directe omgeving uitdraagt door simpelweg te Zijn, laat zien wat het met je doet als je vanuit je verbinding met jouw innerlijk Licht leeft. Deze mens zal bijdragen aan een nieuw evenwicht in Donker en Licht op Aarde.

Voed jezelf met mooie ervaringen, geniet van wat er op je pad komt, van wat zich aandient in je leven. Ook al is het onverwacht, omarm de kans die jou gegeven wordt. Zie de uitdaging, voel je enthousiasme en maak tijd vrij voor datgene waar jouw hart blij van wordt. In het dagelijkse leven met zijn vaste patronen worden uitdagingen en veranderingen vaak gezien als stoorzenders in een goed geoliede machine.

Wat als juist deze stoorzenders voor jou een belofte inhouden? Een belofte tot groei, tot verandering, tot blijdschap en waarlijk leven?

Blijf je met de ogen van een kind verwonderen over je leven. Zie met een frisse, onbevangen blik waar je dreigt vast te lopen, waar het niet stroomt in je leven.

Om dichterbij je ware Zelf te komen is het niet nodig dat heel je leven op z’n kop komt te staan, maar de kansen zien en grijpen is iets dat velen niet durven. Angst voor verandering houdt hen tegen.

De weg naar binnen is een weg over hobbels, langs ravijnen, over kolkende rivieren: maar wat is hij het waard om gelopen te worden! Om je ware Zelf stapje voor stapje te ontdekken. Om elke dag te groeien in bewustzijn en meer en meer de vrede te gaan voelen in je hart. Wat er ook gebeurt, wat er zich ook aandient in je leven.

‘Wees de verandering die je wilt zien in de wereld’

(Deze beroemde spreuk komt niet van Ghandi, de enige wél gedocumenteerde uitspraak van Gandhi die nog het dichtst bij de beroemde spreuk komt is de volgende:

‘All the tendencies present in the outer world are to be found in the world of our body. If we could change ourselves, the tendencies in the world would also change. As a man changes his own nature, so does the attitude of the world change towards him.

This is the divine mystery supreme.

A wonderful thing it is and the source of our happiness. We need not wait to see what others do.’)

Dus: ‘Wees de verandering die je wilt zien in de wereld’

In je doen, in je laten, in je eetpatroon, in je woorden, in dat wat je deelt met anderen, in je schrijven, de opvoeding van je kinderen, altijd en overal.

Verschuil je niet achter een ander: iemand anders zal nu wel iets zeggen ... doen .... zal het wel oplossen ... maar ga zélf aan de slag! 

Deel je zorgen over het milieu, niet door doemdenken maar door te laten zien hoe het ánders kan, hoe ieder persoonlijk kan bijdragen aan een beter milieu, aan meer welzijn voor dieren, voor mensen.

Wees een werkelijk hoeder van de Aarde door écht bewuster om te gaan met het milieu, ook jij hebt nog vast verbeterpunten en mogelijkheden om een nog positievere bijdrage aan de Aarde te leveren, om jouw ‘voetafdruk’ nóg een stukje kleiner te maken. 

Een mens die leeft vanuit de verbinding met zijn Hoger Zelf, die niet bang is om innerlijke processen aan te gaan, om zijn donkere én lichte stukken te omarmen, doet onbeschrijflijk veel voor het grotere Geheel.

Denk niet dat jouw tranen om doorleefde trauma's er niet toe doen! Als jij werkt aan jezelf, steeds meer landt op Aarde in je lichaam, doe je tegelijkertijd iets prachtigs voor het grotere geheel, voor de collectieve velden van angst, onderdrukking, velden van machtsmisbruik en overheersing.

Denk niet dat jouw proces er niet toe doet! Wij zijn trots op ieder mens die naar zichzelf durft te kijken, die zijn/haar maskers durft af te leggen en in alle naaktheid en kwetsbaarheid alles wat er is omarmt en integreert. Wat ben je sterk, mooi mens, wat ben je krachtig!

In je kwetsbaarheid, mét je onzekerheden, tranen en faalangst!

Wij zien in jou de krijger, de strijder die er aan toe is om te ontwaken! Word wakker uit de droom der vergetelheid en ga staan voor wie je bent, niet in de schaduw van iemand anders. Nee, jíj doet ertoe, jóuw stem mag gehoord worden, jóuw proces mag gezien worden!

Twijfel niet langer en ga het leven aan, voel wat je hier komt brengen en wees jezelf! Dat is genoeg!

Jouw unieke bijdrage is zo welkom. Zet een stapje verder in de richting waarvan jij, jij alleen weet dat het de juiste richting is: omdat het klopt, omdat het tintelt en bruist van binnen, omdat je hart een sprongetje maakt alleen al bij de gedachte dat dít is wat jij wilt!

Omarm jezelf, geniet van het leven en ga de wereld in met jouw wijsheid, licht en kracht, zo voelbaar voor wie er voor open staat ....

Slotboodschap:

Vertrouw op de stroom van het leven

Voel hoe je kracht toeneemt, elke dag opnieuw

Blijf niet hangen in oude patronen

Maar breek los en ga jouw unieke weg

Jouw weg op Aarde vanuit wie JIJ bent

Oordeel niet over anderen

Maar laat zien wie JIJ bent

Hoe JIJ leeft, hoe JIJ zorg draagt voor mens, dier en de Aarde

Goed voorbeeld doet goed volgen,

Een oude uitspraak maar zo waar

Raak met jouw Zijn je omgeving aan

Zet iets in gang dat waard is om na te leven

Verruim zo niet alleen jouw bewustzijn

Maar ook het zicht van de ander

Een steentje in het water zal leiden tot een golf van beweging

Maak jezelf niet klein, je bent GROOTS!

Voel je kracht, je passie, je vreugde en draag dit uit

Wórd passie, wórd vreugde, vier je licht

Gaia heeft mensen nodig zoals jij

Wees een ware hoeder van de Aarde

Raak met jouw groei de grotere velden aan

Zet iets in gang dat onomkeerbaar is

Een groei ten goede, een positieve kracht

Weet wie je bent en leef daarnaar

In jouw Zijn op Aarde schuilt je kracht

Ervaar dit in heel je wezen:

Jij mag er zijn! Jij Bent!

Wij zijn trots op jou

Trots op een dapper mens op Aarde

Voel onze steun, vul je met liefde en licht

En ga op weg, jouw weg naar het Licht

Mr. Kuthumi en de Intergalactische Hoge Raad

door Marit Karssens

bottom of page