De weg van het Licht

Herinner je wie je werkelijk bent

Mijn weg:

 

Mijn eigen bewuste zoektocht begon toen ik de behoefte kreeg om me te verdiepen in esoterische literatuur. Ik las met veel interesse een aantal boeken van Hans Stolp  en voelde zo'n herkenning, ik had een diep gevoel van:

ik heb het altijd zo geweten, maar nooit kunnen benoemen. Hij sprak in zijn boeken over engelervaringen, over de werkelijke betekenis en achtergrond van het Christelijk geloof en ik voelde de waarheid van deze woorden in mijn hart.

Zoals bij veel mensen gaat de zoektocht naar je Zelf niet over een prachtig recht pad, maar komen er onderweg veel hobbels en obstakels, bij mij zorgde dit juist voor een nog grotere innerlijke drang om mezelf te verdiepen in alles wat te maken had met esotherie, spiritualiteit, energie enz.

 

Ik raakte geïnteresseerd in het doorgeven van Universele energie.

Toen ik het boek van Dr. Eric Pearl, the Reconnection las, kwam alles in een stroomversnelling. Ik begon met het geven van behandelingen met Reconnectieve energie, nam deel aan een Seminar door Dr. Eric Pearl in Amsterdam en kreeg zo het getuigschrift Reconnectie I en II.

Ik ging door met het behandelen van familie, vrienden en bekenden. Ik voelde wel dat ik veel meer wilde weten over energie, intuïtie en het begeleiden van mensen en deed een jaar Intuïtieve Ontwikkeling in Breda.

In de jaren daarna volgde ik bij Joanne van Wijgerden alle modules van de opleiding tot Healing Arts Therapeut. Dit was de start van een lange, diepgaande reis 'naar binnen:  Om iets voor andere mensen te kunnen betekenen, moet je immers eerst zelf het diepe in durven springen! In begon ik met de Healing Arts opleiding, inmiddels heb ik Verdieping I, II en III, de opleiding Coaching van kinderen en de Opleiding tot Docent Healing Arts afgerond en heb ik diverse nascholings - en verdiepingscursussen gevolgd. 


Ik ben een aantal jaren geleden liefdevol gescheiden en heb drie prachtige, volwassen kinderen. Al mijn ervaringen van de afgelopen jaren, uit cursussen, workshops, opgedaan op mijn reizen naar bijzondere landen en kracht-plaatsen zorgen ervoor dat ik nu zelf mensen begeleid op hun 'weg naar het Licht'. Ik vind het ook heerlijk om te zingen en maak deel uit van een klassiek Kamerkoor, en organiseer samen met een vriendin meditatieve klank-avonden en spirituele ontmoetingsavonden.  

Waarom deze site?


Het opstarten van deze site heeft direct te maken met het feit dat ik sinds maart 2010 in direct contact sta met een Verrezen Meester: Mr. Kuthumi. Ik krijg van hem boodschappen door, en het voelt voor mij als de bedoeling dat deze boodschappen ook andere mensen bereiken.

In het boek dat ik momenteel schrijf, vertel ik alles over mijn bijzondere ervaringen, over mijn contact met Mr. Kuthumi en hoe dit allemaal op mijn pad kwam. 


Dit boek LICHT-INGEVINGEN  ligt vanaf eind oktober 2019 in de winkels en is overal online verkrijgbaar. 

 

Mr. Kuthumi is een Opgestegen, een Herrezen Meester: 

Een mooie uitleg hierover vond ik in: 

'Het licht zal je bevrijden' van Norma Milanovich en Shirley McCune:


Herrezen of Verrezen Meester: hoogontwikkelde zielen die voor God/Al dat Is werken en die naar de Aarde komen om de mensheid te dienen. Deze verlichte Lichtwezens incarneerden op Aarde, niet alleen om zelf een spirituele groei door te maken, maar ook om de mensheid te dienen. Ieder van hen heeft een erfgoed van prestaties en bijdragen nagelaten die wij terug kunnen vinden in onze geschiedenis. Zij brengen wijsheid, kennis, geven ons inzichten.


Onder hen zijn een aantal profeten die in het verleden hun tijd ver vooruit waren. Zij konden in de toekomst kijken. Anderen lieten ons tijdens hun incarnatie kennis maken met artistieke meesterwerken die ons zelfs nu nog voor raadsels plaatsen. Zij kwamen op aarde om te dienen, om zich te ontwikkelen, zij straalden hun Licht over de wereld. Helaas werden velen van hen geminacht, bespot en gedood. Pythagoras, de eerste filosoof (een incarnatie van Mr. Kuthumi) die de hogere concepten van wiskunde, sacrale geometrie en de muziek van de sferen naar de wereld bracht, werd vermoord, zijn school werd verbrand, tezamen met vele van zijn discipelen.


Wij weten het niet altijd dat ze bij ons zijn, maar de Verrezen Meesters hebben vaak gezegd: als je zou weten wie er naast je liep, hoefde je je nooit alleen te voelen. Een paar voorbeelden van Meesters die in een aards lichaam incarneerden, en ook voorbeelden van Meesters zonder belichaming:

Abraham, Confucius, David, Leonardo Da Vinci, El Morya, St. Franciscus van Assisi, St. Germain, Hilarion, Isis, Jezus, St. Joris, Jozef, Krishna, Kuthumi, Lanto, Maitreya, Moeder Maria, Maria Magdalena, Michelangelo, Melchisedek, Mozes, Nada, Quan Yin, Sanat Kumara, Serapis Bey, Shiva, Salomo, St. Theresia en Vishnu (Milanovich)

Over Mr. Kuthumi (Tweede Straal):


Hij speelt een belangrijke rol als leraar met een grote ashram en vele leerlingen.

De titel van Kuthumi is Wereldleraar, en hij heeft een plaats in de Dienst van de Christus met Sananda, Jezus Christus.

De essentie van de Tweede Straal is liefde/wijsheid, inclusiviteit en de macht om te dienen. Kuthumi's rol is het brengen van verlichting door onderwijs.

In eerdere incarnaties was Kuthumi één van de Drie wijzen, die zijn lichaam verliet nadat Jezus was geboren. Hij kwam weldra terug als Johannes de Geliefde, de favoriete discipel van Jezus; Thoetmoses III uit Egypte; Sjah Jahan die de Taj Mahal bouwde; Franciscus van Assisië en Pythagoras. Hij was ook verantwoordelijk (samen met El Morya en Djwhal Khul) voor het in de wereld brengen van de theosofie, het begrip van Eenheid. Van zijn Tweeling-Straal wordt gezegd dat die op dit moment op Aarde is en de hemelse Hiërarchie helpt bij het begeleiden van de mensheid in het spirituele ontwakingsproces, dat momenteel de Aarde omgeeft.


Het eerste contact met Mr. Kuthumi 

In januari 2010 kwam ik tijdens een bijzondere Healing Arts sessie voor het eerst in contact met Mr. Kuthumi. 
Ik was die dag bij mijn zus Sigrid, om weer een stuk verder te komen met het oplossen van oude ooit opgelopen trauma’s, in dit leven of eerder. Zij was een half jaar eerder met de opleiding begonnen. Aan het eind van de sessie mocht ik een Lichtwezen om hulp vragen (er viel nogal wat te helen)  en ik zei zonder er echt bij na te denken:  'Dan vraag ik Mr. Kuthumi'  alsof dat de gewoonste zaak van de wereld was. Ik had net het boek: 'Vrij reizen in andere dimensies' van Ute Kretzschmar gelezen, en was onder de indruk van de wijsheid van Mr. Kuthumi, die in dit boek voorkomt. Toen ik mijzelf met licht had gevuld, en opmerkte dat ik het helemaal alleen had gedaan, en dat Mr. Kuthumi in geen velden of wegen te bekennen was, zei mijn zus: “kijk maar eens achter je…”  en daar stond hij, samen met Melchisedek, lachend te kijken hoe ik het helemaal zelf had opgelost. Ik had weer een lesje geleerd. Het duurde even voordat het echt tot me doordrong, maar in de weken daarna had ik het idee dat ik in mijn gedachten soms in gesprek was met iemand, ik wist ineens wel heel snel antwoord op  de vele vragen die door mijn hoofd speelden, of was ik ineens zo slim geworden? 
 
Het was om allerlei redenen een moeilijke tijd voor me, en in maart besloot ik van het ene op het andere moment om mijzelf alleen nog maar bezig te houden met datgene waar mijn hart naar uitging, het was écht een statement vanuit mijn hart, en op het moment dat ik daarvoor uitkwam, besloot ik, waarom weet ik nog steeds niet, om een nieuw mooi schriftje te pakken en mezelf te richten tot….Mr. Kuthumi.

Tot mijn grote verbazing kwamen er meteen allerlei zinnen en gedachten in mij op, het waren duidelijk niet mijn eigen gedachten. Ik schreef een velletje vol en las even later vol verbazing wat ik had opgeschreven.
Dit ging zo twee weken door, ik liet mijn ‘ingegeven gedachten’  aan mijn zus en aan een goede vriendin lezen, en was er nog steeds niet helemaal uit, of ik nu een beetje gek aan het worden was of dat ik écht met een Herrezen Meester channelde. S. bestookte me inmiddels met vragen aan Mr. Kuthumi, en de antwoorden die meteen kwamen als ik de vragen stelde waren zo mooi en waardevol dat zelfs ik al snel niet meer zo twijfelde.
Ik begon zelfs persoonlijke vragen van andere mensen aan Mr. Kuthumi te stellen.

Toen kwam de nacht dat ik wakker werd met de bijzondere woorden: 'Intergalactische Hoge Raad' in mijn hoofd. Ik ging er maar weer voor zitten en sindsdien komen er met de regelmaat van de klok, zodra ik erom vraag, prachtige ‘lezingen’ door van Mr. Kuthumi en de Intergalactische Hoge Raad. Velen van jullie hebben ze inmiddels al gelezen.


Mr. Kuthumi is vaak door ons ingeschakeld we iets wilden weten op energetisch of persoonlijk gebied, in het boek Hemels Aarden van mijn zus Sigrid staan veel van zijn wijze, gechannelde woorden. Het is nog steeds wonderbaarlijk hoe prachtig en waardevol de antwoorden zijn die me gegeven worden.

Vanaf 20 oktober 2018 ligt mijn eigen boek LICHT-INGEVINGEN in de winkels! Het is mijn persoonlijke verhaal van mijn zoektocht naar het licht, mijn persoonlijke 'weg naar binnen'. Ook staan in dit boek de mooiste channelings van de afgelopen 8 jaar. 
Het is zo mooi geworden, als je reacties van lezers en nog veel meer info over dit boek wilt lezen, kijk dan even op deze pagina over het boek: