top of page

DE INNERLIJKE STEM            MAART 2018

Het is zondagavond. Ik zit nog flink verkouden achter de pc die nog aan staat. Poes Kiki is voor me gaan liggen bovenop mijn schrijfblok. Op het scherm van de computer is een grote afbeelding te zien van een prachtige rookkwarts kristallen schedel. Eigenlijk ben ik op zoek naar een nieuw, klein sodalieten schedeltje. Het mijne is al maanden spoorloos, maar nu word ik ineens wel erg blij van dit prachtige exemplaar … zal ik?

Een dag later komen de woorden als vanzelf:

K/I.H.R.: Ergens diep in jou klinkt een stem, heel zachtjes, nooit dwingend. Fluisterend vanuit de diepte, daar waar de wijsheid huist. De stem herinnert jou aan jouw beloftes, jouw ideeën, aan alles wat jij jezelf ooit hebt voorgenomen. Nog van voor deze incarnatie, nog voordat jij je komst naar de Aarde in gang hebt gezet.

Mooie woorden zijn het, diep doorvoeld. Er zit zo veel liefde in, liefde, wijsheid en kracht, vastberadenheid ook en moed. Het zijn woorden vol lichtheid en met een gevoel van serieuze zwaarte tegelijkertijd. Jouw woorden, jouw ideeën over je reis naar deze sfeer van verdichting, van de dualiteit.

Heel zacht herinnert deze stem je aan wat jij de Aarde komt brengen. De woorden die hij je toefluistert zijn je niet onbekend, eigenlijk weet je alles al. Het is alleen zo ver weggezakt tijdens jouw verblijf hier in deze tijd. Tijdens jouw leven ben je misschien wel steeds verder afgedwaald van wat je hier eigenlijk komt doen. Er is ook zoveel, het is soms ook zo zwaar hier. Het is ook zo moeilijk om tusssen alle ruis die je hoort, díe stem te horen die tot je spreekt.

En toch weet je dat de stem er is. Soms, als je rustig bent en stil, hoor je ineens de zoete fluistering:

Is het een ingeving? Was het als het ruisen van de wind? Ineens word je blij van binnen, begint er iets te borrelen en te bruisen. Wat was dit? Waarom krijg je het ineens zo warm? Waarom gaan er ineens allerlei gedachten door je heen die er eigenlijk niet ‘mogen zijn’?

Gedachten aan vrijheid, aan spelen, aan zingen, dansen, aan de natuur. Gedachten aan allerlei dingen waar je nu geen tijd voor hebt, maar waar je ineens wel heel erg blij van wordt!

Maak eens wat ruimte voor deze gedachten en blijf dan luisteren. Maak contact met dat deel in jou, dat rechtstreeks in verbinding is met de Bron, met jouw oorsprong. Dit ben jij ook! Dit wijze deel van jou, je mag het je Hogere Zelf noemen, herinnert je eraan wie je wérkelijk bent. Ga eens in gesprek en vraag eens waarom je naar de Aarde ben gekomen? Is er een speciale reden, wilde je hier nu, in deze tijd zijn?

En als je voelt dat dit zo is, vraag dan eens wat jij hier komt doen op Aarde, wat jouw persoonlijke missie is. In de stilte, in de ruimte waar je nu bent, is dan zomaar ineens een prachtig inzicht mogelijk. Een inzicht dat je krijgt over jouw reis naar deze prachtige planeet Aarde. Blijf maar voelen wat dit weten met je doet. Misschien krijg je geen woorden door, maar toont jouw innerlijk weten zich in beelden. Wees geduldig, ook al wordt het je nog niet meteen helemaal duidelijk. Weet dat je op de goede weg bent om jouw zielsverlangen te horen en te gaan leven op Aarde.

Twee weken later schrijf ik verder, ik ben een weekje in Oostenrijk om te genieten van de sneeuw, familie en vrienden maar jammer genoeg is mijn hoest toch overgegaan in een grieperig gevoel. Ik zit in bed te schrijven, de zon schijnt volop de slaapkamer binnen. In het raam staat mijn nieuwe kristallen vriend te schitteren in de zon. Vanmorgen vroeg gaf ik me in een opwelling op voor een cadeau: een korte boodschap in het kader van Wereldvrouwendag. Ik werd erg blij van de zin:

‘Je bent blij dat je op je innerlijk weten af kunt gaan en dat het je steunt en sterkt bij je beslissingen. Blijf je hart volgen, zo inspireer je anderen’.

K/I.H.R.: En dat is wat je anderen ook zo gunt. Vanuit die hartsverbinding je leven op Aarde aan gaan, stevig gecentreerd in je diepste Zijn.

Weet dat dit mogelijk is, voor een ieder die dit leest. Ook al zit je in een problematische situatie met betrekking tot je werk, een zwaar verleden, gezondheid. Weet dat het innerlijke licht in ieder van jullie aanwezig is en dat er zoveel hulp is vanuit dat punt van Weten. Vanuit dat punt in jezelf waar licht is, waar liefde is, van waaruit jij zo direct in verbinding bent met de Lichtwereld in jou.

De Lichtwereld in jou, niet buiten jou: je hoeft niet uit te reiken naar hulp buiten jou, maar het gaat via jouw innerlijke weg. Daar waar jij alleen vrede en liefde voelt, vanuit daar mag jij je verbinden met de engelen, met je gidsen. Zij staan voor je klaar. Zij zijn er voor jou. Zij zijn jouw gelijken. Zo trots dat jij vanuit de Eenheid, vanuit de Lichtwereld, waar geen dualiteit te ervaren is, bent afgedaald naar de Aarde. Naar de verdichting, naar de zwaardere energie die soms zó voelbaar is voor jou. Je weet misschien al vanaf je geboorte dat je hier op Aarde wilde zijn. Velen met jou hebben juist nu gekozen voor (weer) een leven op Aarde, in deze bijzondere tijd. Een tijd van grote bewustzijns-shifts, van enorme energiegolven die de Aarde overspoelen. Golven van energie die ook jou aanraken, die je in beweging zetten, die alles wat nog vast zit in oude patronen en overtuigingen lostrillen.

Jij bent nu hier, volledig bij bewust-zijn. Jij wilt hier nu zijn. Jij wilt dit alles bewust meemaken omdat je weet (jouw innerlijk Weten laat zich constant ‘horen’) dat jij hier nu grote stappen kunt zetten.

Dat jij grote ontwikkelingen kunt meemaken in groei van je eigen bewustzijn, maar daarbij ook van belang voor moeder Aarde, die hier eeuwenlang naar heeft uitgekeken: naar deze tijd, naar het wakker worden van een groot deel van de Mensheid, naar jouw ontwaken.

Kun je de vreugde voelen in je hart?

Sluit een moment je ogen en voel dat er, ondanks de zwaarte van het bestaan, een constante rust in jou aanwezig is. Een vertrouwen, een rotsvast vertrouwen dat jij het aankunt. Dat je voelt dat je groeit in innerlijk weten wát er ook gebeurt.

Als je je helemaal overgeeft aan dit gevoel, kun je het dan iets groter maken, dit vertrouwen?

Kun je er ook een sprankeling van vreugde, van lichtheid, van blijde verwachting in voelen?

Dat ben jij ook: hier huist je ware ‘JIJ’, de JIJ die met hoofdletters geschreven is. De JIJ die er altijd is, die alles weet, die jou influistert wat je zo graag wilt weten, die is wie jij wilt zijn. Je bént het al, dit ben jij!

Je grotere JIJ wordt in het dagelijks leven zo overschaduwd door allerlei ego-lagen, die zijn ontstaan in dit leven, misschien deels al in vorige levens. Maar de volmaakte JIJ is er, en jij kunt er rechtstreeks mee in contact zijn, mee versmelten als je naar binnen keert en je afstemt op de stilte in jou.

Wij zijn er om je te begeleiden in je helings-proces. Vraag ons vanuit je Zijn om met jou samen te werken om sterker te worden, om de verbinding zo krachtig te maken dat je Bent, moeiteloos. Dat je in de wereld staat met een directe hartsverbinding, dat je vanuit dat punt jouw Zijn op Aarde kunt vormgeven.

WIL JE DEZE CHANNELING GRAAG BELUISTEREN? IK HEB HEM INGESPROKEN

KLIK HIER

ees wie je Bent.

De wereld wacht op jouw Zijn op Aarde,

helemaal aanwezig vanuit je hart.

Dan zal jouw onvoorwaardelijke liefde stromen,

dan zal je leven vanuit vreugde, vanuit volheid.

Vol van je bestaan, vol van wat moeder Aarde je geeft.

Vol van de liefde die stroomt vanuit je hart,

in een onuitputtelijke stroom, naar jezelf en naar de ander.

Voel het verschil,

voel hoe je dán de ander kunt raken vanuit jouw volmaakte Zijn.

Zonder aannames, zonder verwachting,

maar vol verrukte nieuwsgierigheid naar wie Jij bent,

naar wat Jij te bieden hebt,

naar wat de ander uitstraalt, geeft, verlangt.

Dan ontstaat de werkelijke verbinding,

de verbinding zonder oordeel, van hart tot hart.

Deel je liefde met de ander,

de liefde stroomt in een onuitputtelijke stroom,

Het put je niet uit, het vult je met rijkdom.

In het delen ontstaat er meer.

Voel en ervaar jouw verbinding met je hogere Zelf

Met dát deel in jou waar vrede is.

Voel de vreugde, de lichtheid, de liefde

en geniet ervan: dit ben jij!

Wij zijn met jullie allen

Samen op weg naar het licht in jezelf

Het licht in jou

Mr. Kuthumi en de Intergalactische Hoge Raad

Door Marit Karssens

bottom of page