top of page

AAN JOU DE KEUZE             JULI 2014

Ik zit ‘s avonds thuis op de bank, kater Jopie aan mijn voeten, poes Kiki op tafel in een schoenendoos …. Rust in huis, helemaal stil. Aanstaande zondag heb ik de lezing in Veenendaal, ik ben me flink aan het inlezen, ook ‘oude’ channelings. Zou het weer lukken om mooie woorden te schrijven .... wat zou er komen, is er nog een onderwerp dat nog niet is besproken?

Mr. K/I.H.R.: Het is belangrijk om niet uit het oog te verliezen waar deze channelings ooit mee begonnen: met het schrijven over de overgang van de aarde naar de vijfde dimensie. Het lijkt inmiddels misschien voor de meesten van jullie een gevoelig onderwerp waar al veel over geschreven is en wat volgens sommigen nog steeds niet van de grond komt, maar weet:

De aarde is aan het opstijgen, is zich in trilling aan het verhogen, gevoed door de compassie van de vele lichtwerkers die werken aan zichzelf, aan hun omgeving, aan hun aarding. De verbinding tussen Gaia en de mens wordt sterker, is steeds beter te voelen, ook voor hen die hier niet zo direct bewust mee bezig zijn.

Het is inmiddels de volgende morgen, ik schrijf verder lekker buiten in de tuin:

Ik: Hoe voelt een mens dit?

K/I.H.R.: De betere aarding, verbinding, gronding uit zich in meer rust, een gevoel van zekerheid wat er ook gebeurt. Het uit zich in een diep gevoel van vreugde en verwachting, in een gevoel van gezonde spanning, ook al is het misschien niet direct duidelijk waarop deze gevoelens gebaseerd zijn.

Het uit zich in een steeds groter wordende behoefte om gezond te eten, minder te consumeren, buiten in de natuur te zijn. Ineens wordt je aandacht getrokken naar geluiden in de natuur als vogelgezang dat sterker en mooier klinkt dan ooit tevoren.

Je kunt meer genieten, ook van kleine vroeger onbeduidende dingen. Je leert weer kijken met de ogen van een kind.

Dit is ook het moment om te beseffen dat als jij werkt aan jezelf, als jij de weg ‘naar binnen’ bent gegaan, je meer en meer voelt dat je deel uitmaakt van een groter veld van bewustzijn en dit is zo voelbaar: voor ons, voor Gaia, Moeder aarde.

Het is ook voelbaar voor diegenen die hier nog absoluut geen bewustzijn op hebben. Zij zullen op hun niets ontziende tocht naar zelfverrijking en vernietiging van de natuur tegen obstakels oplopen. Zij zullen voelen dat er een beweging is die geeft om de natuur, om de mensen, de dieren. Dit zal fysiek én energetisch voelbaar zijn en steeds meer impact krijgen op de beslissingen die door hen worden genomen. 

Ook zij zijn mens, met hun onzekerheden en twijfels, met hun zwaktes en kwetsbare momenten. Juist daar zal het steeds groter wordende bewustzijnsveld van positief omgaan met Gaia en haar bronnen ingang vinden.

Ik: Terwijl ik schrijf landt er een prachtige oranje vlinder op mijn rechterborst, oranje met zachtbruine spikkels. Ze zit rustig terwijl ik dieper ademhaal, ter bevestiging van deze woorden?

De vlinder staat voor mij voor blijdschap, lichtheid, vrolijkheid, onbezorgdheid.

De zon breekt door en de vlinder zit er nog steeds. Ze is zich uitgebreid aan het ‘wassen’, wat is ze mooi met haar zachte donzige lijfje, ik teken haar na op mijn schrijfblok...We schrijven gewoon samen verder! Minuten later vliegt ze weg.

Ik: Soms voelt mijn leven al als leven in de vijfde dimensie, er is zoveel moois, zoveel liefde, ik kan zo genieten, maar tegelijkertijd treft me het vreselijke nieuws, de moordpartijen, ontvoeringen, Isis, Bokom Haram en inmiddels de bombardementen in Israël en Gaza....

Wat kunnen wij doen, behalve meeleven en meehuilen, wat misschien wel weer een trillingsverlaging met zich meebrengt?

K/I.H.R.: Van meeleven is nog nooit iemand in trilling gezakt, compassie is juist mooi, het besef dat je het goed hebt, het voelen van je geluk. Iets anders is het je verliezen in de negatieve spiraal van geweld, moord, onderdrukking.

Dit zijn de beide zijden van de dualiteit op de aarde, dit is nog nooit anders geweest. De mens doet ervaringen op in het licht, maar ook in het donker, leven na leven, inzicht na inzicht.

Nu is ook de tijd waarin keuzes gemaakt mogen worden: gaan we mee in de negatieve spiraal of kiezen we voor het licht, voor de vooruitgang, voor compassie, omkijken naar je naaste, voor het delen van het goede dat jou overkomt?

Het blijft een hard gelag .... de donkere taferelen op het wereldtoneel maar ook hier zijn lichtwerkers aan het werk, ook hier is licht én duisternis. Mensen die overgaan worden opgewacht door engelen en lichtwezens, naast de wanhoop is er ook hoop op een betere toekomst.

Blijf onverminderd je compassie en licht met deze donkere velden verbinden. Weet dat ook wij hen die lijden niet in de steek laten.

Ik: Ik hoop zo dat zij het kunnen voelen, dat zij hoop en troost kunnen putten uit ons licht.

K/I.H.R.: Zolang een mens op aarde leeft zal het Grotere Plan nooit helemaal duidelijk zijn, weet dat wij met jullie zijn en dat, in het Licht, alles zal blijken te kloppen

Ik: .... zo moeilijk .... dit ...        

K/I.H.R.: Blijf je ontwikkelen .... en dan bedoelen wij hier nu niet qua kennis, maar qua inzichten, verdiep je invoelende vermogens, toets jezelf bij elke situatie die zich aandient:

Hoe ga je ermee om? Geef je de moed snel op? Verplaats je je aandacht naar een ander, leuker, minder energie kostend onderwerp? Of ga je de uitdaging aan en ga je beseffen dat juist in deze onverwachte, misschien vervelende situatie een ingang tot persoonlijke groei ligt besloten?

Blijf dan in contact met je diepere gevoel, met je Weten en zie wat er gebeurt als je gecenterd kunt blijven, als je kunt beschouwen, kunt voelen zonder jezelf te verliezen in gedachten als:

‘ik kan dit niet’; ‘dit lukt me nooit; ‘dit is voor mij te hoog gegrepen’; ‘waarom overkomt mij dit’?

Voel en weet dat deze uitdaging niet voor niets op je pad komt, dat het een overwinning op jezelf is als je doorzet, ongeacht de uitkomst.

Als mensen zo aan zichzelf werken, positief en evenwichtig leren blijven in bijzondere, onverwachte situaties, zullen zij ook groeien in trilling. Dit feit opent voor hen weer deuren, die anders misschien gesloten zouden blijven. Het pad van persoonlijke ontwikkeling zal, eenmaal ingeslagen, eerder meer dan minder uitdagingen aanbieden. Aan jou de keuze. Weet dat, gaande de weg, het steeds gemakkelijker zal worden om met problemen om te gaan. Hoe groter de groei, des te verfijnder de persoonlijke waarnemingen en inzichten. Het wordt zelfs plezierig om een uitdaging aan te gaan omdat de nieuwsgierigheid naar inzichten en verdere verdieping groter zal zijn dan de angst voor het onbekende.

Ik: Ik vroeg me iets af: ik hoor regelmatig dat de channelings heel toegankelijk zijn voor mensen die nog maar net beseffen dat er naast hun leven in deze drie dimensionale werkelijkheid, in deze wereld ook nog een heel andere werkelijkheid bestaat. En anderzijds krijg ik positieve reacties van mensen die al veel langer bezig zijn met 'Er is meer ...' , die al een heel traject van bewustzijnsgroei ervaren hebben, kunt u ons uitleggen hoe dit werkt?

K/I.H.R.: De woorden zijn van een dusdanig trillingsgehalte, dat diegene die ze leest en tot zich neemt, wérkelijk laat landen in zijn hart voelt dat er iets in hem wordt aangeraakt. Datgene wat belangrijk is voor de lezer, zal landen en bedding vinden. Zo neemt ieder datgene op wat voor hem telt, wat voor diegene van belang is. De gelaagdheid van een dergelijke tekst zorgt er weer voor dat ook zij die oren hebben en horen een positieve download kunnen krijgen door het lezen van een boodschap. Op een level dat voor hen passend is en aangeraakt mag worden. Er is altijd een diepere onderlaag in de woorden die schijnbaar eenvoudig en toegankelijk zijn. Zo bereiken wij velen en kunnen onze woorden landen in de harten van allen die zich hiervoor open willen stellen. Wij doen dit zo graag.... 

Ga dan vol vreugde en vol vertrouwen je weg...

Je weg naar het Licht

Je weg naar inzicht

De weg van groei en synchroniciteit in je leven...

Wees bedacht op kleine aanwijzingen....

Voelbaar in je lijf als een diep en onwankelbaar weten

Zichtbaar in je leven, in het leven van alledag

Vertrouw op je gevoel, wuif het niet weg

Maar besef dat wij je helpen om je weg te gaan

Zie in het kleinste de allergrootste hulp

Jij bent degene die de stappen zet

Wij kijken vol trots naar de vorderingen die je maakt

Als je zelf wilt groeien, wordt de weg zichtbaar voor je ogen

Als je zélf wilt voelen, raken wij je aan

Verwelkom ons in je leven, mensenkind op aarde

Zo dapper, zo waardevol, zo vol van kracht en moed

Vertrouw op wie je bent, vertrouw op wat je doet

Wees niet bang maar voel het verlangen diep van binnen

Dit verlangen wil zo graag groeien, bloeien, zich laten zien

Besef wie je bent, en dat jij er mag zijn

Dat jij je mag laten zien, in al je glorie

Kom tevoorschijn mooi mens

De wereld wacht op jou!

De aarde heeft je nodig

Nu meer dan ooit tevoren

Juich, geniet, lach, huil en leef je eigen leven

Wij houden van jou zoals je bent

Houd van jezelf, je bent prachtig!

Mr. Kuthumi en de Intergalactische Hoge Raad

Door Marit Karssens

bottom of page