top of page

ALS EEN STRALENDE STER*                                                          DECEMBER 2017

Het is begin december. Ik zit in een kamer, die nog vol ligt met inpakpapier en pakjes. Ik voel al een paar dagen dat ik tijd vrij wil maken voor de Kerst-boodschap van dit jaar en zojuist wist ik, ik ga nú schrijven!

Buiten giert de wind om het huis, het gaat koud worden, echt guur decemberweer. De postbode die langs het raam loopt heeft haar dikke wintermuts opgezet, haar armen vol pakjes en brieven. Diep in mij voel ik zo'n vrede, zo'n diepe rust en vertrouwen. Ik zou het willen omschrijven als het kerstgevoel: vol verwachting, genietend van de verstilde natuur, maar ook van het uitzicht op warm samenzijn, op mooie gesprekken, op prachtige muziek. Poes Kiki is inmiddels in het holletje van mijn linkerarm op een kussen gekropen, de schrijfmap ligt klaar op mijn knieën. Ik wacht op de woorden die gaan komen, die uit mijn pen zullen stromen.

Mr. K/I.H.R.: In de rust, in de stilte wordt de vrede voelbaar.

De innerlijke vrede, die meer en meer ook zichtbaar zal worden in de buitenwereld. De Nieuwe wereld daalt in, daalt in in de harten van de mensen die voelen dat het anders kan, dat het beter kan.

De Nieuwe wereld wordt zichtbaar in de talrijke initiatieven van jongeren, van jonge mensen die voelen dat zij aan de bron staan van een grote verandering. Met hun enthousiasme en gedrevenheid nemen zij anderen mee op weg. Met hun frisse blik kijken ook anderen mee en zo verruimen zij hun eigen kijk op de wereld. Er worden grote stappen gezet, de verandering is voelbaar en wordt ook steeds meer zichtbaar. Het blijft niet bij ideeën en woorden alleen, maar de kansen om het anders te gaan doen worden met beide handen aangegrepen.

Ga hier in mee! Geef het nieuwe een kans en wees niet bang voor verandering. Ook in je eigen vertrouwde wereldje, thuis, op je werk, daar waar jij je tijd doorbrengt: sta open voor het nieuwe, voor een nieuwe kijk op alles wat nog vastgeroest en vastomlijnd lijkt te zijn.

Er is zo veel wat ook jij kunt doen!

Er is zo veel dat bijdraagt aan een wereld vol compassie, vol liefde, vol mensen die leven vanuit hun hart.

Stel jezelf eens de volgende vragen:

* Is er iets in je werk of in je thuissituatie wat je al heel lang aan het hart gaat, maar waar je aan gewend bent geraakt, wat je geaccepteerd hebt, waar je zelfs in berust. Niet omdat je het niet zou willen veranderen, maar omdat je denkt dat het onbegonnen werk is. Je mag deze vraag ook breder trekken: is er iets in de Wereldproblematiek, in je omgeving, in het milieu wat jou aan het hart gaat?

* Zou je hier graag een verandering in zien?

* Wat zou JIJ kunnen doen om deze verandering in gang te zetten?

* Als jij je gevoelens zou uitspreken, wat zou er dan gebeuren? Waar ben je bang voor?

* Is deze angst terecht?

* Hoe zou JIJ het graag zien?

* Zou je dit in liefdevolle bewoordingen, sprekend recht vanuit je hart, aan ons kunnen vertellen?

* Hoe voelt het als je dit zo uitspreekt?

* Geeft het je een gevoel van opluchting, voel je meer ruimte? Ben je trots op jezelf dat je eindelijk hebt uitgesproken dat waar je al zo lang tegen aan loopt?

* Kun je je voorstellen dat je jezelf zo zou kunnen uitspreken op je werk? In je gezin? Daar waar het zo nodig is, voor de wereld?

Weet dat wij met je zullen zijn, weet dat jouw woorden onze liefde in zich dragen omdat jij spreekt vanuit je hart, omdat jij, rustig en geaard, sprekend vanuit je hart, direct verbonden bent met de Bron.

Als jij jouw stap durft te zetten, als jij het voorbeeld geeft, als jij een vastgeroest patroon dat niet meer goed voelt durft open te breken, dan ben jij de vredesbrenger, diegene die de eerste stap durft te zetten naar een betere situatie, naar een betere wereld.

Weet dat dit niet altijd gemakkelijk is, maar voel ook diep van binnen dat dit is wat jij ten diepste wilt, wat jij op Aarde komt brengen: in kleine of grotere kring kom jij het verschil maken, tegenover de steeds grotere onverschilligheid van de harde wereld.

Een ieder draagt in zich die Godsvonk, diep van binnen is een ieder verbonden met de Bron, met het Licht. Door jouw Licht op Aarde te laten schijnen, door jouw woorden te spreken, door je daden te verrichten, daardoor raak jij mensen aan, in hun hart, in hun ziel.

Jouw roep in het donker zal gehoord worden, twijfel daar niet aan. Misschien niet meteen, maar geef dan niet op. Blijf je Licht uitstralen naar de Wereld, het is zó nodig.

Samen vormen al deze kleine lichtpuntjes één grote lichtbundel die zal schijnen over de Wereld!

Laten deze donkere dagen voor Kerstmis, naast alle drukte, ook een periode van bezinning en verstilling zijn. Maak ruimte voor jezelf om stil te zijn, om te lezen, te leren, om jezelf in een meditatie te verbinden met je Hogere Zelf. Voel dan waar jij behoefte aan hebt in deze dagen. Wil je naar buiten treden, jezelf aan de wereld laten zien, laten horen? Of wil je juist luisteren naar wat je hart je te vertellen heeft, in de stilte? Alles mag er zijn, als jij er maar blij van wordt.

Wees wie JIJ wilt zijn, loop jouw eigen pad en bewaak in deze dagen jouw eigen ruimte: jouw Heilige ruimte waar jij in vrede kunt zijn met jezelf. Ondanks de drukte, ondanks alles wat er van je verlangd wordt. Denk ook aan jezelf en aan jouw behoeftes. De gulden middenweg bewandelen is altijd fijner dan jezelf te verliezen in de verwachtingen van de ander.

Laat dan deze feestelijke maand een periode zijn van bezinning

naast het samen genieten, ook de verstilling.

Waak over je naasten die buiten de boot dreigen te vallen.

Wees als een warme bron, waaraan zij zich kunnen laven.

Waak ook over de dieren, wees je bewust van wat je eet en drinkt

ook zij verlangen naar de Nieuwe Aarde

Ook zij zijn het waard gezien te worden.

Wees als een engel voor de ander

in je daden, in je woorden, in je liefdevolle blik.

Laat je liefde stromen, raak zo de ander aan,

door jouw hart te openen en de ander te ontmoeten

zullen bevroren harten ontdooien en verwarmd worden door jou.

Twijfel niet aan jezelf, ook JIJ maakt het verschil.

Ook JIJ bent hier om te stralen in je Zijn.

Wees als een ster in de koude winternacht,

laat je zien, verstop je niet langer, wees niet bang

maar toon je aan de wereld zoals je bent:

vol liefde, kwetsbaar en vervuld van een diep verlangen en vertrouwen.

Wij zijn met jullie allen, voel onze steun,

wij zijn zó trots op het werk dat door jullie wordt verricht.

Een prachtig, liefdevol Kerstfeest vol licht, voor jullie allen

verfijnd, verstild, vrolijk en mooi

in liefde

Mr. Kuthumi en de Intergalactische Hoge Raad

door Marit Karssens

deze channeling is ook te beluisteren, door mijzelf ingesproken:

luister hier naar: 'Als een stralende ster*'  

bottom of page