top of page
IMG-20210721-WA0006.jpg

 REISZEGEN
23 JULI 2023

 

 

 

Marit: Ik word altijd zo blij als ik iemand welgemeend een goede reis mag toewensen, Mr. Kuthumi, zou u een bemoedigende reiszegen willen uitspreken?

K./I.H.R.: Natuurlijk willen wij dit doen!

De zomertijd is voor velen een bijzondere periode. Eindelijk is er tijd om even los te komen van alle dagelijkse verplichtingen die in de loop van de tijd soms tot last geworden zijn. Hoe heerlijk is het dan om meer vrijheid te ervaren, om helemaal niets te hoeven doen, om niet te hoeven regelen en plannen.

Dit gevoel van vrijheid ligt in jou Zelf besloten, het is jouw bestaansrecht, jouw Ziel is vrij en kan ongedwongen Zijn.

Neem juist nu jij de vrijheid ook in het dagelijkse leven zo ervaart elke dag de tijd, maak er ruimte voor vrij, om dit vrije gevoel een diepere gronding te geven in jouw dagelijkse bestaan. Om dit gevoel zo te ervaren, te verankeren dat het onderdeel gaat uitmaken van jouw Zijn op Aarde, ook in de periodes na een heerlijk ontspannen vakantie.

De verbinding met jouw innerlijke Licht, met de plek van stilte in jouw Wezen is er altijd. Deze innerlijke verbinding wordt gevoed door schoonheid, door het waarlijk beleven van mooie momenten in het Nu.

Neem tijdens jouw vrij-zijn echt de tijd om te genieten van al het moois op jouw pad. Maak de kleine geniet-momentjes tot waardevolle licht-oplaadmomenten die je doorvoelt en ervaart tot diep in je hart, daar waar jij de rust, de stilte, het geluk en de tevredenheid, het Zijn met alles-wat-er-is ervaart.

Kleine geluksmomenten zijn groot in effect als het gaat om het opladen van jouw lichtkracht. De continue stroom van Licht vanuit de Bron, vanuit het Christusbewustzijn, wordt zo nog dieper voelbaar en wordt zichtbaar in het dagelijkse leven.

 

Ik: Ik voel gewoon dat er iets moois ontstaat als ik me verbind met de dieren in mijn tuin. Het zitten op een kussen op de grond in het halfdonker, in alle rust, tussen de rondscharrelende jonge egeltjes geeft me zo’n enorm geluksgevoel, dat gevoel blijft heel lang natrillen diep in mij.

K./I.H.R.: Weet dat ook het bezoeken van een mooi uitzichtpunt, het even tot rust komen in een kapelletje, het loom liggen in de zon enz. voor dergelijke geluksmomenten kan zorgen.

Het enige wat jij maar hoeft te doen is het openen van je hart voor zoveel bijzonders op jouw weg door het leven. Wees verwonderd, vol verwachting, stel je open voor het geluk. Jouw intentie daarvoor is genoeg. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn: wees blij, wees verwonderd, wees in het moment en laat je verrassen. En als je het kleine beleeft als een wonder, als iets jou gegeven, zal tevredenheid jouw geluksgevoel versterken.

Ga dan op weg, vrij en open, 

ervaar de wereld om je heen als een geschenk.                                                                                                       Verwonder je en sta open voor het onverwachte,

wonderen zullen je ten deel vallen.

Het leven is zo mooi als je je ogen opent,

voor de schoonheid van alles wat er is,  

de dieren, de natuur, een nieuwe omgeving, een bijzondere ontmoeting.

Laat je verrassen door wat er zich als vanzelf ontvouwt.

De weg ligt open, licht schijnt op het pad,

vogels zingen je toe in de taal van het hart.                                                                                                               De natuur omarmt je en koestert je Wezen.

Kom thuis en geniet, waar je ook bent.

Maak je hart groter om alles te ontvangen

wat jou ten deel valt op jouw reis

dichtbij of ver weg, de ervaring telt.  

Wees als een kind zo blij en verwonderd,

de schepping toont zich in al haar pracht aan jou.

Ga het beleven, ga leven en voelen,

wij gunnen jou zoveel licht op je reis.

Straal als de zon, laat de wind je verkoelen, 

verfris je met het water uit de goddelijke Bron.                                                                                                          Eet van de vruchten die de Aarde je geeft    

en weet dat je dit alles samen met ons dieper beleeft.

Ga dan in vrede en wees veilig op je reis,

Mr. Kuthumi en de I.H.R.

And until we meet again, until we meet again,
May God hold you in the palm of his hand.

Uit 'An Irish Blessing'

FB_IMG_1565304044229.jpg
bottom of page