top of page

DE INNERLIJKE WEG       NOVEMBER 2018

Vorig weekend stond ik met mijn boek Licht-ingevingen op de Therapeuten-beurs in Houten, op uitnodiging van mijn uitgeverij Elikser. Ik heb mooie mensen ontmoet, het was hartverwarmend.

Het is al zó lang geleden dat ik ben gaan zitten om een channeling te schrijven! Alles is opzij gezet voor het schrijven van dit boek en dat is er gekomen, ik ben er ruim twee jaar mee bezig geweest. Nu voel ik al een paar dagen diep van binnen het verlangen om weer te schrijven, om dat wat zich daar roert te delen, waar het over zal gaan? Ik heb werkelijk nog geen idee, ik laat het ontstaan …

In een halfdonkere kamer word ik stil, mijn boodschappen staan nog in tassen in de keuken, dat komt later wel. Buiten is het echt herfstweer, door de kou en de stevige wind ligt ineens overal een dik pak bladeren. De herfst is eindelijk gekomen!

K./I.H.R.: Voor velen is de herfst de tijd om naar binnen te keren, om stil te worden, om de buitenwereld, de koud, de regen, het vroege invallen van de avond buiten te sluiten. Binnen is het warm en knus, daar gaan de kaarsen aan, daar brandt zacht schemerlicht. Binnen is het fijn, vertrouwd, daar voel je je veilig.

Wat als je deze gang naar binnen eens als een metafoor zou zien om de uiterlijke wereld te spiegelen aan de innerlijke wereld? Vaak wordt het proces om naar ‘binnen te keren’ gezien als een hindernis, als een obstakel, als iets waar je maar liever met een grote boog omheen loopt. Waarom zou je je bekommeren om wat diep binnen in jou leeft, wat zo graag gezien wil worden, als je daar juist helemaal geen zin in hebt? Het gaat toch goed met je? Als er onrustige gevoelens zijn, zoek je toch afleiding in nog harder werken, in nog vaker uitgaan, in nog meer kopen, consumeren, in nog meer tv kijken, spelletjes op de computer doen, kijken op je telefoon enz. 

Alle afleiding die ervoor zorgt dat je er gewoon niet toe komt om naar binnen te keren, om werkelijk te voelen wat zich daar afspeelt, wat zo graag gehoord en gezien wil worden.

Hoe zou het zijn als je zou weten dat het in jouw innerlijke wereld juist mooi is, rustig is, warm, liefdevol en vertrouwd. Dat je daar thuiskomt. Thuiskomt bij jezelf. Dat je vanuit de turbulente buitenwereld, met alle afleiding die er is, juist in jezelf de thuishaven zult vinden waar je zo naar verlangt.

Soms wordt het proces van ‘naar binnen keren’ gezien als een tocht in het donker, een sprong in het diepe, als het afdalen naar een diepe, onheilspellende duisternis. Niets is minder waar. Jouw weg naar binnen zal je brengen naar het altijd schijnende licht in jezelf, naar de Bron van alle leven, naar de plek waar jij verbonden bent met alles en iedereen.

En vanuit deze plek, waar alleen maar licht is, waar je alleen maar een allesomvattende liefde voelt, vanuit deze plek is het zoveel gemakkelijker om met de buitenwereld om je heen om te gaan. Dat je elke keer als je weer de wereld in gaat, mens bent op Aarde, een soort overview hebt over waar het werkelijk om gaat. Dat je de rust die je vindt in jezelf ook uitstraalt naar de buitenwereld, naar de mensen om je heen.

De liefde en het licht, zo voelbaar op die plek in jou, daar waar jouw verbinding met de Bron is.

Als je eenmaal in contact komt met dit innerlijke licht, dan zal je niet anders kunnen dan licht en liefde zijn. Dan wordt alles in je bestaan aangeraakt door deze zachte energie met een hele hoge trilling. In alles wat je doet en alles wat je bedenkt zal vervuld zijn van deze allesomvattende liefde. Bewust of onbewust zal je andere beslissingen nemen. Zal je steeds vaker doen wat goed is voor jezelf, voor de medemens maar ook voor Moeder Aarde. En juist daarom is het nu zo belangrijk dat een ieder dit proces aangaat. Het proces van ‘naar binnen keren’.

Ieder mens die het licht in zichzelf voelt, die zich verbonden weet met de Bron, die dit vertrouwen, een rotsvast vertrouwen voelt, deze mens zal geen oorlog kunnen voeren. Deze mens zal zijn naaste geen pijn kunnen doen. De mens zal zijn/haar lichaam goed verzorgen, zal blijer en opgewekter in het leven staan en dat wil niet zeggen dat er nooit meer narigheid op je pad komt, maar de manier waarop je met dingen omgaat zal veranderen. De manier waarop je naar vervelende situaties kijkt, zal veranderen. Er zal zo’n gevoel van compassie door je heen stromen dat je niet anders zult kunnen dan in liefde blijven.

Het mooie is dat als jij bent aangeraakt door jouw eigen innerlijk licht, dat er altijd als was en er altijd zal zijn, dat mensen nieuwsgierig naar je worden. ‘Je ziet er zo goed uit, je straalt! Wat zie je er blij uit, wat is er gebeurd?’ 

Jij hoeft alleen maar te Zijn. Misschien durf je te vertellen wat er is gebeurd. Dat je gewoon op een dag bent gaan zitten, stil bent geworden, bent gaan mediteren, bent gaan luisteren naar prachtige muziek en ineens hebt gevoeld:

Ik ben zoveel meer dan ‘dit’. Ik ben zoveel groter dan dit menselijke lichaam hier op Aarde.

Dat je dan in één keer voelt hoe groots je werkelijk bent, wat een stralend licht er zich in jou bevindt, wat een liefde er stroomt.

En ja, dit is soms een proces dat niet bij de eerste de beste meditatie zal lukken. Als het werkelijk jouw wens is om naar binnen te keren en te voelen wie je bent, los van het ego, los van de uiterlijke verschijning, als je erop vertrouwt dat ook in jou dit licht brandt, dan zal je het voelen. Dat wordt het zichtbaar, voelbaar, dan zal het je hele Wezen doorstromen.

Kunt U ons hierin begeleiden, bijvoorbeeld via een fijne meditatie?

MEDITATIE:

Maak het warm en fijn voor jezelf. Zorg dat je niet afgeleid zult worden, zet de telefoon maar even uit, of stil en ga warm liggen, een dekentje over je heen, comfortabel en kom in de rust.

Richt je aandacht op je buik, adem rustig in en uit en wees in de stilte, wacht af.

Voel alleen maar wat er nu is, hoe het nu met je is. En voel dan hoe je lichaam zich langzaam ontspant, hoe je een beetje wegzakt en zwaar wordt. Sta je zelf toe los te laten. Spanningen mogen wegvloeien.

Vlei jezelf maar neer in volledige overgave, vol vertrouwen en voel dan hoe je thuis komt bij jezelf en richt je aandacht dan naar binnen. Voel dan in je lijf op welke plek jij voelt dat jouw aandacht daar naartoe mag gaan, dat dat de plek is waar jij je innerlijke licht zult ontmoeten, waarop jij contact zult maken met de grotere Jij, je ware Zelf, je ik ben. Jouw licht verbonden met de Bron.

Sommige mensen voelen deze plek in hun hoofd, achter hun ogen, andere bij hun hartgebied of in hun buik. Kijk maar waar jouw aller-aller veiligste plekje is in jezelf. Waar gaat jouw aandacht naar toe?

Zie het voor je als een heilige ruimte, als een kamer, een heilige ruimte op een plek die alleen van jou is en alleen voor jou is. Een plek waar je helemaal tot rust komt. Kijk maar wat er zich voor jouw ogen ontvouwt. Is het een kamer waar je binnenkomt, met openslaande ramen, vensters, met een prachtig uitzicht op de bergen? Of is het misschien een soort klein tempeltje op een strand, met uitzicht op zee? Misschien is het wel een kamer, een soort warme cocon waar jij je veilig voelt, waar alleen maar licht is. Een soort baarmoeder van warmte, van vrede. Kijk maar wat er zich voor jou ontvouwt, voor jouw ogen, in jouw gevoel.

En als er zich geen beeld ontvouwt voor jouw ogen, dan is dat ook niet erg. Voel dan of je de allesomvattende warmte, koestering kunt voelen? En of je je misschien kunt inbeelden dat daar een zon is die daar op jou schijnt, die haar gouden licht op je straalt, die jou omhult met haar gouden stralen, met haar schijnsel. Dat die de ruimte helemaal vervuld is met een gouden licht, een straling in jou, voor jou, met jou. En voel dan hoe het voelt voor jou op deze plek, in jouw binnenwereld, daar waar jij thuiskomt, thuiskomt in jezelf … thuiskomt bij jezelf.

En maak het daar maar zo ruim als jij het wilt. Als je het fijn vindt als de rand vlak om je heen is, dan maak je het nauwer. Als je de ruimte wilt, dan maak je het groter en ruimer. Het licht blijft. Het schijnsel blijft om je heen en je voelt dat je helemaal gevoed wordt door het licht dat zich helemaal om jou heen bevindt. Dat jij het licht bent.

Adem het licht maar in, voel maar wat het met jou doet. Misschien herken je het wel. Adem het licht in en weer uit en doorstroom heel je lichaam. En voel hoe het je ook van binnen helemaal vervult. Hoe het buiten je is, binnen je is. Hoe je helemaal één wordt met dit licht, omdat jij dit licht bent. Word het licht. Wees het licht.

Als je dit voelt en weet, kun je dan ook voelen dat dit licht er altijd al is voor jou en dat je via die plek in je binnenste, waar je nu naartoe bent gereisd, ook in het dagelijkse leven er heel gemakkelijk even contact mee kunt maken door er alleen maar aan te denken.

Visualiseer je maar een weg door je lijf naar deze plek, een gouden weg, een weg van licht, een weg naar het licht in jezelf. Voel maar dat je dit zo tastbaar kunt maken dat je zelfs in je dagelijkse leven, op momenten dat het wat moeilijker is, als je in contact bent met andere mensen, op momenten dat het misschien wat minder liefdevol voelt of wat harder, dat je dan alleen maar even hoeft te denken aan die plek in jouzelf, aan jouw licht. 

Adem dan vanuit daar het gouden licht maar weer je lijf in en verspreid het door je heen. Straal het gewoon maar uit en kijk eens hoe je je dan voelt. Visualiseer een situatie uit je dagelijkse leven, waar je wel een beetje licht bij kunt gebruiken. 

Voel maar hoe je daar dan staat en denk dan aan dat innerlijke licht en zie de gouden weg ernaar toe, binnen in jou. Via die verbinding vul je jezelf helemaal op, ook in jouw driedimensionale versie, hier op Aarde, in je menselijke lichaam met alles erop en eraan. Voel maar hoe dit licht je sterkt vanuit je innerlijke Wezen, hoe je voelt dat je krachtiger wordt, weerbaarder wordt, stralender wordt. Denk maar dat je helemaal licht wordt op dit moment in de situatie in je dagelijks leven en kijk maar met een soort over view hoe jij dan staat, in die situatie, tegenover die personen, tegenover het leven van alledag.

Voel je je nu sterker? Zie je dat de persoon die je bent nu sterker is, veerkrachtiger, langer lijkt, steviger staat met een rechte rug? Kijk maar naar het zachte licht dat zich om jou heen verspreidt. Met dat licht raak je ander aan. Dat licht zorgt ervoor dat jij in je kracht, in je lichtkracht kunt blijven.

En kom dan weer even terug in je heerlijke cocon, in je kamer vol licht, in je hutje, wat het ook was/is en weet dat je hier altijd naar terug kunt komen, als het even nodig is. En hoe langer je hier bent, hoe vaker je hier bent, hoe meer dit licht zich ook in je dagelijkse leven zal kunnen uiten.

Hoe steviger de verbinding wordt hoe gemakkelijker het gaat om het je te herinneren

Blijf dan zolang als je wilt hier en als je zover bent kom je weer terug. Je voelt je lichaam liggen op de bank, zitten op je stoel. Met een paar rustige diepe ademhalingen kom je dan weer terug in het hier en nu. Op jouw tempo, op jouw moment, wanneer jij klaar bent.

Tot die tijd ben je in de rust, ben je in de stilte. Ben je bij jezelf.

Ik ben

Jij bent

I am that I am

Eyer asher eyer

Ga dan in vrede, neem het licht met je mee,

Mr. Kuthumi en de Intergalactische Hoge Raad

door Marit Karssens

bottom of page