top of page

DE LIEFDE

14 februari 2019

Het is 14 februari 2019, ik ben net terug van een heerlijke wandeling in het buitengebied van Best, het lijkt wel lente vandaag! En dat op de dag van de liefde, Valentijnsdag! Ik heb zin om te schrijven. Zittend aan de eetkamertafel met een mooi kaarsje aan vlak voor me wacht ik op inspiratie, zou het vandaag over de liefde gaan?

K./I.H.R.: Wat zou er gebeuren als we alle verwachtingen omtrent de liefde los zouden laten en de liefde zouden laten zijn voor wat het is: liefde.

Marit: Ja, daar zegt U me iets, dat is moeilijk. Juist op het gebied van de liefde komt de verwachting al zo snel om de hoek kijken.

K./I.H.R.: En daar waar verwachting is, daar ligt de teleurstelling al op de loer. Hoe mooi zou het zijn als men op het gebied van de liefde de focus zou kunnen houden op dat wat er is op het moment. Om te zijn met een open hart en de liefde voelbaar stromend. Om te voelen dat alles klopt zoals het dan is, binnen in jou.

Niet vol VERwachting maar afwachtend. Wat zou er gebeuren? Nieuwsgierig, blij, ingetogen. Verbonden met de Aarde en je zo heerlijk in je vel voelend, de liefde zo voelend in jezelf, ook de liefde vóór jezelf, dat je het gewoon uitstraalt. Dat het goed is zoals het is. Dat je niets verwacht, het is immers al goed zoals het is. Dat je misschien wel afwacht wat er in een ontmoeting met een lief zou kunnen gebeuren. Wat zou er in die ontmoeting ontstaan?

In jou voelt het als een grote bubbel van liefde, je voelt de liefde stromen, je voelt de warmte. Je voelt je heerlijk, je hart voelt open en vrij, blij. Eigenlijk heb je op het moment niets nodig dan dat wat er is, en dat is al volmaakt in jezelf. En als er dan een ontmoeting is, met een lief dan zal dat veld van liefde wat je in je voelt en wat je uitstraalt ook de ander raken in zijn/haar Zijn. En de ander zal met de aanblik van jouw liefdesveld, in jouw liefdesveld voelen: hier is het veilig, hier mag ik zijn wie ik ben. Ik hoef niet te voldoen aan allerlei verwachtingen. Ik hoef niet te voldoen aan allerlei regels die mij van buitenaf worden opgelegd. Ik mag gewoon zijn wie ik ben en dat opent in die ander meteen ook een liefdesveld.

Als er nog wat twijfel was over goed genoeg zijn, over kunnen voldoen aan verwachtingen zoals: ben ik wel goed zoals ik ben? Het spiegelende effect wat je als partners op elkaar hebt zal dan meteen zijn werk doen. Ook die ander keert naar binnen, voelt het hart opengaan, verder opengaan en kan de ander zien in wie hij of zij is zonder er meteen een heel arsenaal aan verwachtingen op vast te prikken: is ze wel mooi genoeg, lief genoeg? Doet hij/zij wel genoeg voor mij? Is hij/zij wel attent genoeg? Geeft hij/zij wel net zoveel aandacht als aan mij als ik aan hem/haar?

In de ontmoeting van twee zielen wordt meteen die diepere laag aangeboord, die laag waar de verwachting er helemaal niet meer is. Die laag waarin de Eenheid eigenlijk voelbaar is. Uiteindelijk zijn wij allen één. Als het goed is en zonder verwachting, goed is in het moment, kom je zoveel sneller op díe laag terecht en dan ontstaan de verrassingen. 

Dan wordt de houding van afwachten een houding van ontmoeting, verrassing, stroming, uitreiking naar elkaar, aftasten: liefdevol, respectvol.

Dan komt de nieuwsgierigheid om de hoek kijken: ik zie jou, jij ziet mij, wie ben jij? Ik ben nieuwsgierig naar jou. Het is al zo mooi zoals het is, wat voeg jij misschien nog toe aan mijn volmaakte Zijn? Hoe blij maak je mij? Ik ben al zo blij. Wat fijn dat je er bent.

Ik: Hoe toont zich dat in de velden, Mr. Kuthumi, als je zou kijken naar een energetisch veld.

K./I.H.R.: In eerste instantie zie je dan de twee afzonderlijke aura's die oplichten, waar echt een stroming zichtbaar is, voelbaar is. En als dan de werkelijke ontmoeting plaats vindt, zie je een soort uitreiken naar elkaar. Niet het uitreiken naar elkaar als: ik zal jou eens eventjes laten voelen hoe groot mijn aura wel niet is! Maar een uitreiken naar elkaar uit nieuwsgierigheid, een soort aftasten. En dan wordt het een versmelting van twee aura's. Jullie worden eigenlijk dan ook al energetisch één voordat er überhaupt nog maar een versmelting, een fysieke versmelting heeft plaats gevonden.

Dat is mooi, dat is vreugdevol. Dat zorgt voor heel veel positiviteit.

Ik: Mooi! En in het dagelijkse leven als het soms zo moeilijk is voor sommigen om echt zonder die verwachting te zijn in het tegenwoordige verkeer van daten, van afspraakjes maken, van relaties tussen mensen. Als je die stap wilt zetten naar volmaakt blij zijn in jezelf, heeft u daar nog iets aan toe te voegen?

K./I.H.R.: Niet alleen op het gebied van de liefde, het is natuurlijk op alle gebieden prachtig als iemand sterk en krachtig hier op Aarde staat.

En dat gaat natuurlijk niet zomaar, daar gaat innerlijk werk aan vooraf, maar het is mogelijk voor iedereen om uiteindelijk die mate van Heelheid in zichzelf te vinden.

Ik: Misschien is er een mooie levenswijsheid, een affirmatie die je tegen jezelf zou kunnen zeggen?

AFFIRMATIE:

Ik ben uniek.

Op de hele aarde is er maar één persoon die precies is zoals ik ben.

Ik ben uniek.

Ik ben een mooi mens.

Mijn hart is groot en het stroomt over van liefde,

liefde die mag stromen naar de buitenwereld, maar vooral liefde die gaat naar mijzelf,

die stroomt binnen in mij, die me helemaal vult, vervult.

De liefde komt vanuit mij, vanuit een onuitputtelijke bron, er is altijd genoeg.

Ik ben uniek.

Mijn liefde stroomt.

Ik ben goed zoals ik ben.

Ik ben het waard dat er van mij gehouden wordt, door mijzelf

door anderen, maar vooral door mijzelf.

Als ik van mijzelf houd dan straal ik het uit,

dan word ik een spiegel voor de ander.

Ik ben uniek.

Ik ben mooi.

Ik ben een prachtig, waardevol mens op aarde

en ik zet mijn unieke capaciteiten neer op aarde, ik deel dit met de wereld.

De wereld mag weten wie ik ben.

Ik laat me zien aan de wereld, ik verstop me niet.

Ik houd van mijzelf zoals ik ben.

Ik voel dat ik sterk ben, sterk van binnen.

Ik voel dat ik krachtig ben, krachtig van binnen.

Ik voel dat ik straal van binnenuit.

Kijk in mijn ogen en je ziet de liefde.

Luister naar mijn woorden en je hoort de liefde doorklinken in mijn stem,

laat je raken door mij. Ik raak in jou jouw liefde aan.

In essentie zijn wij allen één.

ik zie jou, zie jij mij?

Dank jullie wel.

Mr. Kuthumi - I.H.R.

door Marit Karssens

bottom of page